עבור לתוכן

Dell Vostro 3300 - שאלה לגבי המעבד CORE I5 וסוגיית אחריות

Featured Replies

פורסם

לאחרונה אני מאוד מתעניין במחשב הנ"ל.

הוא מגיע עם Core I5 430m, שרץ ב2.26 עם טורבו עד 2.53? אני לא ממש מבין. מה קורה בתכלס בזמן ריצה עם המעבד? על איזו תדירות הוא רץ?

קראתי שהוא "מתאים" את עצמו בהתאם לדרישה ממנו, עם מהירות שעון בהתאם. הבנתי נכון? אשמח להרחבה קלה.

המחשב נמכר בארץ בטווח מחירים ומפרט שונים זה מזה,

כך למשל בנייד נייד הוא נמכר ב5000, אך מגיע עם 4ג'יגה זכרון שרץ במהירות שעון 1333. הפלוס הגדול ביותר שהוא מגיע עם 5שנות אחריות בבית הלקוח. כלומר אצלי, בבית.

לעומת זאת, בנוטבוק קלאב, הוא נמכר ב4אלף, אך מגיע עם 2ג'יגה זכרון במהירות שעון 1066. ההבדל המשמעותי פה שהוא מגיע עם 3שנות אחריות רגילה. לא יודע אם בבית הלקוח (שזה די נוח אתם חייבים להודות, במיוחד אם לא גרים ליד המעבדה). מה שאולי יותר נוח פה לקנייה הוא שאפשר לבחור במעמד ההזמנה להרחיב סוללה בתוספת תשלום.

שתי החנויות מתיימרות לספק אחריות רשמית של דל וכולי, אבל מדוע ההבדל כ"כ גדול בין השניים?

בכלל, למה דל מספקת את המחשב שלה עם אחריות אחת לחנות אחת ואחריות אחרת לחנות שנייה?

שאלה נוספת שיש לי...היא...מדוע הוא מגיע רק עם VGA ולא עם HDMI? קיוויתי לתצוגת תמונה קצת יותר איכותית למסך שאני משתמש בו כשאני בבית...חבל. האם מישהו מכיר פתרון יצירתי לאפשר יציאת HDMI איכותית מהנייד? איזה כרטיס USB כלשהוא?

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא המחשב הנ"ל והמלצה מאיפה עדיף לקנות, כי כפי שאתם כבר רואים ההבדלים משמעותיים בין החנויות.

פורסם

למה אתה נעול על הווסטרו? לאחרונה יצא בארץ דגם מקביל של דל ה-Dell Inspiron 13R

המפרט שלו כולל: מעבד i5 430m, סוללת 6 תאים וכרטיס מסך מסוג HD5470, דיסק קשיח 500GB, רמקולים עם SRS, ויציאת HDMI.

המחשב מגיע עם 3 שנים אחריות של דל, ואחרי שדרוג זכרון הוא יעלה 4300 שח.

גם כרטיס מסך עדיף על הווסטרו וגם מפרט הרבה יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

אני מחפש מחשב עמיד עם שלדה חזקה, כזה שישרת אותי לאורך זמן ללא בעיות מיוחדות.

כזה הוא הווסטרו למיטב הבנתי מהמידע שקראתי באינטרנט עם שלדת אלומיניום עמידה.

כרטיס מסך לא קונה אותי במיוחד, אינני מתכנן להריץ משחקים על המחשב. הדבר הכי גרפי שהוא יריץ יהיה סרטים.

אני מתכנן לשדרג את הסוללה ל-8 תאים בכל מקרה.

מבחינת הרמקולים וההרדיסק לא קריטי לי במיוחד 320 או 500 גם ככה יש לי כונן חיצוני גדול על הנייד עצמו זה לא ישנה לי הרבה.

ה"ברוך" היחידי הוא החוסר ב HDMI.

עד כה התלבטתי בין הווסטרו3300 לPROBOOK של HP שכפי ששמעתי גם עשויים מחומרים עמידים. לבסוף ננעלתי על הווסטרו כי הוא יותר חדיש. הפרובוק מיושן לעומת הווסטרו.

אולי כדאי שאני אחדד קצת את הדרישות שלי כדי שיהיה יחותר ברור אם יש אלטרנטיבה עדיפה.

בעקרון אני מחפש ביצועים מתקדמים כמה שיותר וחוץ מזה מבחינה גרפית לא קריטי לי כי כפי שאמרתי המקסימום שאני מצפה זה להריץ סרטים.

13.3" זה הגודל שאני מחפש עם אחריות ל-3 שנים לפחות.

וכמובן שיהיה בנוי מחומרים איכותיים ולא יתפרק מכל מכה קטנה.

הדל הרשים אותי לטובה לאחר שענה על כל הדרישות שלי.

אני מתכנן כרגע על הדל שעולה במחיר התחלתי 4אלף עם שדרוג הזכרון ל4ג'יגה והסוללה ל-8 תאים כך שבמחיר סופי יהיה 4600 עם 3 שנות אחריות עד הבית.

פורסם

עד כה התלבטתי בין הווסטרו3300 לPROBOOK של HP שכפי ששמעתי גם עשויים מחומרים עמידים. לבסוף ננעלתי על הווסטרו כי הוא יותר חדיש. הפרובוק מיושן לעומת הווסטרו.

מעניין מאיפה הבאת את השטות הזאת?

פורסם
  • מחבר

מעניין מאיפה הבאת את השטות הזאת?

השלדה שלהם מאלומיניום ולא פלסטיק שביר כמו רוב הניידים?

Spill-resistant keboard?

בעיניי הקטע עם המקלדת נשמע בדיחה אבל השלדת אלומיניום אני לא מזלזל בזה ולדעתי יש לזה חשיבות

ומבחינת חדישות הכוונה ל CORE I5 לעומת SP9300

פורסם

המפרט שלו כולל: מעבד i5 430m, סוללת 6 תאים וכרטיס מסך מסוג HD5470, דיסק קשיח 500GB, רמקולים עם SRS, ויציאת HDMI.

התרשמתי עד שראיתי שאין DVD \=

פורסם

ומבחינת חדישות הכוונה ל CORE I5 לעומת SP9300

שוב פעם, מאיפה אתה מביא את השטויות שאתה אומר?

הנה מפרט של hp Pro Book 4320s שנמכר בבאג החל מלפני ימים בודדים וממש לא ישן ביחס לווסטרו

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8713&perur=

פורסם

באתר שהבאת אין לו כונן DVD, ופה

http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=10083&catcode=&AdCat=&parentid=

זה רשום בoptional

אז בעצם אפשר בכל מקרה להוסיף לו נכון? לא משנים איפה קונים..

פורסם
  • מחבר

שוב פעם, מאיפה אתה מביא את השטויות שאתה אומר?

הנה מפרט של hp Pro Book 4320s שנמכר בבאג החל מלפני ימים בודדים וממש לא ישן ביחס לווסטרו

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8713&perur=

מלבד הדגם הזה שנולד לפני ימים בודדים בארץ, כל שאר המחשבים מהסדרה מכילים את ה SP9300

וגם הדגם הזה מכיל את ה I3, כאשר אני מתעניין ב I5.

לכן..הוא עדיין לא בקטגוריה.

אני לא מבין למה אתה כ"כ אנטי לווסטרו 3300, לא הצעת לי משהו שיותר עונה לדרישות בינתיים.

זה כרגע הדבר היחידי שאני רואה באופק מהסיבה הפשוטה ש..אני לא רואה משהו אחר כרגע.

3 שנות אחריות בבית, I5, 13", שלדת אלומיניום ואיכות חומרים משופרת, במחיר התחלתי של 4K ואחרי הרחבת זכרון ל 4GB וסוללה ל8תאים מגיע ל 4.6

מצער שאין לו HDMI או DVI לאיכות תמונה משופרת ל LCD כשאני בבית, אבל כרגע זה הדבר היחידי שמטריד אותי מבין שאר החסרונות.

יש משהו שעונה על הדרישות הרגילות וכולל HDMI?

פורסם

ל-4320s יש מספר מפרטים שונים, כאשר חלקם כוללים מעבד i5 430m כמו בווסטרו, הם יתחילו להמכר בארץ בזמן הקרוב.

(אם תבדוק אתה תראה דרך אגב, שהווסטרו לא ממש זמין בארץ וצריך לחכות שבועיים-שלושה מהזמנת המחשב עד שמקבלים אותו)

זה לא שאני נגד מחשב מסויים, אבל לבוא ולהגיד שסדרה מיושנת בלי לבדוק באתר של HP ישראל ולראות שזה לא נכון - זו שטות

הדגם הזה לא נולד לפני ימים בודדים והופיע באתר של HP לפני חודש ויותר, אבל לעומת דל - HP מפרסים מחיר של דגם רק במידה והוא זמין במלאי מיידי!

לשאלתך, תתפלא כמה שהוא עדיף על הווסטרו עבורך:

איכות בניה טובה מאוד עם שלדת אלומיניום - כמו שבקשת

סוללת 6 תאים סטנדרתית (ולא 4 שהיא חלשה מדי או 8 שיוצאת שמנה ומשנה את כל מאפייני הגודל והמשקל של המחשב)

יציאת HDMI בניגוד לדל.

זכרון 3 ג'יגה מול 2 בדל, היתרון שלא צריך לשדרג - גם ככה ווינדוס תומך עד 3.5 ג"ב

וכל זה לצד מעבד קצת פחות חזק (ההפרש בין ה-430 ל-330 ממש לא גדול)

ובמחיר של עוד כ-400 שח אתה גם מרחיב אחריות ל-3 שנים

אני לא רואה סיבה לקחת מעבד חזק יותר בלי סיבה אמיתית, על חשבון יציאת HDMI שכן יעשה בה שימוש.

עם כל מה שנאמר, תקנה מה שבא לך. אתה תחיה עם המחשב הזה וזו הבחירה שלך

פורסם
  • מחבר

אני מרגיש שהתחלנו ברגל שמאל, אבל אני גם מרגיש שאנחנו מצליחים להגיע ליעד משותף :yelclap:

החתירה חזרה לכיוון HP 4320S נראית לי, זה דגם שלא ראיתי - בסינון בזאפ ואתרים מסוימים שאני מכיר לא נתקלתי בו ולכן לא התייחסתי אליו.

יש לי שאלה לגבי המעבד,

מדוע אתה אומר שאין בניהם כמעט הבדל? הרי ה I3 רץ על 2.13 לעומת ה I5 שרץ בין 2.26 ל 2.53 - נשמע לי משמעותי.

לגבי האחריות, עד כמה שידוע לי אחריות ב׳ hp עולה 650₪. אתה בטוח שהמחיר הוא 400~?

פורסם

ל-4320s יש מספר מפרטים שונים, כאשר חלקם כוללים מעבד i5 430m כמו בווסטרו, הם יתחילו להמכר בארץ בזמן הקרוב.

(אם תבדוק אתה תראה דרך אגב, שהווסטרו לא ממש זמין בארץ וצריך לחכות שבועיים-שלושה מהזמנת המחשב עד שמקבלים אותו)

זה לא שאני נגד מחשב מסויים, אבל לבוא ולהגיד שסדרה מיושנת בלי לבדוק באתר של HP ישראל ולראות שזה לא נכון - זו שטות

הדגם הזה לא נולד לפני ימים בודדים והופיע באתר של HP לפני חודש ויותר, אבל לעומת דל - HP מפרסים מחיר של דגם רק במידה והוא זמין במלאי מיידי!

לשאלתך, תתפלא כמה שהוא עדיף על הווסטרו עבורך:

איכות בניה טובה מאוד עם שלדת אלומיניום - כמו שבקשת

סוללת 6 תאים סטנדרתית (ולא 4 שהיא חלשה מדי או 8 שיוצאת שמנה ומשנה את כל מאפייני הגודל והמשקל של המחשב)

יציאת HDMI בניגוד לדל.

זכרון 3 ג'יגה מול 2 בדל, היתרון שלא צריך לשדרג - גם ככה ווינדוס תומך עד 3.5 ג"ב

וכל זה לצד מעבד קצת פחות חזק (ההפרש בין ה-430 ל-330 ממש לא גדול)

ובמחיר של עוד כ-400 שח אתה גם מרחיב אחריות ל-3 שנים

אני לא רואה סיבה לקחת מעבד חזק יותר בלי סיבה אמיתית, על חשבון יציאת HDMI שכן יעשה בה שימוש.

עם כל מה שנאמר, תקנה מה שבא לך. אתה תחיה עם המחשב הזה וזו הבחירה שלך

בקשר למחשב HP

כ"כ ניתן לבקש אותו עם לינוקס

יש לו אופציה לכרטיס גרפי 4300 של aTI

עושה רושם טוב , אבל המשקל הסופי שלו לא ברור יחסית כבד לגודל המסך הזה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים