עבור לתוכן

אין גלישה ברשת רק במחשבים אלחוטיים -התפתחות חיובית

Featured Replies

פורסם

הי,

יש לי בעיה לאחר שהוספתי נתב וכרגע יש לי2 נתבים, שאחד מתפקד כסוויץ'.

שרת שמחובר לסוויץ' מקבל גישה לאינטרנט.

2 מחשבים אלחוטיים לא גולשים דרך הנתב, הם לא חלק מהדומיין כי זה לא אפשרי כרגע (דורש הגדרות רבות).

חשוב שתסתכלו בתרשים כי יש שם את כל הפרטים.

[attachment deleted by admin]

פורסם

התרשים שלך לא נותן מספיק נתונים לגבי הטופולוגיה הלוגית אצלך, אלא רק הטופולוגיה הפיזית.

יעזור פלט יותר ספציפי של כל NODE למשל ROUTE PRINT

וכמובן IPCONFIG /ALL

ואם יש לך לינוקס איפהשהוא שם route -n

ו ifconfig

אפשר רק להסיק שהסתכלות על כל נתוני הראוטינג TABLES ייתן קצת מושג על הקונפיגורציות שלך.

השתמשת ב DHCP RELAY בראשון? מה עם FORWARDING וכן הלאה?

פורסם

אין לך גישה לאינטרנט, או שאין לך גלישה בדפדפן?

תבדוק אם אתה מקבל פינג לפי IP ופינג לפי HOST

יתכן שהבעיה שלך היא שרתי DNS לא מוגדרים נכון.

פורסם
  • מחבר

התרשים שלך לא נותן מספיק נתונים לגבי הטופולוגיה הלוגית אצלך, אלא רק הטופולוגיה הפיזית.

יעזור פלט יותר ספציפי של כל NODE למשל ROUTE PRINT

וכמובן IPCONFIG /ALL

ואם יש לך לינוקס איפהשהוא שם route -n

ו ifconfig

אפשר רק להסיק שהסתכלות על כל נתוני הראוטינג TABLES ייתן קצת מושג על הקונפיגורציות שלך.

השתמשת ב DHCP RELAY בראשון? מה עם FORWARDING וכן הלאה?

אני אעלה route print מאוחר יותר. הטופולוגיה מופיעה בתרשים, יש נתב שמחובר לאינטרנט עם DHCP כבוי ואליו מחובר נתב המשמש כסוויץ'. מאחורי הנתב שמשמש כסוויץ' יש שרת.

אין DHCP relay בראוטר כי לא קיימת בו כזאת פונקציה אבל המחשבים שמתחברים באלחוטי מקבלים הגדרות DHCP.

מה הכוונה forwarding? הפעלתי RIP ב2 הנתבים.

אין גישה לאינטרנט ואין גלישה בדפדפן. אין פינג בIP לאתרים כי יש פינג רק לנתב שמוגדר כסוויץ' ולא לנתב שמשמש ראוטר ומחובר למודם.

יש resolving בnslookup כך שזו לא בעיה בהגדרת שרתי DNS.

עדכון:

הסרתי את הנתב המשני והשרת מחובר ישירות לנתב הראשי. עכשיו המחשבים האלחוטיים מקבלים הגדרות DHCP אבל אין פינג לנתב הראשי- request timed out.

אין ממש סיבה שזה יקרה, אפילו ביטלתי פיירוול בשרת לבדיקה.

צריך להעזר בשירות של routing and remote access או שיש פתרון אחר?

פורסם

את הנתב שחברת כ-SWITCH, חברת דרך כניסת ה-LAN או ה-WAN? בנתב שמשמש כ-SWITCH יש להשתמש רק בכניסות ה-LAN.

פורסם
  • מחבר

דרך הLAN.

כרגע הסרתי את הראוטר שהוגדר כסוויץ' והשרת מחובר ישירות לנתב. אבל עדין אין גלישה במחשבים אלחוטיים כאשר מקבלים הגדרות DHCP ממנו.

פשוט אין פינג לנתב שמחובר לאינטרנט מהמחשב האלחוטי (הdefault gateway מוגדר נכון בDHCP).

עדכון:

הבעיה נפתרה. לא בטוח מה הייתה הבעיה אבל זה אחד מה2:

1. היה צורך באיפוס נתב.

2. היה מופעל mac filtering כי כשהשתמשתי בDHCP של הנתב לפני שהיה שרת, היה הכרח כדי שהנתב יקצה כתובות IP קבועות למחשבים.

איך אני מצרף כרגע את המחשבים האלחוטיים לדומיין? ראיתי שזה מסובך ומצריך אישורים דיגיטליים והגדרת הנתב שיתחבר לשרת IAS בסרבר.

שאלות:

1. יש מצב בלי כל הסיפור הזה של אישורים דיגיטליים?

2. יש אפשרות לעשות אותנטיקציה לפי שם מחשב ולהגדיר רק את הנתב לחיבור מול שרת IAS בסרבר?[br]פורסם בתאריך: 5.05.2010 בשעה 01:13:26

?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים