עבור לתוכן

ברצוני לדעת אם התמונות שצירפתי מתוכנת memtest86 מצביעות על נזק ודאי בזיכרונות...

Featured Replies

פורסם

האם זהו נזק פיזי ודאי או שיכול להיות שהממצאים הם תוצאה של עבודה של 10 שעות רצוף ושהזכרונות בעצם תקינים?

תודה

[attachment deleted by admin]

פורסם

לא אמורה להופיע שגיאה גם אחרי חודשים של עבודה.

הבדיקה בוצעה ללא אוברקלוק ובמתח עבודה סטנדרטי?

אם כן אז כדאי לממש אחריות.

בכל מקרה תבדוק שאין התחממות של איזור הזכרונות ושל הציפסט בלוח אם.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות!

אכן הבדיקה בוצעה ללא אוברקלוק ובמתח עבודה סטנדרטי.

איך אני בודק שהתזמונים נכונים?

ואיך אני בודק שאין התחממות של איזור הזכרונות ושל הציפסט בלוח האם?

שוב תודה

פורסם

בביוס יש לך אפשרות לראות את הטמפרטורה של המעבד והמערכת (בד"כ תחת SYSTEM HEALTH STATUS או משהו בסגנון). בקשר

לתיזמונים - איזה זכרונות יש לך?

פורסם
  • מחבר

יש לי 2 זכרונות של GEIL

כל אחד 2GB

1333

7-7-7-24

עכשיו יש לי ממצאים חדשים.

כאשר אני מריץ את MEMTEST86 על כל זיכרון בניפרד, בכל הסלוטים הקיימים, הבדיקה עוברת בהצלחה גם כמה שעות רצוף.

הבעיה קיימת כאשר אני מריץ את הבדיקה עם 2 הזכרונות ביחד.

מה זה אומר? יש בעיית סינכרון ביניהם?

אולי בעיה בלוח אם? אולי במעבד?

פורסם

יש מצב שיש בעיה בבקר ה-DC שנמצא בלוח האם.

תתקין את 2 הסטיקים ב-2 ערוצים נפרדים (כל סטיק בסלוט בצבע שונה ככה שהם יעבדו ב-SC) ותבדוק שוב.

המעבד לא קשור לעניין.

פורסם

נשמע כמו מתח/תזמונים/תדר. תבדוק ב-CPU-Z (לשונית SPD) מה הקוד של הזיכרון ותחפש בגוגל/באתר של חברת GeIL. שם תמצא את המתח שהם אמורים לעבוד בו ואת כל שאר המאפיינים. אתה יכול גם לחפש את הקוד מודפס על מדבקה על המודולים עצמם. למען הסר ספק אפשר לתת לזיכרונות +0.1V יותר ממה שרשום בדף המוצר באתר היצרן.

ב-CPU-Z בלשונית Memory אתה יכול לבדוק את התדר/תזמונים הנוכחיים וכך לדעת אם הם נכונים או לא.

פורסם
  • מחבר

עשיתי כפי שהצעתם לי

שמתי את 2 הסטיקים ב2 ערוצים צמודים כך שיעבדו ב-SC ומסתבר שעדיין ישנם errors בבדיקת memtest86, אך מבדיקה במצב של התקנת סטיק אחד בלבד אין תקלות כלל.

למיטב הבנתי הבעיה היא בתיזמונים של הזיכרונות ולכן הם מקור הבעיה.

האם אני צודק?

האם יש דרך אחרת בעלת סיכוי סביר להסביר את הבעיה?

תודה

פורסם

נשמע כמו מתח/תזמונים/תדר. תבדוק ב-CPU-Z (לשונית SPD) מה הקוד של הזיכרון ותחפש בגוגל/באתר של חברת GeIL. שם תמצא את המתח שהם אמורים לעבוד בו ואת כל שאר המאפיינים. אתה יכול גם לחפש את הקוד מודפס על מדבקה על המודולים עצמם. למען הסר ספק אפשר לתת לזיכרונות +0.1V יותר ממה שרשום בדף המוצר באתר היצרן.

ב-CPU-Z בלשונית Memory אתה יכול לבדוק את התדר/תזמונים הנוכחיים וכך לדעת אם הם נכונים או לא.

תבדוק גם עבודה במצב DC אך בסלוטים שונים (בהנחה שיש לך ארבעה חריצים בלוח).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים