עבור לתוכן

מפרט למחשב משרדי נטו, עד 2K

Featured Replies

פורסם

. מה התקציב המקסימלי? 2000 ש"ח

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך אם ייצא עד 1700 זה יהיה מצויין

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן.

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? רק עבודה משרדית

א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. תוכנות של מיקרוסופט אופיס (וורד, אקסל וכו'..), ואינטרנט, סקייפ , מסנג'ר

ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). כן לשם פרנסה, אך לדעתי לא ניתן להשתמש בצורה כבדה בתוכנות אלה.

ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא, ללא שום משחקים

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? רצוי עכבר + מקלדת

4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)?

5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק את החלקים שיש לך כרגע ואילו צריך לכלול במפרט.

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 10

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם?

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך בהרכבה, במידה ואפשר לשלב אז אנטי ווירוס, ויש צורך במערכת הפעלה WIN XP

9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים.איזור ירושלים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשה (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קופקטי במיוחד)? לא

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)? לא

12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? ניתן אבל לא חייב.

הערות :

שוב אני מציין, אין צורך בכ"מ יוצא דופן ( שיהיה זול אבל עמיד), אני לא רוצה שיתחיל להיתקע אחרי שבוע, אני רוצה אותו מהיר וללא בעיות בגלל זה אני גם רוצה אנטי ווירוס בנוסף וווינדוס.

יש עדיפות קלה לאינטל אבל AMD גם ילך.

תודה לעוזרים! :)

פורסם

ב-2000 ש"ח קשה מאוד לקבל מפרט ברמת שקט של 10 מתוך 10 + מערכת הפעלה. שקט ברמה הזו עולה כסף ולא מעט כי יש לבחור רכיבים חסכוניים איכותיים ושקטים במיוחד.

חבל לשלם על אנטי וירוס - יש תוכנות אנטי וירוס חינמיות מעולות ונוחות מאוד לשימוש שמכבידות הרבה פחות על המחשב ולא נופלות מאחיותיהן היקרות והכבדות להחריד. אני אישית משתמש מזה שנים רבות ב-AVAST HOME המעולה על 6 מחשבים שונים ועש היום אפס וירוסים (טפו טפן טפו...).

מפרט מינימום שבמינימום שעדיין מומלץ עם XP ורמת שקט של 8-9 מתוך 10 (תלוי עד כמה אתה רגיש):

מעבד:

[..] INTEL PENTIUM DUAL CORE S775 2.6GHz E5300 : "SLAY7" - BOX ₪312

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-G41M-ES2H ₪322

זיכרון:

[..] PATRIOT 2048MB (2048X1) DDR2 800MHz CL6 : PSD22G8002 ₪208

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪125

מארז:

[..] ANTEC NSK4480B II + 380W EARTHWATTS PSU ₪402

מקלדת:

[..] MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD 1.0A ₪76

עכבר:

[..] GIGABYTE GM-M6880 - LASER GAMING MOUSE - USB ₪75

מערכות הפעלה:

[..] WINDOWS XP HOME - HEB - OEM ₪448

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ ₪251

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪99

מחיר סופי: ₪2318

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* מבוסס על פלטפורמת 775/DDR2 שבדרכה לצאת מהשוק אבל עם מעבד חזק מאוד למחירו, זיכרון ולוח אם זולים ובעיקר קירור סטוק חרישי שחוסך הוספה של קירור יעודי.

* מארז/ספק מהאיכותיים, השקטים והמשתלמים ביותר למפרטים מהסוג הזה ולחובבי שקט. עדיין לא ברמה של 10/10 כי זה עולה יותר מכפול.

* דיסק חרישי במיוחד ועדיין עם ביצועים מעולים. הדגמים הקטנים/זולים יותר גם איטיים יותר (לא קריטי כלל במשרדי) וגם לא שקטים באותה רמה.

* סט מקלדת/עכבר ארגונומיים ונוחים מאוד לעבודה ממושכת - מומלץ לבחור לפי נוחות אישית.

אפשר לחסוך כאן ע"י מפרט מבוסס ATOM, אבל אז כבר אפשר לקנות NETBOOK במחיר הזה וזהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים