עבור לתוכן

מתלבט בין 3 סוגי מצלמות 2MP ...

Featured Replies

פורסם

היי

אני מתכוון לקנות מצלמת 2MP איכותית ומתלבט בין שלושתן:

כולן בערך באותו טווח מחירים - אך אני יסדר אותן מהיקרה לזולה

Cannon A60

Nikon 2100

Cannon A40

סדר העדיפויות שלי הוא בערך כזה (יכול להיות שיש שיקולים שלא חשבתי

עליהם עכשיו) מסודר מהשיקול הכי חשוב לפחות חשוב ...

1. איכות תמונה .

2. צילום לילה (פלאש איכותי כמה שיותר) .

3. צילום ווידאו (רצוי מאוד עם קול) שבאמת נראה כמו ווידאו - ולא מצגת

4. מחיר (למרות שלא הכי קריטי לגביהן)

זהו בנתיים .... למישהו יש המלצות, או הערות בנושא ?

פורסם

מן הסתם CANON A60 לCANON יש שם מאוד טוב במצלמות.

פורסם
  • מחבר

מן הסתם CANON A60 לCANON יש שם מאוד טוב במצלמות.

ולניקון לא ?!?

לדוד שלי יש ניקון (לא זוכר את הדגם - אבל 4 MP)

והתמונות שם יוצאת פשוט מושלמות ...

אני רציני מבחינת הצבעים והחדות היא לוקחת כל ! אבל כל מצלמה אחרת

שראיתי ... השאלה אם גם בדגמי ה2MP שלה היא תגיע לאותה איכות

פורסם

מצלמות לא מתחלקות לפי מגהפיקסלים אלא לרמות איכות ולמגזרי שוק , לכן כל הטענות פה שלולות מיסודם. מה שכן נכון הוא שהמצלמות לרמות הכי טובות יקבלו את החיישנים עם הכי הרבה מגהפיקסלים והכי בסיסיות את החיישנים עם הכי פחות ותעשו חשבון לגבי כל מה שבאמצע. הסיבה היום שכל המצלמות של ה, נגיד, 6 מגהפיקסל מוציאות איכות מעולה זה לא בגלל שזה 6 מגהפיקסל אלא בגלל שהחיישנים האלו יוצמדו למצלמות הכי טובות בלבד, מצלמות אחרות נועדו להיות יותר זולות לייצור וחיישן עם רזולוצייה גבוהה יותר עולה יותר לייצור. אז כמו שלא כל הטויוטות ולא כל המאזדות אותו הדבר אז גם לא כל הניקונים ולא כל הקאנונים אותו הדבר , ואם מישהו היה אומר לי "תקנה מוצר X כי לדוד שלי יש גם משהו של X והוא מעולה" אז בטח היתי מחפש משהו אחר... (לדוגמה למינולטה עד לא מזמן היו דיגיטליות ביתיות בין הגרועות שיש, ובאותו זמן לשוק החצי מיקצועי היו להם את הדיגיטליות אולי הכי טובות שיש).

אז נכון אמנם קאנון וניקון הן שתי חברות מאוד מומלצות אבל כל מצלמה באשר היא.

לקאנון 40 אל תתקרב זה דגם מיושן, אם באמת המחיר זהה אני גם כן ממליץ לך על הA60 , יש לה כמה אפשרויות ידניות נחמדות ואני אישית מאוד אוהב את האיכות תמונה שלה , תמונה מאוד רכה וחלקה בלי פגיעה בחדות.

מה שכן מתוך נסיון, ה2100 של ניקון מאוד קומפקטית , ממש קטנטנה אם זה משנה לך משהו למרות שההבדל לא קריטי.

פורסם

ב-A 60 יש יותר אופציות ואפשרויות צילום, אך הניקון קומפקטית וידידותית יותר, אני גם מאוד אוהב את המראה החיצוני של הניקון הזאת.

פורסם
  • מחבר
מצלמות לא מתחלקות לפי מגהפיקסלים אלא לרמות איכות ולמגזרי שוק , ..... גם לא כל הניקונים ולא כל הקאנונים אותו הדבר , ואם מישהו היה אומר לי "תקנה מוצר X כי לדוד שלי יש גם משהו של X והוא מעולה" אז בטח היתי מחפש משהו אחר... (לדוגמה למינולטה עד לא מזמן היו דיגיטליות ביתיות בין הגרועות שיש, ובאותו זמן לשוק החצי מיקצועי היו להם את הדיגיטליות אולי הכי טובות שיש).

ברור לי ... אבל הניקון של דוד שלי לדוגמא משתייכת לאותה סדרה כמו ה2100 ... (נראה לי שקוראים ל4100 או דומה)

לכן אני מקווה שהאיכות תהיה לפחות קרובה (אגב שיטת הצבעים בניקון ה4MP ו2100 שונה, זה אומר שהצבעים לא יראו חיים

וטבעיים כמו ב4MP?)

אה ... והA40 זולה בכ300 שקל מה60 - ולפי מה שהבנתי אין הבדל משמעותי בין הגירסאות .

ב-A60 יש יותר אופציות ואפשרויות צילום, אך הניקון קומפקטית וידידותית יותר, אני גם מאוד אוהב את המראה החיצוני של הניקון הזאת.

קומפקטית ?! דווקא לפי התמונת הניקון נראת גדולה ו"שמנה" יותר מהקאנון שלדעתי די קומפקטית

בכל מקרה גם חשוב לי איכות פלאש וצילומי לילה , מי ביניהן עדיפה ביחס לזה ?

אגב, אם למישהו יש תמונות מהניקון 2100 או אפילו 3100, אני ישמח אם הוא יוכל לשים אותן פה

שאני יוכל להשוות ...

ב-A 60 יש יותר אופציות ואפשרויות צילום

איזה אפשרויות צילום טובות יותר יש בA60 למשל.

עוד דבר במפרט של הניקון כתוב ששיטת מדידת האור שם היא מטריקס של 256 חלקים.

זה יותר איכותי משיטת המדידה של הניקון (שאין איזכור לגביה באף מקום) . כלומר באיזה מצלמה

הצבעים יצאו טבעים יותר ? (שוב - דוגמאות, יהיו נחמדות)

פורסם

רואים שלא קראת את התרד "הדיגיטלית שלי" וחבל ::)

לגבי דוגמאות של תמונות לא חסר ברשת , יש מלא באתריי צילום רציניים בביקורות על המצלמות

http://www.steves-digicams.com/diginews.html

אבל הניקון של דוד שלי לדוגמא משתייכת לאותה סדרה כמו ה2100 ... (נראה לי שקוראים ל4100 או דומה)

לכן אני מקווה שהאיכות תהיה לפחות קרובה

מממ... אתה שואל כאן שאלות או עונה ? 8) , אתה פשוט טועה חד וחלק , זה שהן נראות דומות מבחוץ ויש להם שם עם 4 ספרות לא אומר שהן אותו הדבר ::) לדוד שלך יש את כנראה את ה4300 והיא בהחלט יותר טובה , נועדה למגזר שוק יותר גבוה ומקצועי , ובכלל לא מאותה סידרה.

אה ... והA40 זולה בכ300 שקל מה60 - ולפי מה שהבנתי אין הבדל משמעותי בין הגירסאות .

תחליט ,לפני רגע אמרת שכולן עולות בערך אותו מחיר ומה עדיף.... את שיקולי המחיר תעשה בעצמך , הA40 זאת מצלמה מסידרה יותר ישנה, וההבדלים בין כל המצלמות באותו רמת שוק הוא לא שמים וארץ , כולן ייתנו לך בסופו של דבר תמונה נורמלית.

קומפקטית ?! דווקא לפי התמונת הניקון נראת גדולה ו"שמנה" יותר מהקאנון שלדעתי די קומפקטית

טוב אז תקנה לפי התמונות ואל תקשיב לאנשים שהשתמשו איתה (או שתוותר על המשפטים המיותרים האלה שסתם מאריכים את הדיון).

ולגבי "שיטת מדידה" , זה לא ממש משנה , זה לא מחשב , ומה שחשוב זה התמונה הסופית שיוצאת , שיכולה להיות שונה מאוד בין שתי מצלמות מחברות שונות עם מפרט זהה לחלוטין. כל עוד מדובר באותה רמה של מצלמה - אין לצפות לניסים, למצלמות אין "בנצ'מארק".

בקיצור שתי המצלמות דיי טובות ונוחות וקטנות עם איכות תמונה טובה , לא תעשה טעות אם תקנה כל אחת מהן, אישית אני אוהב מאוד את איכות התמונה של הקאנון ויש לה גם יותר אופציות ידניות שיאפשרו לך עם קצת ידע ונסיון להוציא תמונות יותר טובות בהמשך.

אז אמנם אתה קצת קשה :) אבל אני בטוח שבסוף תבין את העיניין , תקרא את התרד שאמרתי לך , תבקר בלינקים של האתרים שם , תוריד תמונות מאותו אתר של המצלמות המדוברות ותשווה , ובסוף תחליט 8)

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

טוב ... אז שביקשתי תמונות, התכוונתי לתמונות שמישהו צילם

פה מהפורם למשל - ולא תמונות מקצועיות שצילמו באתרי הסברה למצלמה .

(תסכים איתי שיש הבדל)

ומה שאתה אומר לגבי הA60 - שהתמונות שלה איכותיות יותר מאלא של הניקון .

אני מתכוון בצילומי "כוון וצלם" ... ולא באפשרויות המתקדמות - שלמרות שזה

נחמד שיש אפשרויות ידניות , בנתיים לא הכי נחוץ לי .

עוד דבר שאף אחד לא התייחס אליו הוא צילומי הלילה (ואיכויות הפלאש)

ב2 המצלמות (נעזוב לרגע את הA40)

דבר שחשוב לי במצלמה זה דבר שראיתי במצלמות היותר מתקדמות

אבל לא יודע אם יש אותו באלו .... פלאש שמתאים את עוצמת האור למרחק

האובייקט - ככה שהתמונות לא יצאו חשוכות מדי - או גרוע יותר, שרופות .

פורסם

רגע , עכשיו אני ניזכר , אתה הבחור שהתעקש לקנות מצלמה דיגיטלית זולה והביא הרבה טיעונים בפורום ללמה כן טובה לך מצלמה כזאת, למרות המלצתנו בפורום שלא לעשות כך ובסוף התאכזב והיתלונן עליה כל הזמן....

נו היתי צריך להבין :) , תקשיב לכמה עצות : על טעויות לא חוזרים פעמיים (והטעות היא הגישה שלך ולא מה שקנית בסוף) , וכדאי שתקשיב להמלצות לקנייה שנותנים לך פה כי כבר הוכחת בעבר שהשיטה שלך לבדיקת דברים קצת לא משהו... אל תחשוב שאתה מבין יותר טוב ממי שמסביר לך ותקבל פי 4 יותר עזרה ותשובות. המליצו לך ליבדוק תמונות באתר - תקשיב לזה ותנסה , אתה מבין לא נכון כל מה שאומרים לך (לא הבאתי לך אתר מקצועי או שיווקי של הסברים על מצלמה אלא אתר של בחור שעושה ביקורות על כל המצלמות של כל החברות ומצלם כל פעם את אותם האובייקטים - מה שמקל על ההשוואה).

בנוסף אם תכנס לביקורות באתר הנ"ל ודומיו ותקרא אותן (אלא אם כן אתה עצלן) תצא מומחה למצלמה ורוב רובן של שאלותיך ייענו שם בייחוד שאותו בן אדם בודק את שתי המצלמות. מה שכן לגבי הגישה שלך - אתה מחפש לקנות את הדיגיטליות "הלא צעצוע" הכי זולות ורמת כניסה שיש, אתה מדגיש צילומים אוטומטים לגמריי ומצפה לתמונות לילה טובות (ד"א זה תמונות בחושך), אתה צריך להבין שזה לא עובד בייחד.

ומה שאתה אומר לגבי הA60 - שהתמונות שלה איכותיות יותר מאלא של הניקון .

כמו שאמרתי, לא הבנת משפט אחד ממה שאמרתי נכון , מה שטענת כרגע לא אמרתי מעולם , אני הבנתי טוב מאוד למה אתה התכוונת , ואתה , כמעט בכוח, אילצת את עצמך לא להבין מה שאני התכוונתי.

עצה סופית - תמיד תפתח אוזן (חלקית או מלאה) למי שיש נסיון בתהליך שאתה הולך לעבור , אחריי שתיצבור את הנסיון הזה בעצמך אתה תגיד "כמה טיפש היתי ואיך בכלל יכולתי לחשוב ככה". (תחשוב שנייה מה שאמרת לנו על המצלמה הזולה שקנית לפני , ומה תגיד היום לאותו בן אדם שיגיד אותו דבר...).

בכל מיקרה כמו שאמרתי - אתה קשה ;D , נקווה שזה יעבור....

*עוד הערה לגביי פלאש וחושך - אין כזה דבר לא חשוכות מדי , הכל תלוי במצב, פלאש של מצלמות קומפקטיות זה הדבר הכי בסיסי שיש, פלאש טוב , שגם ניקנה בניפרד עולה הרבה יותר מהמצלמה שאתה מתכוון לקנות , אז שתבין אם יש סיבה לשלם על דבר כזה , לא תוכל לעשות קסמים עם מצלמה בסיסית, תקבל תשובות לגבי תוצאות הפלאש והמצלמה בחושך באתר שהבאתי לך (ששוב הוא לא שייך לאף חברה).

פורסם
  • מחבר

בניגוד למה שאתה חושב - אני כן מקשיב למה שאומרים פה ...

למעשה בדיוק לפני שקראתי את התגובה שלך סיימתי לקרוא באתר שנתת

לי את הביקורות.

בכל מקרה לגבי המצלמה הקודמת שקניתי ... נכון, היא הייתה מצלמת זבל

אבל הספיקה לי לצרכים שהייתי צריך אז ... ועכשיו שקצת יותר נכנסתי לעולם

הצילום הדיגיטלי ואני מבין הרבה יותר מאשר אז ... אני צריך אחרת טובה יותר.

שלא תבין אותי לא נכון, המצלמה הנוכחית שלי אמנם לא משהו - אבל מצלמה

טובה כדי להכנס (בצורה בסיסית ביותר) לתחום.

בכל מקרה תודה בנתיים, ו-ICE2K אתה ממש משקיע בהודעות שלך ....

כל הודעה (כמעט) מאמר שלם ...

תמשיך ככה ... :)

פורסם

תודה על המחמאה :) , וכן זה ידוע , אני שוקל לבקש להכניס לסטטיסטיקה גם את היוזר שכתב הכי הרבה מילים או אותיות - מעניין איפה אני יעמוד במקרה כזה ;D

בכל מקרה בהצלחה בהמשך ה"לימוד" של הקנייה , אני מקווה שהביקורות עזרו לך , תחפש עוד - זה נותן תמונה טובה על כל מצלמה. בכל מקרה אם ההתלבטות היא בין השתיים שהזכרנו - לא תתאכזב לדעתי מאף אחת , לכל אחת יהיו כמה חסרונות על השנייה זה בטוח , אבל בכללי שתיהן מומלצות ונותנות תוצאות טובות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים