עבור לתוכן

מה? נערה יהודית בת 15 שרפה בית כנסת, האם פניו של בני הנוער הישראלי להרס עצמי.

Featured Replies

פורסם

בשכונתי פועלת "סיירת שבת". כל יום שישי בצהריים נוסע רכב וכורז בפול ווליום "היום זמן כניסת השבת והדלקת הנרות בשעה X" ככה בלי הפסקה. בנוסף השכנים החרדים מפעילים מוזיקה חסידית בפול ווליום בעוצמה בלתי אפשרית לתאר במילים. דמיינו מערכת צפירה של צה"ל רק במקום צפירה מוזיקה. המוזיקה נמשכת לסירוגין מספר שעות עד כניסת השבת ולפני כניסת השבת יש צפירה. עכשיו דמיין שאתה צריך לשמוע את הזוועה הזאת כל יום שישי.

• תגובות 33
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בשכונתי פועלת "סיירת שבת". כל יום שישי בצהריים נוסע רכב וכורז בפול ווליום "היום זמן כניסת השבת והדלקת הנרות בשעה X" ככה בלי הפסקה. בנוסף השכנים החרדים מפעילים מוזיקה חסידית בפול ווליום בעוצמה בלתי אפשרית לתאר במילים. דמיינו מערכת צפירה של צה"ל רק במקום צפירה מוזיקה. המוזיקה נמשכת לסירוגין מספר שעות עד כניסת השבת ולפני כניסת השבת יש צפירה. עכשיו דמיין שאתה צריך לשמוע את הזוועה הזאת כל יום שישי.

דמיין שאתה מרים טלפון למוקד 100 ומתלונן על רעש בשעות אחר הצהריים והפרעה לשקט הציבורי.

פורסם
ב. השאלה בפתיחת הנושא היא לאן/האם פניו של בני הנוער הישראלי להרס עצמי

אין בזה שום שאלה ומה הקשר להרס עצמי? או איך אתה מגדיר אותו בכלל

אני אתאיסט, וגם אם יש אלוהים לא ממש איכפת, אבל מה שהיא עשתה היה פסול כי היא לקחה את החוק לידיים, יש אתרים כמו "דעת אמת" ו"חופש"

ואם הרעש הפריעה לה או ניסו להחזיר בתשובה היא הייתה יכולה "להחזיר" באותה מטבע, גם זה שהיא בחרה בדרך הלא חוקית בעיה שלה - עכשיו שתשלם את החשבון.

אני חושב שהיא צריכה לקבל מאסר על תנאי וקנס מאוד שמן+כיסוי נזק, כזה שהיא תמשיך לשלם אותו גם אחרי שהיא

תשתחרר מהצבא

פורסם

דמיין שאתה מרים טלפון למוקד 100 ומתלונן על רעש בשעות אחר הצהריים והפרעה לשקט הציבורי.

דמיין שאתה חיי במדינה שהשוטרים באמת היו עושים משהו ולא צוחקים בפנים

פורסם

+1

פורסם

דמיין שאתה חי במדינה בה אתה יכול לפנות להרבה מקורות אחרים (כמו לבקש לדבר עם הממונה, או אפילו לגשת לעיתונות שיחגגו על דברים כאלו).

פורסם

אני לא יודע איפה בדיוק אתה חי ומה הכרותך עם המציאות הישראלית, יואב, אבל לדעתי אתה חייב להתחבר למציאות ומהר. הwishful thinking שלך מגיע למימדי הזיה ממש.

פורסם

וכם אם אתה פונה למשטרה ובאה ניידת, חוץ מלהשתיק אותם היא לא ממש יכולה לעשות משו. כלומר, אין שום דבר שימנע מהם לעשות את זה עוד פעם שבוע אחרי או אפילו 10 דקות אחרי.

פורסם

WTF איפה אתם חיים באמצע שכונת פשע?

רק השנה קרה חמש פעמים (או ארבע, אבל לא פחות ואולי אפילו יותר שאני לא יודע עליהם) שהגיעו שוטרים וטיפלו בחומרה בהפרעות רעש בשכונה שלי. פעמיים זה הגיע למצב של מרדף (ופעם אחת גם אני הייתי בין הבורחים). שני חברים שלי נעצרו ולמרות ששוחררו באותו הלילה אחרי שההורים שלהם הגיעו לתחנה, רעש אתם כבר לא תשמעו כל לילה בשכונה שלי.

זה פשוט שאלה של כמה אנשים באמת מתלוננים. תבקשו גם מהשכנים להתקשר וממי שאתם יכולים ותאמינו לי יגיעו שתי ניידות ואם המקרה חוזר על עצמו החרדים גם יקבלו קנס. לפחות ככה זה כאן.

פורסם

רעש אתם כבר לא תשמעו כל לילה בשכונה שלי.

מי דיבר על לילה בכלל?

פורסם

Yoav.G, אני סקרן לדעת באיזו שכונה אתה גר. בשכונה שאני גרתי בה לא הגיעה משטרה גם איזה פעם שהיה פגע-וברח מול הבית שלי.

פורסם

WTF איפה אתם חיים באמצע שכונת פשע?

כן, קוראים לה ארץ ישראל.

פורסם

פשוט בושה, אני לא יודע את מי להצדיק.

הדתיים - בזמן האחרון הערסים נראים טוב לידם ותאמת גם חלק מהם הם גם לא צדיקים כ"כ (נטורי קרטא).

הנערה - בכל זאת היא שרפה סוג של סמל יהודי, ועוד במדינת ישראל.

למרות כל מה שנאמר צריך לכלוא את הנערה הזאת להרבה זמן למרות שהיא קטינה.

פורסם

Yoav.G, אני סקרן לדעת באיזו שכונה אתה גר. בשכונה שאני גרתי בה לא הגיעה משטרה גם איזה פעם שהיה פגע-וברח מול הבית שלי.

רמת הדר בחיפה.

גם אתה חיפאי? מאיפה? אגב אם אתה בואדי ניסנאס אין מה לדבר בכלל זה כמו שתבקש משוטר להיכנס לפאבלות של ריו דה ז'נרו (הייתי שם אבל כמובן מהצד השני של החומה והשקפתי פנימה, אחד המפחידים).

פורסם

רק בגלל שזה בית כנסת? אנשים שורפים בתים ולא הולכים לכלא, בתים! מקומות שגרים בהם! אז למה שבית כנסת, שסה"כ יש בו כמה ספרים מכוערים ולא שימושיים והרבה כלום יהיה יותר חשוב מבית של מישהו?

עוד מטומטם בלי כבוד ליהדות.

צריך להעיף אותה לכלא,

בית כנסת זה מקום מקודש להרבה אנשים.

סור להשחיט אותו

אם הרב עשה לה משו שתלך ותשרוף לו את הבית, עין תחת עין, נקמה לגיטימית בעיני.

אבל לשרוף בית כנסת זה מעשה מכוער.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים