עבור לתוכן

השדרוג הבא, או, מה גורם לצוואר בקבוק יותר גדול במערכת

Featured Replies

פורסם

אז ככה יש לי מערכת מחשב די נחמדה שכרגע מורכבת מ

MB: sapphire 780g

AMD 5200+ brisbane (2.7 ghz)

gigabye radeon hd3850/256mbit (running at about 10% overclock)

4 gb ram running on stock ddr 2 800

win 7 64-bit

אני רוצה לדעת מה כדדאי לי לשדרג קודם: מעבד (ובתוך כך גם את הלוח אם היות וכבר לא מוכרים מעבדים לתושבת AM2+)

או את הכרטיס מסך (התכנון הוא 5770)

מה ההמלצה שלכם ואם תוכלו לענות לי כרגע מה יוצר לי בעצם את הצוואר בקבוק היותר גדול במערכת המעבד או הכרטיס מסך?

פורסם

הכרטיס מסך הוא צוואר הבקבוק (אני מניח שאתה מתכוון למשחקים ולא לתוכנות עריכת וידאו (?) וכו...)

ובתוך כך גם את הלוח אם היות וכבר לא מוכרים מעבדים לתושבת AM2+)

לדעתי לא כדאי

יש מספיק מעבדים משתלמים ללוח האם הזה (אם עידכון ביוס), הלוח אם תומכך במעבדי phenom2 , תבדוק באתר , רוב הסיכוי שהוא לא תומך AMD 965 140W אבל יש את גרסת 125W , יש גם את /3/athlonX4 - תלוי מה התקציב

מה הדגם של הספק?

מה הרזולוציה של המסך?

פורסם
  • מחבר

מסך 1650ס1080

ספק חדש של spire 550

וכן אני מדבר בעיקר על משחקים

הדגם הספציפי של הלוח אם שלי תומך עד לתושבת של am2+

אז המעבדים שאני מסתכל עליהם זה 3 דורות אחורה אולי לפנום 1, פנום 2 זה רק תושבת של AM3

קירור מעבד זה arctic freezer pro 64

פורסם

כל מעבדי Phenom 2 שיצאו עד היום תומכים גם בתושבת AM2+ , אבל לא כל הלוחות תומכים במעבדים החדשים, תבדוק באתר הבית של היצרן של הלוח אם שלך.

ובימקוך הייתי הולך על ה HD4890 , הוא יותר חזק מה 5770 ועולה פחות, אלה אם כן DX11 נורא חשוב לך.

פורסם
  • מחבר

פחות חשוב לי הביצועים של הכרטיס

דווקא כן חשוב לי שיהיה מתקדם מבחינה טכנולוגית

ויצרוך פחות אנרגיה כדי ששאר המחשב יהיה קר

חשוב לציין שיש לי 3 הארד דיסקים ומארז די לא מאוורר

וד"א עברתי על הדגמים שנתמכים לא כולם נתמכים ודגמים שיש להם יותר משנה בגיל כבר לא משווקים בשום מקום

לגבי ה4890 גם צרכן אנרגיה מטורף ועדיין יקר ב500 שקל מ5770

פורסם

אז ה - HD5770 הוא הכרטיס בשבילך

לגבי לוח האם:

רשימת המעבדים הנתמכים שרשום להם מיושנת (משנת 2008) ומצד שני יש עידכון ביוס למעבדי פנום2, לכן אני מציעה ליצור איתם קשר ולבקש מהם את רשימת המעבדים הנתמכים, כולל עידכון ביוס מתאים

פורסם
לגבי ה4890 גם צרכן אנרגיה מטורף ועדיין יקר ב500 שקל מ5770

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1235

790 ש"ח , לא צריך להגזים לגבי צריכת החשמל, לא מדובר פה על 470/480GTX, HD5890.

אני אישית לא חושב שה DX11 מצריך השקעה בכרטיס שתומך בו, כאשר באותו כסף אפשר לקבל כרטיס חזק יותר.

תאמת אם יביאו לי היום כרטיס שתומך רק ב DX9 בעל ביצועים טובים יותר מכרטיס מקביל עם DX10/11 באותו המחיר, אני יכח אותו!

אבל זאת דעתי האישית...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים