עבור לתוכן

יו"ר ועדת הכספים, פרופ' לכלכלה משה גפני: "החרדים מממנים את החילונים"

Featured Replies

פורסם

http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20100503_99882&from=haaretz

ררררוווונננננייייי צדק!!!

אה, לא.... טעות שלי....

הפרופ' שמוזכר בכתבה בעצם אומר שגפני (שבשביל יו"ר ועדת כספים הוא בור ועם הארץ) מז*** ת'שכל.

בעצם לא צריך בכלל להיות פרופסור בשביל למצוא את חוסר ההגיון המשווע בטיעונים של גפני, ושאם האנשים מסוגו ימשיכו לשלוט במדינה נגיע לאבדון.

פורסם

והנה לכם הסיבה למה חייבים לשלב לימודי ליבה שיכללו לכל הפחות מתמטיקה!

פורסם

למה להוציא סתם לאדם שם רע, אני פעם אמרתי שחרדים הם אלה שממנים את החילונים או משהו דומה לזה.

גועל נפש.

פורסם

ואתה יודע כמה זה 1+1? פשש קבל ח"ח.

פורסם

אתה עוד ילד תמים,נקווה שתגדל תחכים ותתחיל להפעיל את הקופסא שלך .

פורסם

אתה מוזמן להתחיל קודם.

פורסם

חבר הזמנתי אותך להציג מה שתרצה באשכול דת ואמונה .

מה נעשה ארד כמה רמות .

כרגיל עכשיו תעבור רק לליצנות -זה מה שנותן כוח להתעלם מכול דבר.

פורסם
  • מחבר

למה להוציא סתם לאדם שם רע, אני פעם אמרתי שחרדים הם אלה שממנים את החילונים או משהו דומה לזה.

גועל נפש.

.....

מפריע לך שהמדינה משלמת עבור שימור המסורת ותרבות התורה בעם ישראל, אותה זהות יהודית בלעדיה לא היו היום בכלל יהודים בעולם.. אך מדוע הגמל אינו רואה את הדבשת של עצמו? מה תאמר על כל "בתי התרבות", התיאטרון והספורט החילוניים שהמדינה ממננת? האם אתה חושב שהחרדים רוצים לממן אותם? ובכל זאת הם שותפים לזה בכספי המיסים שגם החרדים משלמים! ובינינו, המדינה מוציאה הרבה יותר כסף על זיקוקים או "מופעי בידור ואטרקציה" מאשר על לימוד תורה, העומד במרכז התרבות היהודית מזה שלושת אלפים שנה.

.........

זה מה שחיפוש קצר העלה.

פורסם

רוני אתה חרדי?... אני סתם מנסה להוציא לעצמי קמצוץ היגיון בדברים שאתה אומר כדי לא להשתגע בזמן שאני מנסה להבין אותם או את ההיגיון שבהם...

כי אם אתה חרדי, אז אני פשוט לא יאשים אותך ויפסיק לחפש היגיון (כי במקרה כזה פשוט אין) ואז אני רק ירחם עליך ויאחל לך שתמצא את המוח האבוד אי שם בין שטיפת מוח לשטיפת מוח.

פורסם

זה מה שחיפוש קצר העלה.

אתה עושה צחוק,ציינתי שגם החרדים משלמים מסים ,והכסף שלהם גם הולך למקומות שהם לא רוצים.

בכל אכלוסייה ישנם עברייני חוק שלא משלמים.

ולא מעבר לזה- כמו שהם ממנים את החילונים [כאילו בלעדם לא היה כסף לחילונים].

Bashash

ידיד בנתיים לא היה בפיך אפילו טענה אחת הגיונית - רק זילזול ודעות קדומות.

ואני נולדתי בבית חילוני שבחר להיות דתי.

אם היה אפשר לשטוף את המח, אז עד היום הייתי חילוני.

האם אתה יכול להשוות עשרות שנים של שטיפת מח חילונית, למספר שעות של שמעת רב? הרי החברה החילונית שוטפת את המח 24 שעות ביממה. מהרגע שנולדת ההורים שלך היו חילונים, בית הספר שלך חילוני, התיכון שלך חילוני, הרדיו חילוני, הטלויזיה חילונית, וכל החברים שלך חילונים. זו שטיפת מח של הרבה שנים שאומרת לך להיות חילוני בוקר, צהריים וערב. המורים חילונים, אנשי הבידור חילוניים, השירים חילוניים, הסרטים חילוניים, כולם אומרים לך להיות חילוני, לחיות בלי דת, בלי תפילין, בלי שבת, בלי ללמוד תורה. ללכת לצבא, להרוויח כסף, ללכת לחו"ל, לצאת לבלות. זה עולם חילוני בלי הפסקה, שמשדר לך אך ורק חיים בלי דת ובלי מחשבה, רק לחיות לפי האופנה, ללכת עם הזרם, בלי לשאול שאלות על החיים. ואם זה לא מספיק, התקשורת החילונית גם מלמדת אותך להתרחק מחרדים, אומרת לך שהם פרימיטיביים, שהם פאנטיים, שהם מסוכנים, שהם מפחידים, שהם גנבים, שהם מושחתים. כאשר חילוני גונב או רוצח, בשום מקום לא יאמרו: "חילוני פשע", אבל אם זה רק מישהו שלבוש כמו חרדי או חובש כיפה, הכותרות יעזקו באותיות ענק: "הרב החרדי נתפס, החרדי גנב". אתה רואה היום חרדי ברחוב, וחושב שעוד רגע הוא יזרוק עליך אבנים. אתה שומע רב, ואתה פוחד שהוא יוציא יהפנט אותך. זה התוצר של שטיפת מח חילונית של 24 שעות ביממה. אם זו לא שטיפת מח, אז אני לא יודע מה זאת שטיפת מח.

אתה מדבר איתי על שטיפת מח? האם למדת פעם אחת בחיים שלך דף גמרא?

היהדות היא הדת היחידה בעולם שאומרת לך ללמוד, לחקור, לבדוק, ולשאול שאלות. כל הגמרא עוסקת בחקירה, ונכתבה בידי גדולי המוחות של העולם היהודי. בוא נראה אותך מוצא עוד דת אחת בעולם שעוסקת כל כך הרבה בחוכמה, לוגיקה, מדע, מוסר ומשפט? כל הדתות האחרות בעולם אומרות לך "תאמין לנו, כי ככה אמרו לנו. בוא, תרגיש את האור, תתפלל, תעשה מדיטציה". כולם אומרים לך ללכת אחרי הרגש האישי שלך, כאשר כל אדם מרגיש משהו אחר. היהדות היא הדת הרציונאלית היחידה בעולם. אז תסלח לי, חבר, אבל "שטיפת מח" תגיד לנוצרי או להודי, לא למסורת המפוארת של היהדות לדורותיה.

אם יש איזו שיטה סודית ביהדות לשטוף מח, אז איך זה שיש גם חרדים מלידה שיוצאים בשאלה ומתקלקלים? מה, ההיפנוזה לא עבדה עליהם

רואים מבחינה מציאותית שיש גם חרדים שמחליטים לצאת בשאלה, או חרדים שמתקלקלים ויוצאים לתרבות רעה. יש אנשים שחוזרים בתשובה, נחלשים ולאחר מכן שוב מתחזקים. אתה רואה שאין כאן מציאות של שחור או לבן. אם היתה שטיפת מח דתית, אז לא היו היום חרדים שמתקלקלים או יוצאים בשאלה. הם הרי מוקפים ברבנים כל היום... אתה מבין לבד שלכל אדם יש בחירה חופשית. יש חוזרים בתשובה ויש יוצאים בשאלה, וכל אדם בוחר בעצמו איך הוא רוצה לחיות.

פורסם

טוב, עזוב. אין לי כוח לשחות בים הזה שלכם של דת וטחינות מים. יום טוב, חיים ארוכים, ואני מאחל לך שתמצא לפחות את העניים שלך. כי מאיפה שאני עומד, החרדים הורסים את המדינה במהירות ובהרסנות בזמן שאתה מגן עליהם. אני מקווה שאתה לא מאמין לדברים של עצמך, כי אם כן, אז זה חמור עוד יותר.

עריכה: תסלח לי, אבל מאיפה אתה יודע מאיפה באתי!?... ואיך אתה מעז לקבוע מאיפה!? רוני אתה חוצפן. שני ההורים שלי באו מבית דתי, ושניהם (למזלי) הבינו שזה לא בשבילם וברחו מזה!

"האם למדת פעם אחת בחיים שלך דף גמרא?"

מה הקשר עכשיו על לימוד דף גמרא!? אני לא מאמין באלוהים, הסיבה היחידה שלמדתי תנ"ך היא כי אני חייב את זה לתעודת בגרות! אז אתה מדבר איתי עכשיו על גמרא?... תעשה לי טובה, אל.

"היהדות היא הדת הרציונאלית היחידה בעולם" - יש לך טעות. דת, רק היא, לא אחת ספציפית, היא לא רציונאלית.

אה... כי להפגין כמו חייה טורפת, ולהפסיק באותה שנייה שהרב אמר דיי, זה לא שטיפת מוח. "הם הרי מוקפים ברבנים כל היום..." תודה על החיזוק.

"אם היתה שטיפת מח דתית, אז לא היו היום חרדים שמתקלקלים או יוצאים בשאלה." - אתה קולט שאתה מעודד שטיפת מוח, נכון?

איזה שטיפת מוח יש אצל החילונים? פרסומות לקולה?

עריכה 2: שאלה למלומד - למה אסור לאכול בשר וחלב חוץ מהטיעון שזה לא מוסרי (ואם אתה אומר בריאות, תוכיח) ותוסיף הסבר מה הקשר לעוף שכאמור לא יונק ואין לו חלב (ולכן הטיעון שזה לא מוסרי לא רלוונטי בכלל). מה בנוגע לשניצל? ביצה ותרנגולת. לי זה נראה אפילו עוד יותר לא מוסרי.

סתם שאלה שהייתי רוצה לקבל עליה תשובה... לראות כמה אתם יודעים ומבינים מה אתם עושים בדברים הבסיסיים.

פורסם

טוב, עזוב. אין לי כוח לשחות בים הזה שלכם של דת וטחינות מים. יום טוב, חיים ארוכים, ואני מאחל לך שתמצא לפחות את העניים שלך. כי מאיפה שאני עומד, החרדים הורסים את המדינה במהירות ובהרסנות בזמן שאתה מגן עליהם. אני מקווה שאתה לא מאמין לדברים של עצמך, כי אם כן, אז זה חמור עוד יותר.

כרגיל פרטיים אישיים, אף לא טענה. מעולם לא הצדקתי שום חרדי אלים -תקרא בעיון את מה שכתבתי כל פעם .

עריכה: תסלח לי, אבל מאיפה אתה יודע מאיפה באתי!?... ואיך אתה מעז לקבוע מאיפה!? רוני אתה חוצפן. שני ההורים שלי באו מבית דתי, ושניהם (למזלי) הבינו שזה לא בשבילם וברחו מזה!

זה די כללי

"האם למדת פעם אחת בחיים שלך דף גמרא?"

מה הקשר עכשיו על לימוד דף גמרא!? אני לא מאמין באלוהים, הסיבה היחידה שלמדתי תנ"ך היא כי אני חייב את זה לתעודת בגרות! אז אתה מדבר איתי עכשיו על גמרא?... תעשה לי טובה, אל.

אתה אומר שטיפת מח, לכן האם יצא לך ללמוד דף גמרא ? הוסבר שם מדוע. [מה קשור אמונה באלוקים ]

"היהדות היא הדת הרציונאלית היחידה בעולם" - יש לך טעות. דת, רק היא, לא אחת ספציפית, היא לא רציונאלית.

שוב ,היהדות היא הדת היחידה בעולם שאומרת לך ללמוד, לחקור, לבדוק, ולשאול שאלות , לא ללכת אחרי הרגש

אה... כי להפגין כמו חייה טורפת, ולהפסיק באותה שנייה שהרב אמר דיי, זה לא שטיפת מוח. "הם הרי מוקפים ברבנים כל היום..." תודה על החיזוק.

קודם עלייך לדעת שאין קבוצה חרדית אחת גדולה, יש ספרדים,ליטאים,וכו'.. וכו'.. , אותם הפגנות מיוחסות למגזר העדה החרדית שהם מתחת לעשרה אחוז מהחרדים בירושלים, גם שם אף רב לא מאשר אלימות , אלה שנוקטים באלימות - הם ברברים.

http://www.kikarhashabat.co.il/2347.html

"אם היתה שטיפת מח דתית, אז לא היו היום חרדים שמתקלקלים או יוצאים בשאלה." - אתה קולט שאתה מעודד שטיפת מוח, נכון?

אם היה כמו שאתה אומר שטיפת מח דתית -אז לא היו חרדים שמתקלקלים או יוצאים בשאלה ,כזה קשה להבין את זה

איזה שטיפת מוח יש אצל החילונים? פרסומות לקולה?

בגלל שהרבה חילונים אומרים "שטיפת מח, שטיפת מח" אז גם אתה אומר את זה. תביט בעצמך, אין לך דעה משל עצמך. אתה רק חוזר על מה ששמעת בטלויזיה, על מה שאמרו המורים והחברים. אתה רובוט של החברה החילונית, חי בלי לשאול שאלות, הולך לפי הזרם, לפי הסרטים, הזמרים, השחקנים, הבידור, האופנות והטלויזיה, והם אלו שמכתיבים לך איך לדבר, ואיך לחיות. החברה מלמדת אותך שחיים בשביל כסף, בשביל תאוות, עבור מראה חיצוני וכבוד. אתה שטוף מח, ועושה בדיוק מה שהעדר אומר לך לעשות. אתה אפילו קורא לי "שטוף מח" רק בגלל שככה אמרו לך הטלויזיה והחברים. אתה עושה מה שכולם עושים, אומר מה שכולם אומרים, וצועד כמו עוד כבשה בעדר. ודווקא למי שהולך נגד הזרם אתה תקרא "שטוף מח"?

הרי אתה מדקלם את מה שאמרו לך, בלי רגע אחד של חקירה וחשיבה עצמאית. אין לך מושג מה יש לצד השני להציע, ואתה גם לא רוצה לשמוע. למה? כי התקשורת לימדה אותך לא לשאול שאלות על החיים. בינינו, אתה רק חוזר על הסיסמא שכולם אומרים - "שטיפת מח, שטפו לך את המח". אז מיהו באמת שטוף המח בינינו?

מבין שנינו - אני היחיד ששיניתי את דעתי, אני זה שהלכתי נגד הזרם, חקרתי את הדברים, ואני מכיר את שני צידי המטבע.

פורסם

אני עדיין מחכה לתשובה על עריכה 2.

באמת שאני לא יודע איך לענות על זה... (לא!! לא בגלל שני לא יודע איך! אלא כי יש פה כל כך הרבה שטויות שאמרת שאני באמת לא חושב שיש לי כוח בכלל לענות לך).

אף אחד לא מכתיב לי שום דבר, ואני גם לא חוזר על שום דבר. הכל בא מבחירה שלי ומהסתכלות עמוקה על הדברים. זה נכון שיש המון ש"הולכים אחרי העדר" אבל בכל חברה יש כאלו, אני לא אחד כזה! אני הולך בדרך שלי. שוב, אתה קובע מי אני. בניגוד אליך(החכם והמתורבת), אני לא קבעתי מי אתה, אני שאלתי והתעניינתי. אתה שם לב שבנתיים כל מה שאמרת עלי, אני מוכיח לך שאני לא, ואתה מוכיח לנו שאתה כן?

אתה אומר לנו שאנחנו חוזרים אחרי דברים ששמענו, בזמן שנראה כאילו אתה עושה את אותו הדבר שאתה מאשים אותנו בו....

פורסם

לגבי עריכה 2.

סוף סוף טענה הגיונית.

זאת שאלת השאלות שלך? אתה יודע כיום יש גוגל הכל אפשר למצוא וללמוד, למה לא עשית את זה עד עכשיו? כי לא איכפת לך נכון? אתה רוצה רק לזרום בחיים .. [אולי אני טועה] .

ואם אני עונה לך על זה , אז? יותר תעריך ;) .

נעזוב את זה שאתה בורח מכל דבר.... -הכי קל לברוח.

הראיתי לך איך שאתה מכליל את המילים " שטוף מח" לחרדי הוא אינו נכון, ואם היית חושב על זה בעצמך לא היית אומר את זה - זה אומר שאתה מושפע.

פורסם

הבנתי, אין לך תשובה.

העובדה שהאיסור על אכילת חלב ובשר לא מעניינת לי ת'תחת מעידה שאני "זורם"?... לא, היא מעידה על כך שאת דעתי בעניין כבר יש לי - הכל חרא, ולא מעניין אותי לשמוע הסברים מצוצים מהאצבע של רב שקר-כלשהו מבלבל את השכל בלי שום היגיון או אפשרות לאחרים להבין את מה שהוא אומר כי הוא בעצמו לא מבין מה הוא אומר או מאמין למה שהוא אומר.

"

הראיתי לך איך שאתה מכליל את המילים " שטוף מח" לחרדי הוא אינו נכון, ואם היית חושב על זה בעצמך לא היית אומר את זה - זה אומר שאתה מושפע.

"

צודק. אתה חכם.

מדהים כמה אתה בטוח בעצמך... אתה חושב שבגלל ש"הראת" לי שזה לא נכון, אני באמת יראה שזה לא נכון...? תגיד מה יש לך!?!? אתה חושב שבגלל שהפלצת שורה קטנה אני פתאום מאמין לך או אפילו בכיוון של להאמין לך?... רציני עכשיו, מי אתה חושב שאתה?.. ברצינות... אתה שפוי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים