עבור לתוכן

החלפת עינית DVD מקליט בעינית של צורב. אפשרי??

Featured Replies

פורסם

יש לי DVD של LG מקליט (200$ בדיוטי-פרי) שהעינית נדפקה. בחברה רוצים מחיר גבוה מאוד ולא משתלם (לפחות 350 ש"ח וצפונה). גם טכנאי מעבדה אמר מחיר בסדר גודל כזה.

אני מנסה לברר בהרבה מקומות, ללא הצלחה, אפשרות שאחליף את העינית DVD לעינית של צורב ע"מ שאוכל להמשיך ולהקליט כרגיל.

מישהו ניסה זאת בעבר?

זה מעניין לדעת אם אכן אפשר לקנות צורב LG ב150 ש"ח , עם עינית הרבה יותר איכותית ולהשתיל אותה במקום.

תודה תודה ותודה ;)

פורסם

הבעיה במכשירים של LG זה שהיבואן ה***** לא משחרר חלפים למכירה. מה שכן, במכשירים האלה יושב צורב DVD סטנדרטי לחלוטין, שניתן להחליפו בכל אחד אחר. אמנם קצת קשה להשיג בימינו צורב DVD עם ממשק IDE ולא SATA, אבל עדיין אפשרי. לפעמים יש דגמים שחיבור הIDE לצורב הוא בפלאט כבל ולא בחיבור סטנדרטי, וזו כבר בעיה, לבדוק לפני הקניה.

פורסם
  • מחבר

הבעיה במכשירים של LG זה שהיבואן ה***** לא משחרר חלפים למכירה. מה שכן, במכשירים האלה יושב צורב DVD סטנדרטי לחלוטין, שניתן להחליפו בכל אחד אחר. אמנם קצת קשה להשיג בימינו צורב DVD עם ממשק IDE ולא SATA, אבל עדיין אפשרי. לפעמים יש דגמים שחיבור הIDE לצורב הוא בפלאט כבל ולא בחיבור סטנדרטי, וזו כבר בעיה, לבדוק לפני הקניה.

אבל מה לגבי עיינית מצורב של מחשב?

האם זה אפשרי/לא אפשרי/יותר פשוט מאשר לקנות ולחפש צורב עם כל הקושי שבהשגה ובחלפה?

פורסם

תפרק את הצורב של המחשב שלך / צורב לא תקין ממעבדת מחשבים ותראה אם החיבור בפנים זהה לזה של ה DVD ויכול להתאים

(רצוי צורב של LG אבל לא חייב - יתכן שיש צורבים שכתוב אליהם משהוא אחר אבל מיוצרים אל ידיי LG)

פורסם

אין שום סיכוי שתצליח להחליף את הראש עם עינית הצריבה. נידרש ציוד כיול שאין לך וגם למעבדת השרות

כל מי שמציע לך החלפה נוטל צורב חדש מהארגז ומפרק אותו מתוך מעטפת הפח ומשתיל אותו במעטפת הנגן

לכן גם המחיר שכולל את הצורב + העבודה

פורסם

אתה לא יכול להחליף את העיינית וגם אם תחליף אין צ'יפ שידע להשתמש בה.

פורסם

אבל מה לגבי עיינית מצורב של מחשב?

האם זה אפשרי/לא אפשרי/יותר פשוט מאשר לקנות ולחפש צורב עם כל הקושי שבהשגה ובחלפה?

אם זה אותו דגם, אפשרי בהחלט. רק תסביר לי את ההגיון שבהעברת עינית בלבד כשאתה יכול להחליף את כל הצורב..? ההתאמה בין סוגי עיניות מסובכת יותר מאשר החלפת כל הצורב שזה משהו סטנדרטי, וגם ההחלפה עצמה מסובכת הרבה יותר מאשר החלפת צורב. אגב, כשאני אומר "עינית" אני מתכוון לעינית + מערכת מכנית הכוללת את המנוע והמסוע (אף אחד לא מחליף עינית בלבד) כך שאין בעיית כיול.
פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לכולם עם הידע המקצועי שאתם מסברים בצורה מצויינת. :xyxthumbs:

אני לא מצליח להבין, אם אתקין צורב של מחשב, הכוונה לצורבDVD המיועד למחשב נייח/נייד ואתקין אותו במכשיר בDVD המקליט שבסלון אשר מחובר לטלויזיה,

האם הצורב יוכל אכן להקליט לי את התוכניות טלויזייה כרגיל?

סליחה אך כנראה שלא הייתי ברור בשאלה המקורית.. :kopfpatsch:

תודה מראש

פורסם

כן. ברוב המקרים זה מה שיש בפנים. צורב DVD סטנדרטי לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

".....לפעמים יש דגמים שחיבור הIDE לצורב הוא בפלאט כבל ולא בחיבור סטנדרטי, וזו כבר בעיה, לבדוק לפני הקניה."

ZIGGYMAN תודה רבה :bigglasses:

רק משהו קטן. חיבורי IDE אני מכיר (הסלוט הלבן כמו במחשב) אך

1.מהם 2 סוגי החיבורים-הקיימים לIDE שאני צריך לבדוק שאני מפרק את הוידאו-DVD שלי?

2. מהו חיבור פלאט/PLAT/FLAT הזה?

3. מהו חיבור סדנרטי?(אם קשה להסביר בפורום אני אנסה לצלם את הLG ןידאו-DVD המקליט..)

פורסם

תפתח את המכשיר, וצלם את החלק האחורי של הכונן. אפילו בלי לפרק, רק להסיר את המכסה.

פורסם
  • מחבר

מצ"ב תמונה של המכשיר - החלק האוחרי של הצורב

LG RC 288אז מה עושים?

תודה שוב

[attachment deleted by admin]

פורסם

בעייתי. חיבור הIDE הוא בפלאט כבל, וגם חיבור המתח לא סטנדרטי. תצטרך למצוא כונן LG עם מערכת מכנית תואמת כדי להחליף.

פורסם
  • מחבר

בעייתי. חיבור הIDE הוא בפלאט כבל, וגם חיבור המתח לא סטנדרטי. תצטרך למצוא כונן LG עם מערכת מכנית תואמת כדי להחליף.

אני מנסה להבין מה אני צריך לחפש בחנות? ==>

1. לחפש צורב שהוא לא SATA

2. לחפש צורב שהוא אך ורק LG (או לא חייב LG הכרח?)

3. לפתוח בחנות את הצורב לפני הקנייה ורק לוודק שהכבל חיבור הוא בדיוק כמו בתמונה שפרסמתי בתגובה האחונה? וזהו?

4. מערכת מכנית הכוונה ל..?

וכמה אני צריך לשלם לך על כל העזרה וההנחייה? :xyxthumbs:

פורסם

אני מנסה להבין מה אני צריך לחפש בחנות? ==>

1. לחפש צורב שהוא לא SATA

2. לחפש צורב שהוא אך ורק LG (או לא חייב LG הכרח?)

3. לפתוח בחנות את הצורב לפני הקנייה ורק לוודק שהכבל חיבור הוא בדיוק כמו בתמונה שפרסמתי בתגובה האחונה? וזהו?

4. מערכת מכנית הכוונה ל..?

וכמה אני צריך לשלם לך על כל העזרה וההנחייה? :xyxthumbs:

1. לא משנה

2. לא הכרחי, אבל גדולים הסיכויים שאצל אותו יצרן תהייה אותו סוג עינית

3. לא מוכרים כאלה כוננים בחנויות מחשבים.

4. העינית, מנוע הדיסק, והמסילה שלהם. לפעמים אפשר להחליף גם את כל המערכת, כולל התושבת המתכתית, ומנוע המסילה אם תואמים.

אתה צריך לחפש חבר שהוא מנהל רשת/חנות מחשבים/בעל ג'נקיה, למצוא אצלו מספר כוננים שיכולים להתאים, ולהתחיל לפרק.

אפשרות נוספת היא לשלוח מייל לכאן Online@hye.co.il (יבואן LG) ולהסביר להם הבעיה. ולמרות הדעות הרעות על היבואן, כבר קרה מקרה שתיקנו לי מחשב LG שאחריותו פגה, מבלי לדרוש תשלום כלשהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים