עבור לתוכן

מפרט ל HTPC האולטימטיבי.

Featured Replies

פורסם

לחברי הפורום שלום רב! :)

אני שוקל מזה זמן רב לבנות HTPC, אך איני מצליח להגיע להחלטה לגבי החומרה עליה הוא מתבסס.

נתחיל מהפיצ'רים שהייתי רוצה ליישם:

1. צפיה בסרטי HD, - ניתן להסתמך על DXVA אך עדיף שלא יהיה בו צורך.

2. צפיה בדיסקים VCD\DIVX\DVD\BLU-RAY ( - הבלו ריי אינו חובה, אך חשוב שניתן יהיה לשלב במחשב זה כונן דיסקים סטנדרטי כך שאוכל לשדרג כאשר יהיו נגני בלו-ריי במחירים סבירים בשוק. בינתיים אני מוכן להסתפק בצורב DVD רגיל שיחסוך ממני את הצורך במכשיר DVD בסלון).

3. אופציה לחיבור של כרטיס PVR

4. חיבור לרשת חוטית + אופציה לאלחוטית בתקן N, - לא חובה לאלחוטית עכשיו, אך חשוב שתהיה האפשרות להוסיף).

5. צריכת חשמל נמוכה ככל האפשר - חשוב מפני שמחשב זה יהיה בתפקיד שרת ההורדות ויעבוד 24 שעות ביממה.

6. תוכנה לניהול מדיה, בסגנון SAGE-TV.

7. יציאת S/PDIF , HDMI, אודיו אנלוגי (STEREO).

8. אפשרויות לשימוש קליל בשירותי מחשוב רגילים, כמו גלישה ברשת, הצגת מצגות, הורדות וכ"ו.

9. אפשרות למשחקי מחשב - לא בהכרח חדשים או כבדים במיוחד.

10. מארז קטן ככל האפשר, ואחד שלא מבייש לשים אותו בסלון (WAF גבוה).

11. אופציה לחיבור עינית אינפרא אדום, או מארז ש מובנית בו עינית כזו.

12. שקט מאוד! בכל מצבי העבודה. - המחשב בסלון וממש מעצבן אם שומעים אותו.

בעניין התקציב, כמובן שאין צורך להשתגע מבחינת התקציב... אבל הוא דיי גמיש ותלוי באפשרויות. כלומר אהיה מוכן לקנות מערכת שעומדת בכל הדרישות בצורה מיטבית בסכום עגול ויפה.

הספקתי לבדוק מספר אפשרויות כגון FIT-PC2, או ZOTAC MAG HD-ND01. אך בשני המקרים אלו הם אינם פתרונות שלמים\עומדים בכל הדרישות.

אשמח אם תוכלו להמליץ לי על פתרון טוב יותר.

תודה.

פורסם

1. מה התקציב?

2. אתה מתכוון לחבר למסך שהוא FullHD או HDready?

3. אתה מתכוון להקליט שידורי SD או שידורי HD? או HD אז לאיזה חברה אתה מנוי?

פורסם
  • מחבר

תקציב גמיש, סדר גודל של 5000.

נושא ההקלטות כרגע אינו ברור, אך חשוב שאם וכאשר הנושא יעלה על הפרק, ניתן יהיה להוסיף כרטיס PVR על פי הדרישות שיתבהרו מאוחר יותר (סלוט PCI-E פנוי).

אני מנוי ל YES כרגע, אך זה לא בהכרח יהיה המצב בעתיד, כך שהPVR צריך לעבוד טוב עם כל מה שיקבל ב INPUT.

אני כמובן הולך לחבר את המערכת למסך FULLHD. וכך גם הMEDIA CONTENT הוא FULL HD.

פורסם
  • מחבר

אין לאף אחד רעיון??

פורסם
  • מחבר

אוף.... הקפצה פעם נוספת... - למה אין אף תגובה?, אולי משהו לא ברור מהדרישות? או חסר מידע? אשמח אם תגידו לי מה חסר....

פורסם

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X2 545 (3.0GHz) - BOX ₪491

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-M85M-US2H ₪401

זיכרון:

[..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1066 CL7 - GOLD : OCZ3G10664GK ₪509

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD4670 ULTIMATE 512MB DDR3 - PASSIVE - RETAIL ₪405

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22LS50 X22 - LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ₪151

מארז:

[..] 3RSYS HT-3000 ₪591

ספק כוח:

[..] ENERMAX ECO80+ 400W : EES400AWT ₪375

וידאו וטלוויזיה:

[..] HAUPPAUGE WIN TV PVR 150 MCE LOW PROFILE ₪432

קרור למעבד:

[..] SCYTHE ZIPANG ₪174

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ ₪427

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪3956

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

תודה BASHASH. - המפרט שלך נראה מעניין, אך מעלה מספר שאלות..

1. האם מערכת כזו תוכל לעבוד בשקט? - ישנם מאווררים על הכ. מסך, ספק, מעבד, ובתוך המארז. - אני ממש בספק אם מערכת שכזו תדע לעמוד בדרישת השקט.

2. הספק - זהו ספק 400W, לא קצת הרבה בשביל מערכת שאמורה לעבוד 24 שעות?

3. כ. מסך מבוסס NVIDIA נראה לי עדיף, תקן אותי אם אני טועה, אך ממה ששמעתי כרטיסי ATI מציעים תמיכה מוגבלת יותר ב DXVA מאשר NVIDIA.

4. האם הכ. טלויזיה יודע להקליט HD? - יודע לעבוד במערכות הפעלה שונות מ WINDOWS?

5. כפי שראיתי, לוח האם הזה לא מגיע עם SPDIF אופטי אך כן מגיע עם כרטיס מסך מובנה של NVIDIA ויציאת HDMI - מה ההגיון לקנות כ.מסך בנפרד במקרה זה?

פורסם

1. היא כן. יש את הקירור למעבד שהוא שקט מאוד, הכרטיס מסך הוא בכלל עם קירור פאסיבי (ללא מאוורר..), המאוורר של המארז ניתן לשליטה ע"י בקר במארז, והספק מאוד שקט.

2. ... מה הכוונה? הספק מאוד חסכוני ואם המחשב לא עובד כבר הספק לא יקח 400W... הוא לוקח כמה שהוא צריך. ובגלל שהוא מאוד חסכוני הוא תמיד יקח את המינימום הנחוץ.

3. יכול להיות שאתה צודק, אני לא מבין בזה מספיק.

4. לא יודע, אני מאמין שהוא לא יכול וכאלו שכן עולים המון. ולגבי התמיכה במערכות שונות מWIN, לא. רק בWIN

5. כדי שתהיה אפשרות לגיימינג כמו שביקשת.

שמתי לב לטעות עכשיו.. תחליף את הלוח אם לזה - GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H

פורסם
  • מחבר

אוקיי... ראיתי את הלוח אם החדש שאתה מציע,

על פי מיטב הבנתי, עדיף לי להשתמש בלוח אם שכולל כבר כרטיס מסך בסיס עם תמיכה ב DXVA- עדיף NVIDIA כי התמיכה שלהם טובה יותר. וברגע שארצה לשחק במשחק שידרוש כ. מסך חזק יותר פשוט להוסיף כ. מסך. - כלומר הלוח אם שאתה מציע עומד כמעט בכל הדרישות למעט כרטיס מסך של NVIDIA.

בנושא הרעש אני עדיין לא משוכנע שמערכת כזו תהיה שקטה מספיק. האם המארז הזה מספק בידוד רעשים הולם? רעש הוא הסיבה העיקרית שאני רוצה להחליף את המחשב שעומד בסלון כרגע...

פורסם

הטעות בלוח היא שלא שמתי לב שהוא תומך ב-DDR2... ולא ב-DDR3.. ככה שזו לא אופציה להישאר עם הלוח אם הנוכחי.

באיזה אופן NV תומכת יותר טוב בDXVA מאשר ATI?

עריכה: רגע...? אני שמתי לך בכלל כרטיס NV.... חחח אז הכל בסדר. תן לי שניה לבנות שוב מפרט ואני יעשה חושבים בנוגע לרעש.

^ ואו אני מבולבל היום... יצאתי חומוס

בבקשה:

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X2 550 (3.1GHz) - BLACK EDITION - BOX ₪501

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA770-US3 ₪393

זיכרון:

[..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 - GOLD EDITION : OCZ2G8004GK ₪455

כרטיס מסך:

[..] GAINWARD 8400GS 512MB DDR2 DVI HDMI - RETAIL ₪187

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22LS50 X22 - LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ₪151

מארז:

[..] 3RSYS HT-3000 ₪591

ספק כוח:

[..] ENERMAX ECO80+ 400W : EES400AWT ₪375

קרור למעבד:

[..] COOLERMASTER HYPER 212 PLUS ₪194

קרור למארז:

[..] SCYTHE S-FLEX 120mm 800rpm ₪69

כמות:2

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ ₪427

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪3412

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

תחליף את המאוורר של הקירור ושבמארז במאווררים ששמתי בנפרד (800RPM). אם אתה תשמע את המחשב אני גרביל.

עריכה 2: אוי... שיט. עשיתי היום מלא מפרטים ופשוט התבלבלתי... תוריד את הSSD... זה פחות 1100 שקל. זה היה אמור להיות במפרט אחר.

וגם תחליף לספק הזה - ENERMAX ECO80+ 400W.

טוב נו, עדכנתי את המפרט פשוט.

אם אתה רוצה אפשרות לגיימינג, שים את הכרטיס מסך הזה:

GIGABYTE 9600GT 512MB GDDR3 - GV-NX69T512HP - TURBO FORCE

פורסם
  • מחבר

באיזה אופן NV תומכת יותר טוב בDXVA מאשר ATI?

מתברר ש NVIDIA שחררה חקל מהקוד שלה (הקוד של הדרייבר לכרטיס מסך). לקהילת הקוד הפתוח.

לכן הכרטיסים שלה נתמכים טוב יותר בתוכנות קוד פתוח, כמו MPC-HC, ועוד.

כמו כן הקהילה מעדכנת את הדרייבר על מנת להוסיף תמיכה לרמות שונות של H264, מעבר לתמיכה הבסיסית שניתנת על ידי ATI ואינטל לכרטיסים שלהם.

אתה יכול לקרוא על זה בפורומים של המפתחים של MPC-HC, ובאתרים כמו GURU3D.

אגב - המארז שאתה ממליץ עליו, זה LOW PROFILE?

פורסם

זה לא משנה מה הוא.. הוא יפה, איכותי ומחליפים לו את המאוורר למאוורר חריש.. אז זה לא צריך להטריד אותך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים