עבור לתוכן

בחירת חלקים עבור מחשב HTPC

Featured Replies

פורסם

אני מרכיב לעצמי מחשב HTPC מחלקים ישנים שיש לחברים ומשפחה.

זה לא אמור להיות מפלצת, אלא בעיקר לנגן סרטים (היום SD, בעתיד HD) ואני לא יודע - אולי גם משחקים? יש רעיונות למשחקים שמתאימים ל-HTPC? :)

נתחיל ממעבד.

אני יכול לבחור בין Pentium Dual Core E2140-E2160 ל-Core 2 Duo E6300.

על הנייר ה-6300 כולל יותר מטמון ובאס יותר גבוה - אחלה, השאלה אם לדעתכם זה יורגש בביצועים? יש יתרון ל-6300 בפענוח HD או משהו?

כרטיס מסך.

יש לא מעט כרטיסים ישנים שאני יכול להשיג.

HD2600, HD3450, HD3850, HD4830 או GF 8500GT,8600GT,8600GTS,9600GSO ויש עוד.

אם ננטרל שניה את המחשבה על משחקים (כי הרעיון הוא בכל זאת אם כבר אז משחקים שמתאימים לטלוויזיה ולא לרזולוציה של מסך מחשב), יש כרטיסים ספציפיים או סדרות ששווה לחפש - בגלל פענוח וידאו ודברים כאלו? אני יכול גם לנסות להשיג כל מיני 8800 או אפילו 9800 - אם יש לזה באמת יתרון.

הקיצר - אני ממש נוב פה - ואני אשמח לדעת מה לחפש.

ניצול הכרטיס מסך.

אוקי - נגיד שיש לי כרטיס מסך שיודע לפענח בחומרה - סתם שאני אדע - איך מגדירים את זה?

צריך להגדיר את זה בדרייברים/תוכנה/מ"ה - או שזה אוטומטי?

טוב, בטח בהמשך יהיה לי שאלות על איזה מערכת הפעלה להתקין ובכלל איזה מערכת HT לשים על זה, אבל זה בהמשך...

תודה.

פורסם

אם אתה רוצה HTPC טהור אז מומלץ ללכת על ציפסט 785 שיש לו כרטיס מסך מובנה ולקחת מעבד AMD פשוט, כפול או מרובע ליבה זול.

לוח אם מיקרו ATX במארז מתאים, לא מתחמם, לא מרעיש וניתן לשידרוג.

זול מאוד וניתן לשילוב עם חלקים ישנים, מארז, ספק, דיסק וכ' למעשה אתה צריך רק לוח, מעבד וזיכרון.

יש לי שניים כאלה ורואים בהם סרטים 1080P בצורה מעולה.

אם אתה מחפש משהו מעבר לזה אז למעשה כל מחשב יתאים ותבנה אותו כמו שאתה בונה מחשב רגיל.

פורסם
  • מחבר

אני מרכיב לעצמי מחשב HTPC מחלקים ישנים שיש לחברים ומשפחה.

הבנת הנקרא זה דבר נפלא.

באמת סליחה על הנימה, אבל השקעת כל כך הרבה בתגובה - אבל היא בכלל לא מה שאני שואל או מבקש.

לא סתם פירטטי את השאלות שלי :)

אולי תוכל לעזור לי עם השאלות שכן היו לי

פורסם

אין בעיה מור:

מעבד> 6300, עדיף כמה שיותר חזק אפילו שהפענוח במקרה שלך יתבסס על הכ.מסך

כ.מסך > 4830 תומך בהאצת חומרה מהדורות האחרונים של ATI

הפעלת האצה וכו מתבצעת באמצעות תוכנת וידאו שיודעת להשתמש בפונקציה הזאת, תקרא עוד חומר והסברים במדור HTPC ב hometheater

http://www.guru3d.com/article/accelerate-x264-1080p-movies-over-the-gpu-guide/

פורסם

איזה חיבורים יש לך בטלביזיה ? / LCD ?

פורסם

(היום SD, בעתיד HD)

תבדוק אם בhd4830 יש tv out

כי בהרבה כרטיסים חדשים יש רק dvi ו hdmi

אני מניח שאם אתה מתכוון לראות sd אין לך כניסות כאלו בטלוויזיה

פורסם
  • מחבר

יש ל-4830 TV-OUT.

ה-UVD של ה-HD4830 כל כך יותר טוב מזה של ה-HD3450 או שזה רק שיפורים קוסמטיים?

אני שואל כי:

א. ל-3450 יש קירור פסיבי ול-4830 יש אקטיבי

ב. ה-3450 הוא קצר משמעותית (אני פתאום חושב שזה מארז HTPC ושיט כזה)

ג. חומרה חומרה, אבל אני לא רוצה לקחת סתם יותר מידי. יש מה לעשות גם עם שאר החומרה....

יש למישהו לינק להבדלים בין ה-UVDים האלו?

כנ"ל אגב המעבדים.

אין ספק שה-6300 יותר חזק, אבל אם ה-2160 מספיק - אני אעדיף אותו, ולהשאיר את ה-6300 במחשב השני...

אגב TV-OUT. בשלב הראשון באמת מדובר בטלוויזיה אנלוגית ולא אחת עם כניסת VGA - אני אוכל בכלל להפעיל ולשלוט במחשב כשכרטיס מסך מחובר רק ב-TVOUT או שזה פנטזיה?

פורסם

אם אין לך כניסת HDMI או VGA עדיף שתראה דרך מכשיר DVD שתומך ב-DVIX

לא שווה להתעסק עם מחשב HTPC

אם גם משחקים אז כדאי אחרת עדיף DVD

פורסם

אם אין לך כניסת HDMI או VGA עדיף שתראה דרך מכשיר DVD שתומך ב-DVIX

לא שווה להתעסק עם מחשב HTPC

אם גם משחקים אז כדאי אחרת עדיף DVD

אתה ממש לא מועיל... אתה מודע לזה אני מקווה

ה-UVD של ה-HD4830 כל כך יותר טוב מזה של ה-HD3450 או שזה רק שיפורים קוסמטיים?

אין ספק שה-6300 יותר חזק, אבל אם ה-2160 מספיק - אני אעדיף אותו, ולהשאיר את ה-6300 במחשב השני...

אגב TV-OUT. בשלב הראשון באמת מדובר בטלוויזיה אנלוגית ולא אחת עם כניסת VGA - אני אוכל בכלל להפעיל ולשלוט במחשב כשכרטיס מסך מחובר רק ב-TVOUT או שזה פנטזיה?

1. ה3450 תומך בהאצה, אבל לא בפורמטים החדשים של האודיו... בכל מקרה אתה לא צריך את זה כרגע, לך עליו

2. ברגע שיש האצה המעבד של המחשב יושב בשקט יחסית, אם ה6300 יוצא מהמשחק קח את הדבר הטוב הבא

3. לא פנטזיה, רק תחבר בהתחלה למחשב בשביל להגדיר כמו שצריך את הTV OUT וזהו... תהנה

פורסם
  • מחבר

3. לא פנטזיה, רק תחבר בהתחלה למחשב בשביל להגדיר כמו שצריך את הTV OUT וזהו... תהנה

מה זה בהתחלה? אין לי בעיה לשים פעם אחת מסך של מחשב כדי להגדיר - אבל אחרי זה - כל פעם שאני אפתח את ה-HTPC - אין בעיה שהוא מחובר רק ב-TVOUT או שזה יעשה בעיות וכל פעם מחדש אני אהיה צריך מסך אחר גם?

פורסם

הדבר היחיד שצריך להגדיר בהתחלה כשאתה מחובר למסך רגיל, רזולוציה של הטלויזיה ואת העובדה שהTV הוא המסך הראשי... אחרי זה כלום

רק לשבת ולהנות מהסרטים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים