עבור לתוכן

מחשב למשחקים ושימוש גרפי עד 5K ללא מסך, ללא ציוד היקפי אחר וללא OC

Featured Replies

פורסם

בניתי את המפרט הבא למשחקים בעיקר בתקציב עד 5000 (אם אפשר לחסוך - אז לחסוך) ללא מסך, ללא ציוד היקפי אחר וללא כוונות לעשות OC.

שימושים:

משחקים בעיקר

גרפיקה - פוטושופ, דברים בסיסיים

וידאו - דברים בסיסיים

חשוב לי להדגיש משהו לפני - המפרט בכוונה רשום ללא מחירים על החלקים עצמם, אני לא קונה מחנות רגילה, מה שכן, יש מחיר סופי כמובן של כל הציוד שרשום פה, ואשמח לדעת האם כדאי לקחת משהו אחר על פני מה שבחרתי.

המפרט:

750 Quad Core i5 Turbo 2.66 G Tray 8MB 95W 1156

Gigabyte GA-P55A UD3 INTEL P55

4Gb Kit (2G X2) CMG4GX3M2A2000C8 CL-8-8-8-24 GT+Airflow II DDR3 2000

Gigabyte GTS250 1GB GDDR3 PCI-E HDMI Dual DVI OVERCLOCKED

HD103SJ SAMSUNG 1TB 3.5" SATA II HD103SJ Spinpoint F3 32MB

סה"כ 4044 שקל, כולל מע"מ

שאלות:

1. קודם כל - האם הרכיבים שבחרתי בעלי ביקורות טובות? (לדוגמא הזכרונות, והדגם שלהם).

2. האם אפשר לשפר משהו במפרט? (לדוגמא לקחת מעבד טוב מומלץ יותר מסדרה I5).

3. המסך שלי הינו 19" בקרוב לא מתכונן לשדרג ל 22" - העבודה שלי כרגע היא על רזולוציה של 1280X1024 וכך גם במשחקים. האם הכרטיס מסך יספיק? האם שווה לקחת משהו יותר זול (שלא יפגע בביצועים כמובן) למסך שברשותי ובכך לחסוך בכסף?

5. האם שווה לחכות לכרטיסי המסך החדשים של NVIDIA או בכלל ללכת לכיוון של ATI? (כמובן בגלל התמיכה בדיירקס 11).

4. בדקתי אך אשאל שוב. האם הלוח תומך ב 4GB לסלוט?

חשוב לי מאוד לחסוך כמה שיותר כסף. אם אפשר לדעתכם לצמצם בכרטיס מסך בגלל המסך 19" שלי זה יכול לעזור.

תודה :)

פורסם

-מעבד- בסדר גמור.

-לוח אם- במידה ולא איכפת לך שלא תהיה תמיכה בפיצ'רים כמו USB3, אין סיבה שלא ללכת על לוח אם כגון GA-P55M-UD2 שזול באיזה 100-150 שקלים.

וכן, לשניהם יש 4 סלוטים של זכרון לכן תוסיף להוסיף עוד זכרונות בעתיד.

-איני יודע איזה זכרונות שמת כי לא רשמת חברה, אך אני יכול להסיק לפי הדגם שזה של חברת קורסאייר. החברה מעולה, אבל הזכרונות שלה בד"כ מאוד יקרים.

נסה לרכוש דגמים זולים יותר של DDR3- לא משנה מה התדר (אפילו 1066 כי אתה בקושי תשים לב בהבדל) אך מה שחשוב שהם יהיו עם מתח של כ1.5V.

-בנוגע לכרטיס מסך זה די בעייתי- בחרת בכרטיס טוב למשחקים ברזולוציה שלך ויש לך תמיכה בCUDA לכן יהיה לך פה ושם יתרון בעריכת וידאו ובפוטושות (CS4). במידה וזה לא מעניין אותך, ניתן לשקול להחליף לכרטיס כגון HD5750 שכן בא עם צריכת חשמל נמוכה וכמובן DX11. אם אתה גיימר כבד שלא מוכן להתפשר על הגדרות גרפיות במשחקים כבדים, ניתן גם לקחת HD5770 שמעט יקר יותר, אף על פי הרזולוציה הנמוכה יחסית. אין צורך/טעם לחכות לכרטיסי אנוידיה לפי דעתי.

-הארד-דיסק- מצויין.

על הדרך עניתי לך על חלק מהשאלות.

דרכים לחסוך כסף:

-כרטיס מסך ניתן לרכוש HD5670 שחלש יותר, אם אתה לא מעוניין בהגדרות גרפיות מקסימליות במשחקים חדשים/כבדים. גרסת ה512 מגה עולה סביב ה450 שקלים ברוב החנויות.

-זכרונות רשמתי לך לקחת יותר זולים כי לא תרגיש בשום הבדל פרט למתח של 1.5V- תוכל לחסוף כמה עשרות אם לא מאות שקלים.

-לוח אם להחליף לזה שציינתי מקודם.

-ניתן לקחת מפרט מבוסס מעבד AMD מרובע ליבה חלש, שיחסוך לך כמה מאות שקלים מהמפרט כולל לוח אם אשר תומך גם בUSB3.

מספר שאלות לי אליך:

-מה לגבי ספק כח ומארז? ציין בדיוק איזה דגמים הציעו לך/אתה מתכוון לקחת, כי זה קריטי.

-מה לגבי קירור למעבד? גרסאות TRAY מגיעות ללא קירור סטוק של אינטל לכן יש צורך לרכוש קירור בנפרד.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המקצועית :xyxthumbs:

לגבי הלוח - העדפתי לקחת משהו שכולל טכנולוגיה חדשה, מבלי לקרוע את הכיס. לכן העדפתי את התמיכה ב USB3.

לגבי הסלוטים - לא הסברתי את עצמי טוב, מתנצל. ראיתי שיש לו 4 סלוטים, השאלה הייתה האם כל סלוט תומך ב 4GB - כי אולי אני אקח 8GB וחשוב לי שיהיה 4GB על כל סלוט (לשדרוג זכרון בעתיד ל 16).

זכרונות - אכן שכחתי לרשום את החברה. החברה היא CORSAIR.

ספק - ידעתי ששכחתי משהו ;D יש ברשותי ספק Enermax Liberty 500W, לכן אני לא צריך לקנות. האם הוא יתאים לכרטיס שרשמתי או לכרטיס מסך שרשמת (HD5770) ?

מאורר - גם שכחתי. יש משהו זול ומומלץ?

לגבי AMD - אפשר לחסוך הרבה אם אני קונה מעבד כזה, אבל אני מעדיף לקחת משהו טוב כדי שיחזיק יותר זמן, וכרגע מעבדי I5 טובים יותר (תקן אותי אם אני טועה).

פורסם
לגבי הלוח - העדפתי לקחת משהו שכולל טכנולוגיה חדשה, מבלי לקרוע את הכיס. לכן העדפתי את התמיכה ב USB3.

האם התמיכה בUSB3 שווה את התוספת של 100-150 שקלים? השיקול שלך.

לגבי הסלוטים - לא הסברתי את עצמי טוב, מתנצל. ראיתי שיש לו 4 סלוטים, השאלה הייתה האם כל סלוט תומך ב 4GB - כי אולי אני אקח 8GB וחשוב לי שיהיה 4GB על כל סלוט (לשדרוג זכרון בעתיד ל 16).

לא רשום באתר הבית האם כל סלוט תומך בסטיק של 4GB, אבל לפי דעתי כן- אל תתפוס אותי במילה. כך או כך זה לא משנה ממספר סיבות פשוטות:

- קשה מאוד למצוא בארץ זכרונות DDR3 כאשר כל סטיק הוא 4GB.

- הזכרון שבחרת גם הוא מורכב מ2 סטיקים של 2GB כל אחד.

- סטיק אחד של 4GB מאוד מאוד יקר ולא משתלם בכלל.

- אני בספק אם תצטרך אי פעם יותר מ8GB זיכרון לשימושיך כמו שלך, לכן אין טעם לחתור אל מעבר.

זכרונות - אכן שכחתי לרשום את החברה. החברה היא CORSAIR.

כן, אז צדקתי. בדוק בחנות ממנה אתה קונה אם יש זכרונות זולים יותר, גם במהירויות נמוכות יותר אבל שישארו במתח של 1.5V.

ספק - ידעתי ששכחתי משהו Grin יש ברשותי ספק Enermax Liberty 500W, לכן אני לא צריך לקנות. האם הוא יתאים לכרטיס שרשמתי או לכרטיס מסך שרשמת (HD5770) ?

ספק מצויין ויתאים לכרטיסים, אין מה לדאוג.

מאורר - גם שכחתי. יש משהו זול ומומלץ?

אתה בטח מתכוון למארז. זה תלוי. יש מספר דגמים זולים ופשוטים כמו ריידמקס אפקס ומגוון מארזים של אנטק, קולרמסטר וקומפיוקייס. ניתן לרכוש גם מארזים מעט איכותיים יותר כגון אנטק 300, שבו ניתן לשלוט על מהירות 2 מאוורריו וכולל מסנן אבק קידמי.

פורסם
  • מחבר

החלטתי ללכת על התצורה הבאה לאחר שינויים שביצעתי בעזרתך :)

Intel 750 Quad Core i5 Turbo 2.66 G Tray 8MB 95W 1156

GP55AUD3 GA-P55A UD3

A-DATA 4Gb KIT (2G X2) 2000X X Series DDR3 2000 CL-9-9-9-24

Sapphire 5770 1GB GDDR5 PCI-E HDMI Display Port Retail

SAMSUNG 1TB 3.5" SATA II HD103SJ Spinpoint F3 32MB

יש לי עוד כמה שאלות.

1. האם התזמונים של הזכרונות טובים? לא קצת איטיים?

2. הדיסק קשיח -במידה ויש לי דיסק קשיח יחסית ישן (דגם: WDC WD2500KS-00MJB0 שהוא 250GB ו16MB Buffer וכמובן SATA-2) האם כדאי להשקיע ולקחת את הדיסק של סמסונג? (מבחינת ביצועים בלבד - לא נפח מקום)

3. זכרונות. בעצתך החלטתי לקחת 4 ולא יותר. בעתיד שהמחירים יירדו קצת (אם בכלל) נוסיף עוד 4, ויהיה סה"כ 8.

4. בקשר למאוורר - התכוונתי למאורר של המעבד, יש איזו המלצה למשהו זול וטוב? (מארז כבר יש)

עריכה.

מסתבר שהמתח של הזכרונות הינו 1.6V-1.8V, אני אחפש משהו אחר.

פורסם

1)בד"כ, ככל שתדר הזכרונות גבוה יותר, כך גם התזמונים גבוהים (איטיים) יותר. הרבה אנשים מחשבים למהירות הזכרונות ולCL חשיבות גבוהה וקונים במחירים מטורפים, אך בפועל אתה לא תרגיש ברוב המוחלט של הפעמים שום הבדל בביצועים בין זכרונות בתדרים שונים, העיקר שיהיו איכותיים ובמתח המתאים.

2) כיום הארד-דיסקים מעט מהירים ממה שהיו לפני שנה-שנתיים. אתה יכול להשאיר את הנוכחי- אם אתה מרגיש שהוא מגביל אותו (בהעתקות של קבצים לדוגמא) מקסימום תרכוש עוד אחד לדוגמא מסדרת F3 של סמסונג.

3) זכרונות די יקרים ומבוזבזים, קח את הזכרונות שהצעתי לך או בטווח מחירים של 450-600 שקלים, אחרת זה יהיה די בזבוז של כסף.

4) אם אתה רוצה (ואני גם ממליץ) קירור טוב, שקט ואיכותי למחשב שלך, יש לי מספר קירור מעולים עבורך שעלותם סביב ה130 שקלים ברוב החנויות:

-פריזר 7 פרו של AC (גרסא שניה)- http://skypc.co.il/pl_product~21461~18~0.htm

-חברת Scythe דגם ריבן (שים לב שאתה לוקח גרסא שמתאימה לסוקט של המעבד שלך)- http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=5736

- דגם TX3 של קולרמסטר- http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1195

-אכן המתח שלהם גבוה, וגם לא הבנתי למה אתה צריך כאלו.

אני יכול להבטיח לך שלא תרגיש הבדל בביצועים בין זכרונות שעובדים ב2Ghz לבין זכרונות שעובדים ב1333/1066Mhz.

הנה לדוגמא זכרונות מאוד משתלמים עבורך-

http://skypc.co.il/pl_product~OCZ3401K~15~0.htm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים