עבור לתוכן

מה? נערה יהודית בת 15 שרפה בית כנסת, האם פניו של בני הנוער הישראלי להרס עצמי.

Featured Replies

• תגובות 33
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

טוב שהיא לא שרפה מסגד מוסלמי, אחרת הייתי צריך לבוא להפגנה שמאלנית נוספת "למען הצדק ונגד אפרטהייד" ואין לי כח עכשיו.

פורסם

אולי תספר את כל האמת? החרדים הטרידו אותה כמו שהם מטרידים כמעט כל נער בירושלים בפרט ובמדינה בכלל. כמה לעזאזל אתם חושבים שהחילונים ישתקו? אני מזמן אמרתי שזה עניין של זמן עד שיתחילו מלחמה אקטיבית כנגד החרדים שבסופו של דבר תגיע לחיסולים.

נמאס לחילונים לסבול מהאלימות החרדית ומהתגובה האימפוטנתית של המדינה! אם המדינה לא תספק לנו את ההגנה, אז אנחנו נספק לעצמנו את ההגנה הכי טובה - התקפה וחיסול.

פורסם

או שהרב תקף אותה מינית. או ירה בה.

בכל מקרה, עדיף שהייתה שורפת רק את השכנים.

פורסם

או שהרב תקף אותה מינית. או ירה בה.

בכל מקרה, עדיף שהייתה שורפת רק את השכנים.

ההבדל היחידי בין מגבת לכיפה על הראש זה היין...

פורסם

היא לא חילונית. היא דתיה.

פורסם

לא משנה מי היא ומה האג'נדה שלה, היא צריכה ללכת לכלא לנוער להרבה זמן. הרבה, הרבה זמן.

גם אם רב הטריד אותה זו לא סיבה ללכת לשרוף בית כנסת. כאילו WTF?

חבל לי על אנשים שאין להם כבוד כלפי מקומות שקדושים לאנשים אחרים.

פורסם

לא משנה מי היא ומה האג'נדה שלה, היא צריכה ללכת לכלא לנוער להרבה זמן. הרבה, הרבה זמן.

ציינתי את זה כי משום מה נראה שלפותח הדיון היה אכפת מאוד מההשקפה הדתית של הנערה.

אגב, black metal anyone?:)

פורסם

רק בגלל שזה בית כנסת? אנשים שורפים בתים ולא הולכים לכלא, בתים! מקומות שגרים בהם! אז למה שבית כנסת, שסה"כ יש בו כמה ספרים מכוערים ולא שימושיים והרבה כלום יהיה יותר חשוב מבית של מישהו?

פורסם

אם זה אכן היה מתוך הטרדה מינית מצד הרב, אז מי שצריך לעוף לכלא להמון זמן זה דווקא הרב.

ממתי בית כנסת חשוב יותר מאדם שהוטרד ונפגע? חיי אדם וזכויותיו חשובים עשרות מונים מאיזה מבנה פולחני.

פורסם

כמי שיצא לו להכיר את התנהלות החרדים (לפחות הצעירים החרדים) כשהם מרגישים באזור מסויים כמו בבית, אפילו אם הם לא הרוב, אני יכול להבין איך אפשר לשגע כל בנאדם שפוי. אני לא מכיר את נסיבות המקרה הספציפי ולכן לא אפרט יותר, אבל שני דברים יש לי לומר למשתתפי הדיון:

1. ellell, בקישור שלך כתוב שהנערה חילונית, בYNET דווקא כתוב שהיא "באה מרקע דתי". אני לא יודע למי להאמין. בכל מקרה, אני רוצה להזכירך שהמקרה הקודם של הצתת בית-כנסת בידי יהודי נעשה ע"י צעיר חרדי דווקא, על רקע מאבק בין חסידויות בב"ב.

2. יואב, הרשה לי לא להסכים אתך. עקרונות של כבוד הדדי ושל מניעת אלימות טובים כל עוד הם הדדיים. המאבק בין החילונים לחרדים (כשהסרוגים נמצאים פעם בצד הזה של המתרס ופעם בשני, תלוי בעניין הספציפי) הוא מאבק אסימטרי, כי החרדים מרשים לעצמם הרבה יותר מהחילונים, בנוסף לקלות שבה אפשר להוציא לרחובות מאמינים צייתנים.

אם היא הציתה בית כנסת אקראי, צריך לעצור אותה. אם היא הציתה בית כנסת בשכונתה (ובYNET מוזכר שהיא מתגוררת בקרבת אותו בית כנסת) ששייך לקבוצה חרדית שהגיעה לשכונה סרוגה\חילונית, הקימה שם ישיבה\כולל מחתרתיים ומנסה להשתלט על השכונה ע"י הברחת התושבים המקוריים ע"י הטרדות חוזרות ונשנות - חבל לי שרק לאותה נערה היה את האומץ לעשות משהו, ושההטרדות של אותם חרדים במקום לא להם לא נענו מיידית ע"י לום לפנים.

פורסם

אי אפשר לקחת את החוק לידיים, כל עוד זו לא הגנה עצמית (וזה לא) צריכים לפנות לרשויות ומשפם הם כבר יטפלו בזה.

פורסם

בעולם מושלם, בוודאי שאתה צודק. בעולמינו בפועל, העירייה בד"כ לא ששה לפעול נגד גורמים חרדים גם אם הם רומסים את החוק ברגל גסה. ברגע שלוקחים את החוק מהידיים שהוא נמצא בהם (רשויות החוק), זה רע - אבל כשלוקחים אותו מהידיים שהוא רק אמור להמצא בהם אך בפועל הוא לא מיושם (או שמיישמים את ההיפך, בדרך של הכשרה בדיעבד של דברים בלתי חוקיים), לקיחת החוק לידיים היא האופציה היחידה של התושבים להאבק על עתיד שכונתם.

פורסם

אני כנראה מניח שיש אצלה משהו דפוק אולי זה בחינוך שהיא קיבלה לא יודע מה אבל ילדה בת 15.5 ששורפת בית כנסת משהו פה לא בסדר.

כמו שאם ילד\ילדה באותו הגיל ישרפו בית של מישהו.

זה לא עסק שילדים בגיל הזה מתעסקים בו.

לפי דעתי זה יותר עמוק ממה שרשום בכתבה הזו.

פורסם
  • מחבר

1. ellell, בקישור שלך כתוב שהנערה חילונית, בYNET דווקא כתוב שהיא "באה מרקע דתי". אני לא יודע למי להאמין. בכל מקרה, אני רוצה להזכירך שהמקרה הקודם של הצתת בית-כנסת בידי יהודי נעשה ע"י צעיר חרדי דווקא, על רקע מאבק בין חסידויות בב"ב.

הנה הציטוט מאתר MAKO של רשת "קשת" פתח את הקישור ותקרא את הכותרת הראשית - והכותרת המשנית

א.

נערה חילונית הודתה בהצתת בית הכנסת בירושלים

במשטרה חשבו בתחילה שמדובר בפירומן, אבל היום מתברר: מי שהצית את בית הכנסת בשכונת שמואל הנביא בערב ל"ג בעומר היא חילונית בת 15.5 בלבד. הנערה נעצרה הבוקר והודתה בחקירתה: הצתתי את בית הכנסת משום ששכניי החרדים מתנכלים לי

ב. השאלה בפתיחת הנושא היא לאן/האם פניו של בני הנוער הישראלי להרס עצמי

ג. לא היתה הטרדה מינית לפי דבריה אלא הטרדה של מצוקה באתר של מעריב nrg כותב שהפריע לה הרעש שיוצא מבית הכנסת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים