עבור לתוכן

איזה לוח M מבוסס אינטל כדאי לשים למפרט הזה?

Featured Replies

פורסם

איזה לוח M כדאי לשים במארז הזה

Sapphire ATI Radeon 5850 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1

Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1

Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 2

Core I5 750

סביבות ה 500 ש"ח, לוח איכותי שנותן תמורה למחיר שתומך בכל ההתקנים החדשים, ואם אין אחד כזה ב 500 ש"ח בערך, אז תכתבו מה כן משתלם לקנות בכל זאת.

פורסם

P55M-UD2 / H55M-S2H

בקצת יותר H55M-USB3

ולוח לא יכול להיות משתלם סתם כך, זה תלוי בדרישות שלך. אם מבחינת חיבורים ופונקציות הלוחות הראשונים שציינתי מספיקים לך- אז הם הכי משתלמים בשבילך. לוח יקר הרבה יותר יתן יותר דברים שאתה לא צריך? לא משתלם בשבילך. זה תלוי במשתמש ותו לא.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שאני לא מבין בדיוק, אנלא יודע מה ההבדלים ביניהם כל כך, אני לא מתכנן אוברקלוק, אני לא מתכנן לחבר הרבה מסכים וכאלה.

אז באמת אני לא יודע מה לקנות שיתאים לי, אולי אני מתכנן על כרטיס מסך חדש כשהכרטיס הזה יחשב ישן, וזהו, אני לא רוצה יותר מידי, פונקציה של יו אס בי 3 תהיה פיצ'ר נחמד. אם תוכל לומר לי מה ההבדלים בין הלוחות שכתבת, אני אוכל להחליט הרבה יותר טוב.

פורסם

כאן (באתר של Gigabyte) אתה יכול להשוות לוחות-

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_ComparisonSheet.aspx

מן הסתם שאתה גם יכול להכנס ספציפית לעמוד של כל לוח ולוח ולראות יותר פירוט.

ויש גם ל-Asus, Asrock ו-Biostar לוחות זולים שאתה יכול להשוות (כמובן לא באתר של Gigabyte)- אתה נכנס לעמודים של לוחות שונים ופשוט משווה אחד מול אחד.

דוגמאות להבדלים:

חיבורים: eSATA, Firewire, LAN, USB, חיבורי אודיו שונים, PS/2, Serial/Parallel וכו'.. וזה לא רק שיש ללוח X חיבור eSATA וללוח Y אין, זה מתבטא גם בחיבורים אחרים. לי למשל חשוב לוח עם הרבה חיבורי SATA, אז יש לוחות עם 4 חיבורים, יש 5/6/8.. וזה נוגע לכל החיבורים שציינתי. LAN למשל יש בכל לוח כיום, אבל יתכן שיש דרישה לשני חיבורים. לגבי USB, יתכן שיש דרישה לכמות מסוימת (שוב, כנ"ל לגבי כל חיבור וחיבור, גם כאלו שלא ציינתי כמו חריצי הרחבה PCI/PCI-E).

פונקציות: יכולות אוברקלוקינג, כרטיס מסך מובנה, יכולת RAID, מערכים של כרטיסי מסך (CF/SLI) -> ולגבי כל פונקציה זה ספציפי כי אולי לוח מסוים אינו אוברקלוקר מספיק טוב ואולי לוח מסוים קצת מוגבל במערך רצוי.

דרישות כלליות אחרות יכולות להיות גודל תקן, במידה ומדובר במארז קטן שלא יכול לאכלס לוח ATX אלא MicroATX. וכן הלאה וכן הלאה..

פורסם
  • מחבר

האמת שעדיין זה לא ממש מובן לי, אבל ככל הנראה אני לא צריך לוח M יקר במיוחד כי בתכלס אני לא מתכנן יותר מידי שינויים למחשב, אז בעיקר אני צריך לוח שיתמוך ברכיבים האלה ולא יותר מיזה

פורסם

אז הזול יהיה :

H55M-S2H

או ה:

Intel H55TC

אבל הפרשי המחירים בינם לבין ה

P55M-UD2 של GIGABYTE שהרבה יותר מפוצ'ר הם עשרות שקלים מסכנים, כך שהוא יהיה הבחירה החכמה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים