עבור לתוכן

הודעת שגיאה בביוס.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

פתחתי היום את המחשב, הלכתי לכמה דקות וכשחזרתי ראיתי שהמחשב עדיין לא עלה ושהמסך מהבהב בערך כדקה עד שהמסך נכבה - לא הבנתי מה זה, אבל ריסטרתי את המחשב. לאחר שריסטרתי עלה לי המסך הבא:

vzzl2jtz2cmm.jpg

זה בביוס, אבל המסך שעלה לי דומה מאוד. זאת אומרת המסך שעלה לי הוא הרגיל - המציג את הנתונים של המחשב והכל.. ההודעה שאתה רואים בתמונה באדום הופיע לי בהתחלה כשהמחשב רק נפתח רק בצבא אחר וציין יותר נתונים כמו את התדרים שקיימים. היה רשום שהתדר של הזיכרון הוא 1333MHZ - מה שהיה לי תמיד.. אבל מה שמוזר זה שהתדר במעבד השתנה - היה רשום 2.80 ונראלי שתדר ברירת המחדל של הביוס הוא 2.67 כך שיש מצב שזה עשה לי אוברקלוק? אני יכול לאמר לכם בוודאות שאני לא עשיתי דבר, זאת אומר לא נכנסתי לביוס במחשב הזה אף פעם מלבד הפעם הזאת של לצלם את התמונה.. כך שאין לי מושג מה זה רוצה ממני ואשמח אם תשכנעו אותי שזה כלום ושזה בסדר.

ד.א, מה בנוגע לעידכון גירסא של ביוס? כדאי? יש סיכונים בכך?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה.

לא הבנתי מה הכוונה "תתחיל מ", אצטרך לעשות עוד דבר בהמשך? כי אם כן אני מעדיף שתאמר לי הכל מראש כדי שלא אצטרך "להציק" לך ולשאול מה הלאה. דבר נוסף, אתה בטוח שככה זה צריך להיות? אני אומר לך בוודאות כי לא נגעתי בכלום - במקרה שלו הוא הוסיף זכרונות והפעיל את הXMP - מה שאני לא עשיתי. אשמח אם תענה לי: 1. סורי על הבורות, אבל את האיפוס של הביוס עושים דרך הביוס עצמו או שמוציאים את הסוללה ;\ כי ראיתי כפתור F7 שמאפס.

2. אתה בטוח שצריך לגעת בזה? כי לחבר שלי יש מחשב בדיוק כמו שלי, ושביקשתי ממנו להשוות איתי את הVOLT אז אחרי שהוא יצא מהביוס וריסט - גם לו ההודעה הופיע, כך שיכול להיות שככה זה בלוחות עם האלה עם המעבד הזה.

3. כדאי לעדכן ביוס? יש בכך סיכונים?

4. דבר אחרון, יש דרך לבדוק אם הכל תקין, כאילו אולי בכלל צריך להשאיר ככה ולא לגעת כי אני לא מבין ומפחד להרוס, אז יש איזשהו בדיקה או השוואה כדי לבדוק אם זה בסדר?[br]פורסם בתאריך: 23.04.2010 בשעה 21:23:32

מקפיץ..
פורסם

1. "תתחיל מ" אומר שתעשה זאת עכשיו ואם זה לא יעזור אז תרשום ונמצא פיתרונות אחרים. זה הדבר שסביר ביותר שיפתור את הבעיה ולכן אולי יהיה מיותר לטרוח ולרשום עוד פתרונות.

2+3. "לגעת בזה"? לא אמרתי לך לפרמט את המחשב. תשמע, אם זו רק הודעה אז זה לא צריך לעניין אותך (כל עוד שזה לא מפריע לך). כמו שאומרים- אם זה עובד, אל תתקן את זה. עדכון ביוס כולל סיכונים אבל לרוב זה עניין של 2 דקות וללא שום בעיות (בעבר זה היה יותר רציני).

4. תריץ CPU-Z ותדביק כאן תמונה של הלשונית הראשית (CPU) ושל לשונית Memory, נראה אם הזיכרון או המעבד/לוח באוברקלוק. (הייתי אומר קודם בהתחשב בכך שציינת תדרים כאלו ואחרים אבל לא רשמת איזה מעבד יש לך.)

נ.ב.- לא סתם אמרתי שתאפס את הביוס, חיפשתי וראיתי שזה "פתר" את הבעיה במקרה זהה לשלך. אתה יכול לראות בקישור שהבאתי קודם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים