עבור לתוכן

התיעצות לגבי מפרט שטכנאי הרכיב לחבר ב3000 שקל לשימוש כללי.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. חבר הלך עם אמא לטכנאי שירכיב לו מחשב ולדעתי הוא קצת עירבב אותו ואני דיי בטוח שהמפרט הוא הגיוני בכלל.

מעבד : core i3 530

זלוח אם : GIGABYTE H55-UD3H s1156 Core i3/i5/i7 Intel H55, DDR3 1800 2xPCI-E VGA, HDM

זיכרונות: 2X2GB corsair xms3 dual channel

ספק: JSP-TECH EZCOOL PS-800 450W 120MM FAN SATA RETAIL

כרטיס מסך: GIGABYTE HD 5450 1GB GDDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E

מארז: xclio coolbox advanced

בקיצור אני כבר רואה שהספק הוא לא משהו, והכרטיס מסך גם לא נראה לי מתאים (באותו מחיר יש כרטיסים יותר טובים ).

הבעיה היא שאני לא מבין בדיוק בכל דבר, לא התעסקתי בזה הרררבה זמן ואני כבר לא יודע בדיוק מה טוב ומה לא, אשמח אם תגידו לי מה טוב ומה לא, ואם תוכלו להציע באותו מחיר (עד 2800 נניח, כי הוא בכל זאת יקנה מהטכנאי ובטח המחירים שלו יהיהו יותר יקרים ) מפרט שיהיה הרבה יותר טוב ואיכותי אני אשמח. ההגבלות העיקריות, שיהיה מבוסס core i3, שיהיה לוח אמ טוב שיאפשר אולי שידרוג בעתיד, ויתמוך בusb 3 אם אפשר, וזיכרונות לא מבין למה הוא שם לו 4 , אפשר לרדת ל2 ושיהיו יותר טובים.

תודה לכל העוזרים ושבת שלום.

פורסם

המפרט אכן לא משהו. לפני שאבנה מפרט עדיף, ענה בבקשה על השאלות הבאות:

-האם תשחק משחקים במחשב? אם כן, ציין לדוגמא איזה משחקים+ הגדרות גרפיות (נמוכות/בינוניות/גבוהות)+ גודל מסך/רזולוציה מקסימלית שלו.

-אינך רוצה מפרט מבוסס AMD? אני שואל משום שבאותו מחיר של הi3+לוח האם שלו ניתן לרכוש מעבד מרובע ליבה סביר+ לוח אם אשר תומך בפיצ'רים רבים, מתוכם גם USB3 ולחסוך על הדרך כמה עשרות אם לא מאות שקלים.

-מה לגבי הארד-דיסק? האם יש צורך בצורב?

-עד כמה השקט חשוב?

פורסם
  • מחבר

או קיי אז ככה , קודם כל בוא תגיד לי איפה נמצאים הדברים הלא טובים במפרט הזה ומה צריך לשנות, כי הוא קונה מהטכנאי וכבר הזמין את המחשב אמור להגיע שבוע הבא אז בוא תגיד לי מה ממש גרוע , אני דיי בטוח שהספק הוא ממש גרוע וגם הכרטיס מסך הוא לא מתאים למפרט הזה.

אז ככה המשחב הוא לשימושים כללים, משחקים בין היתר. שיריץ את כל משחקי המיינסטרים בצורה טובה ואת הממש כבדים שיריץ בצורה בינונית, שום דבר גרנדיוזי.

חשוב שהמחשב יהיה מבוסס אינטל- זה מה הוא רוצה, ניסיתי לשכנע אבל לא יצא, ככה הוא רוצה., דיסק קשיח 500 ג'יגה, כרטיס קול טוב אבל לא מקצועי או משהו, שהזכרונות יהיהו טובים, 2 ג'יגה בשאיפה לשדרג ל4 עוד כמה חודשים שיהיה קצת יותר כסף. ושהכרטיס יהיה מה שנקרא, הכרטיס הטוב ביותר למחיר הטוב ביותר , בסביבות ה500 שקל. בשום מצב המחשב לא מתוכנן להיות מפלצת בשום זמן ככה שלא צריך את המארז הכי איכותי, רק שיהיה מארז וספק איכותיים, 450 וואט זה נראה י הרבה מידי אם אני לא טועה. אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות. תודה ושבת שלום.

פורסם

רכיבים שהייתי ממליץ להחליף:

- ספק כח- דגם זול, איכותי יחסית ומאוד משתלם HEC 450TE/500/550W כאשר עולים סביב ה250 שקלים עם הפרש של כמה עשרות שקלים מדגם לדגם.

- זיכרון- קחו את דגם DDR3 הכי זול של חברה אמינה- לא משנה המהירות (אפילו 1066) אך לבדוק לפני אם הדגם שבחרתם פועל במתח של 1.5V באתר הבית.

- כרטיס מסך- עד 500 שקלים יש לך כרטיס כגון HD5670 (גרסת 512 מגה, שעולה סביב ה450 שקלים), כרטיס לא מאוד חזק אבל בהחלט הרבה יותר חזק מHD5450 ויריץ משחקים בצורה לא רעה בכלל.

- הארד-דיסק ממליץ על סמסונג F3 500GB- די מהיר ומשתלם. עולה בד"כ פחות מ250 שקלים.

פורסם
  • מחבר

אם אפשר להיות יותר מפורט על הזיכרונות אני אשמח, תן לידגם לא חשוב לי של מי רק שיהיה איכותי ..נראה לי עדיך 1333 גם ככה ההפרש הוא זניח לא ??

הלוח אם בסדר ?? הוא לוח טוב שישרת את המטרות שאמרתי? את הכרטיס מסך אני אחליף .

בכל מקרה אם יש עוד איזה שהן תובנות אני אשמח לדעת עליהן.

פורסם

חבר הלך עם אמא לטכנאי

מדוע החוכמולוגים מגיעים לכאן רק אחרי שנראה להם שכבר "דפקו" אותם... בנסיון נואש לתקן את מה שלפעמים כבר אי-אפשר ?

כל-כך קשה להגיע לפני-כן ולהתייעץ - כדי שלא "תצאו פראיירים" ?

פורסם

שלום לכולם. חבר הלך עם אמא לטכנאי שירכיב לו מחשב ולדעתי הוא קצת עירבב אותו ואני דיי בטוח שהמפרט הוא הגיוני בכלל.

מעבד : core i3 530

מעבד לא משתלם בעליל - ודאי לא לשימושים שציינת. חבל על הכסף (שאין) בנמפרט.

זלוח אם : GIGABYTE H55-UD3H s1156 Core i3/i5/i7 Intel H55, DDR3 1800 2xPCI-E VGA, HDM

שוב - לוח יקר ללא כל צורך. אין לך תקציב לבזבז סתם על כלום.

זיכרונות: 2X2GB corsair xms3 dual channel

יקרים מחוץ לכל פרופורציה עם 0 השפעה על הביצועים.

ספק: JSP-TECH EZCOOL PS-800 450W 120MM FAN SATA RETAIL

סביר בקושי.

כרטיס מסך: GIGABYTE HD 5450 1GB GDDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E

יקר ואחת הבחירות הגרועות ביותר לגיימינג כלשהו.

מארז: xclio coolbox advanced

מה זה בכלל?

דבר ראשון - תעצור את ההזמנה ותוציא לחבר שלך מהראש את קיבעון האינטל שלו... זה יעלה לו או בביצועים עלובים או במפרט יקר ללא צורך.

המפרט הנ"ל יריץ אולי SIMS על רזולוציה נורמאלית ואת כל השאר על הגדרות מינימליות ב-800X480 ברוב המקרים.

הנה מפרט חליפי עדיף עשרות מונים מכל בחינה אפשרית לדוגמה:

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X4 630 AM3 (2.8GHz) - BOX ₪514

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H ₪433

זיכרון:

[..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1066 CL9 - VALUE : OCZ3V10664GK ₪488

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD5750 512MB GDDR5 HDMI - RETAIL ₪646

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪125

מארז:

[..] COOLERMASTER ELITE 335 w/o PSU ₪186

ספק כוח:

[..] SEASONIC 400W : SS-400ET ₪253

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 64 PRO FOR AMD S754/939/AM2 ₪107

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ ₪251

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪3003

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* אם רוצים גיימינג כבד אפשר לקרדת למעבד 3X435 עם כרטיס HD5770 אבל זה לא המצב להבנתי.

* מכיוון שלא מדובר בגיימר של ממש אפשר ללכת על HD4770 בפחות מ-500 ש"ח עם ביצועים די קרובים - ממילא DX11 מיותר כאן.

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=5666

כרטיס מעולה, סופר-משתלם, חזק, קריר וחסכוני.

* אפשר בהחלט להתחיל עם 2G ולהוסיף בהמשך. שיקול נבון. למהירות אין כל השפעה של ממש על הביצועים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים