עבור לתוכן

מפרט מחשב עד 9000 ש"ח למשתמש כבד

Featured Replies

פורסם

9000 תקציב ללא ציוד עיקפי וללא אפשרות לחרוג.

המחשב מיועד למשחקים כבדים ברזולוציות הגבוהות ביותר

ההגדרות הגרפיות יהיו גבוהות

ולסרטי ותכני full hd.

יש לי מסך lg 32 full hd

המחשב צריך להיות שקט רמה 8.

מעונין בשדרוגים עתידיים ,חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד, זכרון

ללא אוברקלוקינג

מעוניין במעבד מintel

וכרטיס מסך של nvidia

וכונן קשיח מתוצרת western digital

לא משנה מאיפה החנות.

ובכלליות הייתי רוצה מחשב שיחזיק לי מעמד 3 שנים עד השדרוג הראשוני , תודה רבה לעוזרים !

פורסם

ראשית - לגיימינג כבד על FHD אין שום אפשרות שבעולם לבנות מפרט שיחזיק לך 3 שנים.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=334563.msg2889972#msg2889972

מראש תתכנן על שדרוג כרטיס מסך כל שנה ומשהו ומעבד כל שנתיים ומשהו אם אתה רוצה לשמור על אותה רמת גיימינג.

שנית, לגיימינג נטו מעבדי AMD וכרטיסי ATI נותנים כיום תמורה עדיפה בהרבה למחיר גם בשוק הגבוה.

אם אתה רוצה מחשב שקט ברמה של 8/10 אז בחירה בכרטיסים החדשים של NVIDIA מפוקפקת עוד יותר כי הם לוהטים וצרכני הספק כבדים במיוחד - יחד עם מעבד חזק, זה ממש לא מסתדר עם מפרט שקט.

כמובן שאפשר להוציא סכומים מופרכים לחלוטין על רכיבים שיתנו לך עוד 4FPS בחלק מהמקרים, אבל לנו די קשה להמליץ על כאלה מפרטים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני מבין את מה שאתה אומר

אז אם עם ככה באילו רכיבים עדיף להשקיע יותר ? לוח אם ? מעבד ? דברים שבעתיד הם רכיבים שלא דורשים שדרוג בכדי שהמחשב יצליח להפעיל משחקים וכו'?

ואם אתה יכול להמליץ לי על מפרט כראות עינייך שיוכל כיום להפעיל משחקים ותכני hd ללא בעיה אני הודה לך .

פורסם

ראשית כדאי מאוד להשקיע על מארז/ספק/ציוד היקפי/מסך שמתיישנים לאט מאוד, משפיעים מאוד על חוויית השימוש ויחזיקו בקלות 2-3 מפרטים/שדרוגים לפחות. זה נכון עוד יותר אם חשוב לך שקט ברמה גבוהה ולאורך זמן.

התחום השני הוא בחירת הפלטפורמה - כרגע נראה שפלטפורמת AMD המבוססת על תושבת AM3 וזכרונות DDR3 נותנת את יחס העלות/תועלת הגבוה ביותר יחד עם אופק השדרוג המבטיח ביותר. בשקלול הכללי יש יתרון מה למעבדי אינטל בשוק הגבוה אבל לרוב הוא לא גדול עבור אותו טווח מחירים ובגיימינג זה בכלל זניח.

לגבי תושבת 1366/1156 של אינטל כלל לא ברור אילו מעבדים יצאו בעתיד וממה שכן מפורסם נראה שממילא עומדות לצאת לפחות שתי תושבות חדשות. לגבי ה-AM3 יש הבטחה מ-AMD שגם מעבדי העתיד יתמכו ("זמבזי") ומניסיון העבר וההווה אין כל סיבה לא להאמין להם.

מפרט ראשוני לדוגמה - מבוסס על הלוח העדכני ביותר של AMD עם הכרטיס המשתלם ביותר היום לשוק הגבוה:

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X4 965 (3.4GHz) - BLACK EDITION - BOX ₪937

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-890GPA-UD3H ₪727

זיכרון:

[..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1066 CL9 - VALUE : OCZ3V10664GK ₪488

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1491

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪125

מארז:

[..] ANTEC P182-B w/o PSU ₪673

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12EP 550W - ACTIVE PFC - RETAIL ₪372

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB ₪219

קרור למארז:

[..] NOCTUA NF-S12B-FLX 120mm ₪85

כמות:2

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ ₪427

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪5629

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* שמתי פה דגש חזק על רכיבים שקטים ואיכותיים במיוחד + אופק שדרוג מקסימלי.

* המאווררים הנוספים הם במקום הקיימים - שקטים ואיכותיים יותר וגם ישארו חרישיים לאורך זמן. לא חובה - תמיד תוכל להחליף אותם בהמשך.

* אפשר בהחלט לחסוך כאן בלוח, בספק ובמארז בעיקר אבל לאור התקציב והדרישות אני חושב שלא כדאי.

* יש לך בהחלט תקציב לעלות למעבד משושה הליבות החדש של AMD (ה-1090T) אבל לשימושים שלך זה נראה מיותר לחלוטין (עוד 500 ש"ח).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים