עבור לתוכן

מחפש סוג מסויים של טרזיסטור...

Featured Replies

פורסם

אני לא יודע אם קיים כזה רכיב... אבל ננסה בכל זאת

אני מחפש רכיב שהוא כמו טרנזיסטור רגיל אבל שאופן הפעולה שלו הפוך... זתומרת שכשעובר זרם בשער אז זה מנתק את המעגל במקום לסגור אותו.

ואם קיים כזה רכיב האם יש רכיב שמשלב את הרכיב הזה וטרנזיסטור רגיל? ככה שכשלא עובר זרם צד אחד פתוח ואחד סגור וכשעובר זרם מה שהיה סגור נפתח והפתוח נסגר?

אם אין כזה רכיב אז איך אני יכול לבנות מעגל שיתן תוצאה דומה?

פורסם

תמיד אפשר להשתמש בטרנזיסטור PNP שכיווני הזרם שלו הפוכים. בכל מקרה, תוכל לחבר בכניסה אליו טרנזיסטור נוסף שישמש כמהפך

Image25.gif

בסיס לOUT.

פורסם
  • מחבר

מצטער שאני קצת עילג... אבל באמת ניסיתי להבין מה הכוונה ולא הבנתי... אין לי ידע גדול באלקטרוניקה אלה בסיסי...

תוכל להסביר את זה אפילו יותר פשוט ממה שכבר הסברת?

פורסם

יש טרנזסיטור NPN שמתנהג כמו שתארת בהודעה הראשונה, ויש את ההפוך שלו, PNP, שכיווני הזרמים בו הפוכים http://en.wikipedia.org/wiki/Bipolar_junction_transistor#PNP

אם אתה מתעקש להשתמש בטרנזיסטור "רגיל"=NPN, תוכל לחבר אליו את המהפך המתואר באיור למעלה, כך שהיציאה המתוארת בA גג, תתחבר בכניסת הבסיס שלו.

פורסם

מה אתה מנסה לעשות ? יתכן שניתן לחבר טרנזיסטור רגיל בצורה שונה או שיש רכיב מתאים קיים

פורסם
  • מחבר

אני מרכיב משטח לדים גדול שיכלול כמה מאות... אני צריך שהלדים יאירו בתדירות מסויימת נניח 50 הרטץ... לפי נושא שפתחתי פה כבר חשבתי לקחת מעגל 555 שיתזמן לי לתדירות הרצויה לחבר את היציאה שלו לטרנזיסטור שהוא כשיפתח יפתח טריאק על מנת שהזרם והמטח הגבוה יוכלו לנוע דרכו. עכשיו כדי לא לפגוע בספק כוח (כנראה ההספק של המעגל יהיה 60 וואט, ואני לא חושב שהספק יהנה מקפיצות זרם קבועות לאורך זמן. אפשר לשים קבל כדי שיגן על הספק) חשבתי על רעיון שבו כשצד אחד כבוי השני דולק... ככה אני גם צריך ספק הרבה יותר חלש וזה גם לא יפגע בו. מבחינת מטרת המכשיר זה לא פוגע בביצועים שלו.

פורסם

לחלק א של המעגל תחבר את B של הטרנזיסטור מה 555

לחלק ב של המעגל תחבר את B של הטרנזיסטור קבוע למתח דרך נגד כך שיהיה זרם. תחבר טרנזיסטור קטן שמקצר את ה B לאדמה (כך שעובר סתם DC דרך הנגד מ + לאדמה) ואותו מה 555. כך כשה 555 נותן מתח ה B של טרנזיסטור הספק בצד הזה מקוצר לאדמה

ניתן לבנות כמה טרנזיסטורים בטור (כדיי לבנות מדרגות של הספק - יתכן שלא ניתן להגביר מ 555 ל 60 W אם טרנזיסטור אחד). כל מדרגה היא מהפך. המעגל יעבוד בכל מקרה בתנאי שכמות המדרגות ב 2 המעגלים שונה ב 1

בעיה אפשרית - במשך זמן קצר מאוד בכל גל יכול להיות ש 2 המעגלים של הלדים יעבדו. תיקח ספק שיכול להחזיק פולס כזה (אין צורך לתכנן את החוטים או המעגל מבחינה תרמית למצב הזה - רק שהספק יחזיק אותו)

פורסם

טרנזיסטור PNP יהווה פתרון הרבה יותר פשוט המעגל ממש לא מסובך הנה דוגמא שמצאתי בגוגל:

image1.gif

כאשר יכנס אדמה אל הנגד R1 הטרנזיסטור יכנס לרוויה (הגבר מקסימלי) והזרם יעבור לעומס.

כאשר יהיה מתח ב R1 לא יגיע זרם אל העומס.

נלקח מכאן:

http://www.rason.org/Projects/transwit/transwit.htm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים