עבור לתוכן

מתבלט בין 3 מצלמות, אשמח לייעוץ.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחר קריאה מעמיקה בהמון פורומים ברשת ובדיקה בשתי חנויות צילום הגעתי להתלבטות בין 3 דגמים.

הדרישות שלי הם קודם כל איכות תמונה במצב תאורה טוב ובמצבי תמונה פחות טובים,

בנוסף אני זקוק לזום טוב בגלל צילומי הנוף שאני רוצה לצלם בטיול,

דבר נוסף חשוב הוא הצילום וידאו ,

וכמובן שעדיף שתהיה קטנה כמה שאפשר.

אנא עזרו לי לבחור בין שלושת הדגמים(ואם יש לכם דגם אחר מומלץ אני אשמח)

Canon PowerShot SX200 IS

Sony Cyber-shot DSC- HX5V

Sony CyeberShot DSC-WX1

תודה מראש

פורסם
  • מחבר

איזה חוסר הענות מבאסס :nixweiss:

חברה בבקשה תעזרו......

משהו נוסף שחשוב לי הוא שתהיה שליטה ידנית לפחות על צמצם\מהירות תריס וכ'ו...

*נ.ב- מהו מצב RAW ולמה הוא טוב??

תודה מראש

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שחשוב לי שתהיה קומפקטית כי אני מתכנן טיול בקרוב...

אז מה יש לך להמליץ לי?

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התשובה, השאלה האם יש לך ניסיון או אתה מכיר מישהו שיש לו ניסיון עם הדגם הספציפי הזה של CANON ?

והאם בקנון יש את המצב של RAW?

פורסם

לרוב הpowershot יש את הchdk ,שזה מין סוג כזה של שידרוגי תוכנה שמשפרים מספר תכונות במצלמה ,ואחת מהן זה הוספת מצב raw .

אבל בפאנאסוניק tz 7 ,מומלצת יותר .

פורסם
  • מחבר

לרוב הpowershot יש את הchdk ,שזה מין סוג כזה של שידרוגי תוכנה שמשפרים מספר תכונות במצלמה ,ואחת מהן זה הוספת מצב raw .

אבל בפאנאסוניק tz 7 ,מומלצת יותר .

למה הפאנסוניק מומלצת יותר? מבחינת מה?

בכל אתרי ההשוואות ראיתי שאיכות התמונה בקנון טובה יותר, הזום בקנון גדול יותר, שליטה ידנית יש רק בקנון, איפה הפנאסוניק טובה יותר?

פורסם

מבין המצלמות שהזכרת אני דווקא הייתי הולך על ה- Sony Cyber-shot DSC- HX5V לאחר מחקר קטן שעשיתי לא מזמן שכלל השוואת תמונות בין המצלמות. (ב- Sony Cyber-shot DSC- HX5V, למרות שיש אפשרות שליטה ידנית , היא מעט מוגבלת).

הייתי מתלבט עם ZS7 של פנסוניק (זו בעצם TZ10 בשמה השני , חדשה וטובה יותר מ TZ7 שהיא ZS3).

אולי תשקול גם את E-PL1 של אולימפוס. לא בקטגוריה של קומפקטיות אבל בהחלט אחלה מצלמה עם גוף יחסית קטן ואפשרות להחלפת עדשות, עם תמונות איכותיות מאוד.

אתר לא רע להתחיל בו http://www.dpreview.com/

אני אישית הייתי הולך על e-pl1 והולך רק עם עדשה אחת של הקיט לטיול. כמובן בטיול כזה יש יתרון עצום לקומפקטיות שנכנסת בקלות לכיס אבל איכות התמונה פחות טובה בהרבה.

פורסם
  • מחבר

האופציה של האולימפוס לא באה בחשבון מכיוון שהיא לא בתקציב שלי.

למה אתה מתכוון כשאתה אומר שהסוני קצת מוגבלת?

פורסם

The Manual mode allows you to select the shutter speed and aperture of your choice, by first pressing the centre button in the rocker, then up and down to change the shutter or left and right to change the aperture. Like most compacts though, there's some limitations.

First the good news: the shutter speed can be set between 1/1600 and 30 seconds without any obvious restrictions. Now for the bad news: there's only two aperture values at any given focal length. Zoom the camera completely out and you can choose between f3.5 and f8, while zooming it all the way in gives you the choice of f5.6 and f13.

ציטוט.

המידע ממה שקראתי ברשת ולא ממקור ראשון. לפי מה שאני מבין, ממקור מסקירה זו ואחרות, אתה לא יכול לבחור כל שילוב שבא לך אלא רק כאלו שהמצלמה מאפשרת.

בכל מקרה זו נראית אחלה מצלמה. [br]פורסם בתאריך: 27.04.2010 בשעה 22:45:38

בכל מקרה את ה- Sony CyeberShot DSC-WX1 אתה יכול לפסול לדעתי מבחינת ביצועים מול השתיים האחרות.

היתרון הבולט של HX5 מול המתחרות לדעתי היא מהירות AF ומהירות לכידת תמונה של 10fps מה שמקנה לה יכולת נחמדה בצילום פנורמות. בנוסף לפי מה שהבנתי יש לה זיהוי חיוכים ומיצמוצים שזה גם גימיק נחמד (למרות שלא כולם יסכימו עם זה).

מבחינת איכות תמונה, לדעתי היא קצת טובה יותר מאשר ZS7

פורסם
  • מחבר

מעניין, טוב את WX1 באמת פסלתי, אבל נוספה ZS7\TZ10

חחח ההתלבטות עדיין בין 3 דגמים:

HX5

SX200IS

ZS7\TZ10

מה אתה אומר?

פורסם

התלבטות לא קלה. תלוי מה אתה מחפש. SX200 יותר זולה בכ- 500 שח מהאחרות (אתה קונה בארץ כן?) ומבחינת איכות לא נופלת מהאחרות (הן כולן לא רעות בכלל למרות שלדעתי האישית HX5 נותנת תמונות מעט איכותיות יותר. ה- SX200 הכי איטית (לדעתי חיסרון משמעותי , אבל כל אחד והעדפות שלו) .

איכות וידאו הכי טובה לסוני. קיצר, לכל אחת יתרונות וחסרונות משלה אבל שלושתן נראות אחלה מצלמות. נתונים יבשים אתה יכול לראות באתר ששמתי קודם.

דרך אגב לסוני ולפנסוניק יש GPS - גם גימיק נחמד - וכאן הפנסוניק לוקחת.

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=panasonic_dmczs7,canon_sx200is,sony_dschx5&show=all

אם יש לך אפשרות לקנות בארה"ב לדוגמה אתה יכול להשיג EPL1 בכ- 600 דולר - לא הרבה מעל התקציב ולדעתי שווה את התוספת.

אני שוב מציין שהמידע שאני מספק אינו ממקור ראשון , אלא ממה שקראתי ברשת.

פורסם
  • מחבר

אני קונה בחו"ל.

העניין בסוני הוא שאני קצת מוטרד מהשליטה הידנית המוגבלת שם, ללא הבעיה הזאת אני חושב שכבר הייתי סגור עלייה.

פורסם

רק עוד כמה נקודות ששווה להזכיר:

המסך הכי טוב הוא אצל הפנסוניק.

לפי מה שהבנתי סוני כמעט אף פעם לא משחררים עידכוני גירסה למצלמות שלהם כך שמה שאתה קונה הוא מה שיש לך ואם אתה נתקל בבאג או בעיה כלשהי בתוכנה - סוני לא תתייחס לכך ותשפר רק בדגם הבא שאותו תאלץ לקנות אם זה מפריע לך.

נקודה די חשובה.. (לדוגמה אולימפוס שחררה לא מזמן עדכון קושחה ל- EPL1 ששיפר את המהירות שלה בכ- 20%..).

פורסם
  • מחבר

חחחח טוב אני באמת מבולבל אני כבר לא יודע מה להחליט...

פורסם

אם הסוני מנצחת אצלך בשאר הפרמטרים ורק השליטה הידנית מפריעה הייתי הולך עליה בכל זאת. השליטה הידנית קיימת, למרות שמעט מוגבלת*. רוב הזמן גם ככה מצלמים באוטומט ולמתי שאתה רוצה להשיג אפקט כלשהו משליטה ידנית זה קיים בדרג כלשהו. בנוסף קיימת אפשרות לשינוי חשיפה (+0.3 -0.3 וכו' ) כמו בכל מצלמה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים