עבור לתוכן

האם "ההפרטות - והרפורמות" הם גושפנקה ל"הון לשילטון" במירוץ השחיתויות השילטונית

Featured Replies

פורסם

למי שהזיכרון שלו עוד תקף.

שמשנות התשעים בערך החלו אז הפוליטיאים לעשות יותר לקידומם האישי והקשר שנוצר בין "הון לשילטון"

כגון: פרשת גרגורי לרנר הראשונה בעבירות מתן כספים למפלגות שונות ואחריה,

ומאז הרבה פרשיות של חברי כנסת, ראשי עיריות ומקומיות וראשי ממשלות מעורבות בשחיתות,

ולכן האם הופכים "הון שילטון" לחוקי

אני מקוה ומצפה באמת שהפרשת "הולילנד" תהיה אחרונה.

ובא לציון גואל.

פורסם

אני מקוה ומצפה באמת שהפרשת "הולילנד" תהיה אחרונה.

ROFL

היא תהיה האחרונה רק אם יסגרו את ישראל מחר על הבוקר

פורסם

שחיטות מהסוג הזה היא כמו הברחות סמים בנמלי תעופה.

יש מי שבודק אבל אי אפשר למצוא את הכל ובסך הכל תופסים רק אחוזים קטנים. :nixweiss:

פורסם

עזבו תגידו תודה שאין אצלנו ברנרד-מיידוף-ים.

פורסם

דווקא השיטה הדמוקרטית-קפיטליסטית היא הפיתרון לשחיתות

שחיתות נובעת שבן אדם מסוים או גוף מסוים מחזיק ביותר מדי כוח+אין פיקוח ואין חופש מידע.

סיבה נוספת היא בירוקרטיה, ומיסים לא הגיונים

הפתרון היא לקחת לאותם הגופים את הכוח הקפדה על זכויות ופיקוח, מן הסתם על ידי הפרדה אמיתית בין הרשויות.

ראוי להביא מדבריו של יורם גבאי, הממונה לשעבר על הכנסות המדינה (גלובס 25.5.05):

"...הנורמות בחברה הן תוצאה, לא מאפיין של חברה. ואכן המחקרים הבינלאומיים מראים שרמת השחיתות במדינות נגזרת בדרך כלל מרמת המעורבות של הממשלה במשק: בעיקר בהקצאות, העדפות, במכסות, ברישיונות, באיסורים ובהגבלות... רק שינוי כללי המשחק יוביל לשינוי בהיקף השחיתות ואילו מלחמה במושחתים, גם אם ראויה, אינה יעילה.

...עד לסוף שנות השמונים ניתנו לשרים ולפקידים סמכויות לתת חינם רישיונות יבוא ומכסות מוגדרות, בייבוא נעליים, צעצועים, בגדים, חוטים, מוצרי מזון ועוד. התוצאה הייתה "מתן בסתר" למקורבים שמכרו את הזכויות ליבואנים... שחיתות על חשבון רווחת הצרכן... ביטלנו את כל הרישיונות, המכסות, האיסורים וההגבלות... השחיתות נעלמה."

http://www.kav.org.il/100994/801

פורסם

שתי הערות:

1. בשביל שתהיה שחיתות צריך שיהיה פיקוח ממשלתי, נכון, אבל האם זה אומר שאפשר\צריך להסיר פיקוח זה מכל התחומים בהם הוא קיים? האם הברדק שיווצר שווה בהכרח את צמצום השחיתות?

2. תהליך ההפרטה בעצמו הוא שחיתות-הון-שלטון אחד גדול. זה הגיוני שלוקחים משהו שהוקם באמצעות כספי הציבור ומוכרים בתת-מחיר לידיים פרטיות? או שלוקחים מפעל שמנצל חומרי גלם מקומיים ששייכים לכלל הציבור (או לפחות למדינה) ומאפשרים לארגון פרטי להפיק את רוב-רובם של הרווחים מהמשאבים הללו? האם זו הדרך להאבק בקשרי הון-שלטון?

פורסם

כל רכוש של המדינה הוא רכוש שהיה פרטי ונשדד על ידי המדינה.

פורסם

ציוד צבאי הוא רכוש שנשדד? ציוד רפואי הוא רכוש שנשדד? כבישים הם רכוש שנשדד?

תחשוב קצת לפני שאתה כותב.

פורסם

מאיפה הגיע הכסף לציוד צבאי / רפואי / כבישים?

פורסם

ומי משתמש בכל זה?

פורסם

מי שהפוליטיקאים והביורוקרטים רוצים

פורסם

אה. אז אתה לא חופשי לסוע בכל כבישי הארץ למשל (חוץ מהבודדים שנמצאים בשטח צבאי וכיו"ב)?

פורסם

אני יכול להשתמש בשרותים ציבוריים אבל אי אני מעדיף שלא ינסו לשחד אותנו ע"י זה שירשו לנו להשתמש במשאבים שנשדדו אלא שלא יקחו אותם מלכתחילה

פורסם

בוא נמשיך רגע עם דוגמת הכבישים: מי לדעתך אמור לטפל בסלילה? מי אמור להחליט איזה כביש יבנה ואיפה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים