עבור לתוכן

שאלה והתייעצות - מה בדיוק תפקיד הסאבוופר?

Featured Replies

פורסם

מה הוא בדיוק עושה? רק את הבומים האלו או גם צלילים וטווחים אחרים חוץ מזה? כי אם רק את הבומים, אני במילא לא מת על זה ואולי עדיף לי כבר 2 רמקולים לבד בלי סאב, במקום 2.1 וככה אולי הרמקולים בלי סאב באותו טווח מחיר יהיו יותר איכותיים מאלו שעם הסאב (כי אני לא משלם על הסאב אז בעצם הכסף הולך על רמקולים יותר איכותיים) או שזה לא עובד ככה...

אשמח אם תוכלו לשפוך קצת אור על הנושא.

פורסם

הסאב אחראי לתדרים הנמוכים ביותר ("בומים").

במערכות 2.1 זולות יחסית, הוא גם אחראי לחלק מטווח הצלילים הבינוני, כי הרמקולים הקטנים לא מצליחים לשחזר אותם בצורה טובה.

פורסם

זה עניין אישי נטו.

יש אנשים שאוהבים הרבה באס במוסיקה שלהם כמוני ויש כאלו שזה משגע אותם במקום.

לסרטים ותוכן עשיר בצליל כמו משחקים זה כמובן מצויין בעיקר לאפקטים.

פורסם

כפי שנאמר צריך להבדיל בין הדברים. במערכות 2.1 אין סאב וופר למעשה. יש שם 2 רמקולים לווינים שלא מסוגלים לעשות שום דבר ממשהו כמו 200 הרץ, לפעמים לפני זה אפילו. לכן קופסת האשל הגדולה יותר צריכה לעזור להם. אם תסתכל על סאב אמיתי, גם אם זה סאב קטן יחסית של 8", הוא בדר"כ שוקל 20 קילו ויש לו חתיכת נפח כי הוא צריך לעשות באס. אני כבר לא מדבר על הדברים הגדולים יותר. ה"סאב-וופר" של המערכות 2.1 למחשב באים עם אלמנט של 6.5" לכל היותר (גם זה לא הכי נפוץ), ויש להם נפח אפסי, ובתוך הקופסא שלהם יושב גם המגבר של הרמקולים הלווינים בדר"כ. הוא בחיים לא יצליח לרדת לתדרים שסאב וופר אמיתי צריך לעשות. הוא גם לא סאב וופר מהסיבה הבאה שאני הולך לציין.

במערכות עם ערוץ נפרד לסאב, יש גם תוכן נפרד לסאב, וגם סאב שמבחינת הכניסות לא קשור לערוצים האחרים (אלא אם אתה בוחר לחתוך את הבאס מערוצים אחרים לסאב). במערכות 2.1, יש קשר ישיר בין הרמקולים. במקום שהבאס יילך לוופר של הרמקולים, כיוון שאין שם וופר הוא הולך ישירות ל"סאב".

אז פעם הבאה, שלא יעבדו עליכם ;)

פורסם

^ צריך להוסיף את זה ל FAQ.

פורסם

:kopfpatsch:

ובכלל כל המערכות 2.1 וקקה דומה מתוצרת לוגי'טק או קריטיב או מה שזה לא יהיה ,בזבוז כסף לדעתי ,

הרבה יותר כיף לחבר איזה מערכת מיני ולהיהנות מכל העולמות :xyxthumbs:,

פורסם

"מערכת מיני"?

פורסם

כוסיות לובשות מיני :bash:. אני שומע (וגם השכנים בקומה :) )מוזיקה עם:

Wharfedale Pro Force 3180

art2523_z1.jpg

Sherwood RD 7105

rd7105.jpg

:ylsuper:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים