עבור לתוכן

יו"ר ועדת הכספים, פרופ' לכלכלה משה גפני: "החרדים מממנים את החילונים"

Featured Replies

פורסם

הראת בהודעה האחרונה כמה אתה" חכם" וכמה אתה עם" ראש פתוח"

שוב, אם אני אביא לך הסבר על זה , אז? .

איך אתה כל כך בטוח שדעתך נכונה עם השאלה בכלל שגויה [ מי אמר לך שמוסר שייך לאיסור הזה? :P ]

לי בטוח שאתה תלמיד תיכון -עדיין איך אמרת יש ח-ר-א בראש.

נכון הראיתי לך ששטיפת מח היא דמגוגית , אתה יכול בבקשה להמשיך להיות בת יענה ולקבור תראש בחול.

מדהים אותי כל פעם מחדש איך חז"ל קלעו - לעולם לא להתדיין עם אדם שמזלזל בחכמים ובדת. - כל זה יגרום לו ליותר שנאה.

מצד שני אלה שאינם מזלזלים ושואלים כדי לברר -אף פעם לא מגיעים ליותר זלזול ושנאה.

פורסם

אני עוקב אחרי הדיון הזה והקודם של rroonnii די מתחילתו, ואני משתדל שלא ליפול לפח של הוויכוח כאן, שהוא חסר תועלת. שני הצדדים מלאים דעות קדומות (אחד על השני באופן אישי, לאו דווקא על ההשתייכות האישית) והויכוח הזה לא יסתיים לעולם.

עם זאת, בחרתי להגיב לשורה הזו, שכבר אמרת קודם:

מדהים אותי כל פעם מחדש איך חז"ל קלעו - לעולם לא להתדיין עם אדם שמזלזל בחכמים ובדת. - כל זה יגרום לו ליותר שנאה.

זה מאוד נחמד לצטט את חז"ל, אכן הם היו חכמים, וגם כל חכמי הסנהדרין הגדולה.

אבל כל קשר בינם, בין הזקנים והחכמים שהיו באותם ימים, לבין הזקנים ו"חכמי התורה" של ימינו, הינו מקרי בהחלט.

הדת היום, כפי שהיא מתנהלת ומוצגת בפומבי, היא דת של עסקנים, ללא כל אמות מוסר, שכל מטרתה הוא המשך קיומה העצמי, תוך החלשת המאמינים ומניעת הידע וההשכלה מהציבור הרחב. ככל שהציבור הרחב בור יותר, כך עסקני הדת חזקים יותר.

בנוסף, אצטט את קרל מרקס, מגדולי הפילוסופים של המאה ה-19:

"הדת היא אופיום להמונים"

ואגב, הוא היה יהודי, נכד לשני רבנים.

פורסם

רוני הבעיה טמונה דווקא בך. יצא לי להתווכח עם עשרות חרדים וכנראה שאפילו מאה (או לפחות כמעט) מאמינים בדרגות שונות, ועם רובם לא יצא לי אפילו להרים קצת את הקול, שלא לדבר על לטפח שנאה כלפם. זה הכל שאלה של עד כמה אתה מוכן לזנוח את דרך החשיבה האוטומטית (וכן, שטופת המוח, whether you like it or not, אם תסלח לי) של האמונה ותדבר אל המתדיין עימך בשפה הלוגית ורק ממה שאתה יודע ולא ממה שאחרים הכתיבו לך (למשל כל האתרים שנהגת להביא בדיון האמונה הראשי, שפשוט ציטטת אותם לגמרי). מי יודע, אולי אפילו תגלה דבר או שניים על היהדות בעצמך.

למקרה שתהית, אני גם לא מטפח או מחזיק שנאה כלפיך או כלפי היהדות, במקרה הטוב אתה מישהו להתאמן איתו על טיעוני האתאיזם שלי ובמקרה הפחות טוב אתה סתם בחור עיוור עם אחלה פוטנציאל לפקיחת עיניים אבל סירוב עיקש לראות את האור. חבל.

אף אחד לא מכתיב לי שום דבר, ואני גם לא חוזר על שום דבר. הכל בא מבחירה שלי ומהסתכלות עמוקה על הדברים.

אני מצטער אחי, אולי האמונה שלך היא סיפור שונה, אבל כל השאר סביר להניח שלא.

אתה שותה קוקה-קולה? למה? כי ראית את זה בפרסומות או אצל מכר כזה או אחר.

אתה מזמין אוכל מסויים ושותה רק שתייה מסויימת, אולי לא כי זה מה שאתה הכי אוהב אלא כי פשוט התרגלת. אני מופתע לגלות כמה קולה לא כזאת טעימה אחרי שנגמלתי.

דן בן-אמוץ מדבר על זה בהרחבה, אם תרצה אוכל להביא לך קטע מסויים מהספר שלו "זיונים זה לא הכל" (שלמרבה הפתע ולמרות כל מה שתשמע עליו, מכיל ה-ר-ב-ה פחות סקס ממה שאתה חושב).

פורסם

את האמת רוני, זה דיי מצחיק... כי את ההסבר שזה לא מוסרי תלמידים בישיבה מירושלים אמרו לי...

רוני, אני בטוח שאתה דתי - בד"כ יש... איך אמרת? ח-ר-א בראש.

לסיכום, רוני - אתה חכם, אתה צודק, ואתה יודע יותר טוב מכווווווולם, אתה יודע את האמת ורואה את הדברים כמו שהם. :yelclap:

^ יואב, אני יודע... אני לא צחקתי שאמרתי שיש סוג של שטיפת מוח במוצרים כמו קוקה קולה... אבל זה פשוט בדיחה לעומת מה שקורה אצל החרדים. זו הייתה הנקודה.

פורסם

Yoav.G

נכון לאמונה יש דרגות.

יש הבדל בין להתדיין בפורום או בארבע עינייים - במצב כזה יש יותר כבוד הדדי.

אין שום בעיה לצטט מאמרים וכמובן שאתה יודע על מה מדובר, ואותם אלה שפונים בשאלה הזאת מראה כבר שהכיס ריק.

לגבי דברייך האחרונים "יפה" תמיד לרדת לפרטים אישיים

נעלמת מכאן - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=458799.40

אני חושב שכול אלה שאני עונה להם [שאין להם בכלל טענות], אלא סתם נטפלים לפרטיים אישיים זה מוריד לי את הרמה.

נקווה שאחרי גיל 20 יחכימו יותר.

פורסם

חחחחח... אין אין... אתה פשוט קרוע

פורסם

ציטוט:

יש הבדל בין להתדיין בפורום או בארבע עינייים - במצב כזה יש יותר כבוד הדדי.

אין שום בעיה לצטט מאמרים וכמובן שאתה יודע על מה מדובר, ואותם אלה שפונים בשאלה הזאת מראה כבר שהכיס ריק.

לגבי דברייך האחרונים "יפה" תמיד לרדת לפרטים אישיים

נעלמת מכאן - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=458799.40

אני חושב שכול אלה שאני עונה להם [שאין להם בכלל טענות], אלא סתם נטפלים לפרטיים אישיים זה מוריד לי את הרמה.

נקווה שאחרי גיל 20 יחכימו יותר.

אין כבוד הדדי ואין נעליים. גם לא כפכפים. בן אדם דתי ממוצע שבא לשטוף לי את המוח לא בדיוק מכבד אותי. הוא מחונך מגיל 0 לצחוק ולתעב את הדרך שלי. הוא רואה בי "תינוק שנשבה"

אין הבדל בין להתדיין בפורום לבין 4 עיניים לבין 1000 עיניים. נסיון לשטיפת מוח נשאר אותו הדבר. דמגוגיה בשקל ולוגיקה מוטעית זה רק חלק מהאמצעים. הכל כשר. הרי זה בד"ץ. החכמים אישרו :lol:

פורסם

אם היה אפשר לשטוף את המח, אז עד היום הייתי חילוני.

האם אתה יכול להשוות עשרות שנים של שטיפת מח חילונית, למספר שעות של שמעת רב? הרי החברה החילונית שוטפת את המח 24 שעות ביממה. מהרגע שנולדת ההורים שלך היו חילונים, בית הספר שלך חילוני, התיכון שלך חילוני, הרדיו חילוני, הטלויזיה חילונית, וכל החברים שלך חילונים. זו שטיפת מח של הרבה שנים שאומרת לך להיות חילוני בוקר, צהריים וערב. המורים חילונים, אנשי הבידור חילוניים, השירים חילוניים, הסרטים חילוניים, כולם אומרים לך להיות חילוני, לחיות בלי דת, בלי תפילין, בלי שבת, בלי ללמוד תורה. ללכת לצבא, להרוויח כסף, ללכת לחו"ל, לצאת לבלות. זה עולם חילוני בלי הפסקה, שמשדר לך אך ורק חיים בלי דת ובלי מחשבה, רק לחיות לפי האופנה, ללכת עם הזרם, בלי לשאול שאלות על החיים. ואם זה לא מספיק, התקשורת החילונית גם מלמדת אותך להתרחק מחרדים, אומרת לך שהם פרימיטיביים, שהם פאנטיים, שהם מסוכנים, שהם מפחידים, שהם גנבים, שהם מושחתים. כאשר חילוני גונב או רוצח, בשום מקום לא יאמרו: "חילוני פשע", אבל אם זה רק מישהו שלבוש כמו חרדי או חובש כיפה, הכותרות יעזקו באותיות ענק: "הרב החרדי נתפס, החרדי גנב". אתה רואה היום חרדי ברחוב, וחושב שעוד רגע הוא יזרוק עליך אבנים. אתה שומע רב, ואתה פוחד שהוא יוציא יהפנט אותך. זה התוצר של שטיפת מח חילונית של 24 שעות ביממה. אם זו לא שטיפת מח, אז אני לא יודע מה זאת שטיפת מח.

אתה מדבר איתי על שטיפת מח? האם למדת פעם אחת בחיים שלך דף גמרא?

היהדות היא הדת היחידה בעולם שאומרת לך ללמוד, לחקור, לבדוק, ולשאול שאלות. כל הגמרא עוסקת בחקירה, ונכתבה בידי גדולי המוחות של העולם היהודי. בוא נראה אותך מוצא עוד דת אחת בעולם שעוסקת כל כך הרבה בחוכמה, לוגיקה, מדע, מוסר ומשפט? כל הדתות האחרות בעולם אומרות לך "תאמין לנו, כי ככה אמרו לנו. בוא, תרגיש את האור, תתפלל, תעשה מדיטציה". כולם אומרים לך ללכת אחרי הרגש האישי שלך, כאשר כל אדם מרגיש משהו אחר. היהדות היא הדת הרציונאלית היחידה בעולם. אז תסלח לי, חבר, אבל "שטיפת מח" תגיד לנוצרי או להודי, לא למסורת המפוארת של היהדות לדורותיה.

אם יש איזו שיטה סודית ביהדות לשטוף מח, אז איך זה שיש גם חרדים מלידה שיוצאים בשאלה ומתקלקלים? מה, ההיפנוזה לא עבדה עליהם

רואים מבחינה מציאותית שיש גם חרדים שמחליטים לצאת בשאלה, או חרדים שמתקלקלים ויוצאים לתרבות רעה. יש אנשים שחוזרים בתשובה, נחלשים ולאחר מכן שוב מתחזקים. אתה רואה שאין כאן מציאות של שחור או לבן. אם היתה שטיפת מח דתית, אז לא היו היום חרדים שמתקלקלים או יוצאים בשאלה. הם הרי מוקפים ברבנים כל היום... אתה מבין לבד שלכל אדם יש בחירה חופשית. יש חוזרים בתשובה ויש יוצאים בשאלה, וכל אדם בוחר בעצמו איך הוא רוצה לחיות.

איזה בולשיט

יש לי חברים דתיים, יש אצלנו לא מעט מורים דתיים, בין השאר המורה שלי למתמטיקה, המורה שלי שנה שעברה לפיזיקה, המורה שלי השנה למחשבים.

מלמדים אותנו בשיעור ספרות על איך שהרוכל היהודי חיי עם אדונית גויה ואיבד את יהדותו והיא כמעט הרגה אותו. אם זה לא שתיפת מוח -אני לא יודע מה כן

אני לומד תנ"ך מכיתה ב' וניגש השנה לבגרות. בכיתה י' עשיתי בגרות ביהדות(1 יח') כי חייבים אם אתה לא במגמת מצטיינים.

בכל סוף שבוע ביציאה מהביצפר מחקים אצלנו אנשים מבקשים שתניח טפילין.

יש בית כנסת במרחק 2 דקות מהבית שלי.

אני מסתובב בעיר אני רואה המון דתיים.

בערוץ ישראל פלוס שההורים שלי צופים בו אחד דתי שמראים אותו המון.

להמשיך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים