עבור לתוכן

האם הטעיית צרכן היא עילה לביטול עסקה?

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב נייד שכשקניתי אותו פורסם שהרז' שלו היא 1366X768. בפועל הרזולוציה היא 1600X900. ידוע לי שזו כביכול רז' עדיפה, אבל לא לכולם. משחקי מחשב אני צריך לשחק ברז' זו כי ב1366X768 רואים פחות טוב כמו בכל LCD שלא ברז' הטבעית שלו. וכמובן שאני מאבד ביצועים.

עברה חצי שנה מאז רכשתי את המחשב, האם זה אפשרי לבטל ? (בכל זאת זו הטעייה וכמו שאמרתי יש יתרונות אך גם חסרונות).

פורסם

אחרי חצי שנה נזכרת שהמוצר הוא לא מה שהציעו לך?

לדעתי זה לא יתפוס בשום בית משפט, בהנחה כמובן שהם לא יסכימו ככה סתם "לבטל" את העסקה אחרי חצי שנה (!), עם ובלי קשר לעובדה שטעויות במידע הטכני המפורסם באתר יכולות לקרות (טל"ח) וזה לא בהכרח עילה מיידית לביטול עסקה.

הדגם המדוייק שקנית הוא גם מה שקיבלת, זה שלא הכרת את הנתונים הטכניים שלו וחשבת שהם משהו אחר, אוקיי. אז תבוא ותגיד, הם יראו שיש טעות יתקנו אותה ואם תרצה כנראה שגם יבטלו את העסקה ככל הנראה, למען הסדר הטוב. אבל לבוא אחרי חצי שנה?

פורסם

אכן, חצי שנה אחרי קנייה אף אחד לא יבטל לך עסקה על "הטעיה", גם לא בית משפט, אלא אם מדובר במשהו שלא יכולת לגלות עד עכשיו.

חוץ מזה, כאן בבירור לא מדובר בשקר גס מצד המשווק שנועד להטעות צרכנים אלא בטעות, ואני מניח שגם צורף בעמוד המכירה קישור לאתר היצרן ובו הפרטים הנכונים.

פורסם

למה לא פנית לחנות מייד לאחר הקניה או ברגע שגילית שהרזולוציה לא מתאימה לך?

כמו שנאמר מעליי, אני לא יכול לחשוב על מצב שבו בית עסק כלשהו יבטל לך את הקנייה\יחליף לך את המחשב אחרי חצי שנת שימוש.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

אכן, חצי שנה אחרי קנייה אף אחד לא יבטל לך עסקה על "הטעיה", גם לא בית משפט, אלא אם מדובר במשהו שלא יכולת לגלות עד עכשיו.

חוץ מזה, כאן בבירור לא מדובר בשקר גס מצד המשווק שנועד להטעות צרכנים אלא בטעות, ואני מניח שגם צורף בעמוד המכירה קישור לאתר היצרן ובו הפרטים הנכונים.

לא צורף. הדגם הספציפי שלי (כנראה בגלל שמגיע בלי מע' הפעלה) לא מופיע בכלל באתר היצרן, אבל דגמים מקבילים (R580) מפורסמים ברזולוציה 1366X768, בעוד בפועל הR580 מגיע ברזולוציה 1600X900 והR560 מגיע ברזולוציה של 1366X768.

בכל מקרה תיארתי לעצמי שזו תהיה התשובה. האמת שאין לי כ"כ בעיה עם הרזולוציה, יש לי בעיה עם רמת התמיכה של המוצר. למרות שלמחשב יש תוכנה להורדת דרייברים, שעושה עבודה טובה יש לומר, באתר של LG כמעט לא ניתן למצוא דרייברים לדגם ספציפי שלך, וגם עדכוני דרייברים וביוס הם לא בכלל משהו שבשגרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים