עבור לתוכן

מפרט למשחקים עם מסך ב5k. זקוק לשינויים, עצות פרטניות וישנן כמה הגבלות מיוחדות..

Featured Replies

פורסם

קודם כל שלום לכולם. אני משתמש המון בפורומים שלכם ובדר"כ מוצא את כל המידע שאני צריך בקלות וללא צורך להטריח אתכם בפתיחת דיון. אך כעת יש לי מספר מגבלות ושאלות שנותרו ללא תשובה.

הפעם אני בונה מחשב לחבר. להלן הדרישות-

אז ככה,

יש לי מאיפה לקנות ואין שם את כל דגמי החברות לכן יש כמה הגבלות אותן אני אפרט בהמשך ואשאל כמה שאלות.

אתם מוזמנים ליצור מפרט באיזו חנות שאתם רוצים, המחיר הוא די זהה איפה שאני קונה לרוב החנויות שראיתי שאתם ממליצים כאן בפורום.

לגבי המפרט:

התקציב הוא 5k, צריך מסך ומקלדת עכבר. בלי חרגיה בבקשה אלא אם כן החריגה היא קריטית ובמידה וכן נא לציין למה כדאי לחרוג.

המחשב אך ורק למשחקים.

מעוניין במסך 23-24 אינץ', שיהיה 1920x1080. במסכים אין לי מושג לכן אשמח בתחום זה לעזרה כי אני לא מבין בדגמים בכלל.

ציוד היקפי נוסף שנחוץ הוא מקלדת ועכבר, חוטיים. אשמח תמליצו על משהו איכותי וטוב אבל לא מוגזם.

שקט יהיה נחמד אך לא ברמה פסיכית, 6-7 מתוך 10..?

לא מתוכנן oc

זה המפרט שיש לי כיום עם מספר שאלות פרטניות על חלק מהרכיבים והגבלות על חלק מהרכיבים. תרגישו חופשי לשנות מה שאתם חושבים, אני לא נעול על שום דבר ואשמח תמיד למילות חוכמה:

מעבד - AMD 630

קירור למעבד freezer pro rev2

לוח בעניין הלוח יש לי סוגיה. בין לוח עם צ'יפסט 770 ללא כ.מסך (לדוגמא הGA-MA770T-UD3 ) או לוח צ'יפסט 785G שמגיע עם כ.מסך מובנה (לדוגמא ה GA-MA785GT-UD3H). ההבדל במחיר הוא זניח. מה ההבדל בין הצ'יפסטים, אם יש בכלל? הרי, לוח עם כ.מסך מובנה מיותר במפרט זה ונראה שעניין הכ.מסך אולי מייקר על חשבון דברים אחרים. אבל הצ'יפסט שלו במספר יותר מתקדם לפחות. בכל מקרה, אשמח אם תצביעו על לוח ספציפי שמומלץ.

זכרון כאן יש הגבלה, הזכרון צריך להיות של OCZ, או של חברה ג'נרית אבל ההפרש במחירים זניח אז אני הולך על הOCZ.

אני מתלבט בין 1066 (OCZ3G10664GK) ל1333 (OCZ3G1333LV4GK). כשה1066 מוזיל בכ130 ש"ח, סכום לא קטן בשביל מהירות שאמורה להיות לא מורגשת. מה אתם אומרים?

כ.מסך חשבתי על הHD5770, כשההגבלה שלי היא או של saphire או gigabyte או asus. בחרתי בvapor-x של ספיר שיקר מעט יותר מדגמים אחרים שלהם בשביל הקירור.

דיסק 1TB של סיגייט ST31000528AS. אם יהיה צורך להוזיל במפרט אקח 500

צורב אסוס DRW-24B1LT. הוא יקר בכמה עשרות שקלים בודדים מהפשוטים שאתם מציעים כאן בדר"כ אבל נראה לי שווה את ההשקעה. לזולים יש נטייה להתקע מתישהו ולהרעיש והצורב הנוכחי מורכב אצלי ומרגיש לי יותר אמין ושקט. אבל אולי זה רק פרי דמיוני.

מארז כאן יש הגבלה למארזי NXZT, מספר דגמי מארז גיגהבייט, או enermax STARAY

אני הלכתי על הNXZT Alpha אבל התלבטתי בינו לבין הenermax. אם אתם מכירים עדיפות כלשהי בין השניים אחליף.

ספק גם כאן יש הגבלה לספקי OCZ או TT. אני מכיר שהTT לא מומלצים והלכתי על הOCZ500SXS

ראיתי שלא מכניסים אותם למפרטים, למה זה?

מסך כמו שכתבתי אין לי מושג לגבי דגמים ואשמח לקבל דגם של מסך טוב 23-24 אינץ' FHD

עכבר ומקלדת חוטיים. טובים אבל לא בהגזמה.

מחיר המחשב יוצא 3980 אחרי עבודה והתקנת מערכת הפעלה (שקיימת ברשות החבר). עם זכרונות ה1333

נשאר כ1100-1200 למסך מקלדת ועכבר. אם לא אפשרי אוזיל בדיסק ובזכרונות.

המון תודה לעוזרים

ותודה בכלליות למערכת הפורומים הנהדרת כאן שמספקת לי המון ידע ועזרה.

עריכה: נזכרתי. הוא רוצה לחבר גם את הטלוויזיה למסך. מה אתם אומרים עדיף, לקחת מסך שהוא גם טלוויזיה שאפשר לחבר אליו ממיר, או פשוט לחבר כ.טלוויזיה למחשב ולחבר את הממיר למחשב. מסך איכותי שהוא גם טלוויזיה מייקר משמעותית? יש כבר רמקולים טובים בחדר לכן בכל מקרה לא יהיה שימוש ברמקולים של המסך/טלוויזיה.

פורסם

לפני שאענה לך על השאלות ונבנה מפרט מתאים, באיזו חנות הוא מתכנן לרכוש את המחשב?

אני שואל כדי לבדוק האם יש חלקים אחרים עדיפים על פני אלא שרשמת (שאלת..).

פורסם
  • מחבר

לא חנות מוכרת, אין לה אתר.

זה מחנות קטנה שלצורך העניין קונה את החלקים מהיבואן מור-לוי.

כך שאם אתה יודעים מה יש במור לוי אפשר להיעזר בזה. אבל אני חושב שפירטתי על כל חלק בנפרד מה יש.

ראיתי עכשיו שהציוד היקפי לא פירטתי מה יש אז ככה:

עכבר/מקלדת - יש מיקרוסופט במור-לוי אבל אפשר להביא גם לוג'יטק.

מסך - יש דגמים של סמסונג P2350, P2370, 2494LW, 2433LW

של LG בגדול הרצוי - W2343T, E2350T LED, W2486L LED

ויש מספר דגמים של אסוס, בגודל המבוקש יש את VH232T ואת הVH242H.

אם אתם חושבים שיש בעיה או עניין קריטי עם אחד החלקים וחסר משהו הכרחי תכתבו ונראה מה נעשה. אולי הוא יקנה במקום אחר, אולי נשיג ממקום אחר (אם זה מסך לדוגמא אין בעיה לקנות במקום אחר)

פורסם

אז אתייחס רק לרכיבים שרשמת.

לוח בעניין הלוח יש לי סוגיה. בין לוח עם צ'יפסט 770 ללא כ.מסך (לדוגמא הGA-MA770T-UD3 ) או לוח צ'יפסט 785G שמגיע עם כ.מסך מובנה (לדוגמא ה GA-MA785GT-UD3H). ההבדל במחיר הוא זניח. מה ההבדל בין הצ'יפסטים, אם יש בכלל? הרי, לוח עם כ.מסך מובנה מיותר במפרט זה ונראה שעניין הכ.מסך אולי מייקר על חשבון דברים אחרים. אבל הצ'יפסט שלו במספר יותר מתקדם לפחות. בכל מקרה, אשמח אם תצביעו על לוח ספציפי שמומלץ.

כנס לאתר של ג'יגבייט ותערוך השוואה בין שני לוחות האם הנ"ל. אני ממליץ על דווקא על לוח אשר כן כולל כ.מ. מובנה, מהסיבה הפשוטה שאם לדוגמא הכרטיס החיצוני שלך ידפק- תוכל לשלוח רק אותו לתיקון/החלפה ותוכל להשתמש במחשב עם הכרטיס המובנה אולם כמובן זה שיקול שלך. שים לב שללוחות האם הנ"ל יש גרסת USB3 שלאו דווקא יקרה יותר- שווה בדיקה.

זכרון כאן יש הגבלה, הזכרון צריך להיות של OCZ, או של חברה ג'נרית אבל ההפרש במחירים זניח אז אני הולך על הOCZ.

אני מתלבט בין 1066 (OCZ3G10664GK) ל1333 (OCZ3G1333LV4GK). כשה1066 מוזיל בכ130 ש"ח, סכום לא קטן בשביל מהירות שאמורה להיות לא מורגשת. מה אתם אומרים?

אני בספק אם תרגיש הבדל בביצועים- קח את ה1066 ביחוד אם ההוזלה היא 130 שקלים. רק בדוק שהמתח אינו גדול מ1.65V.

דיסק 1TB של סיגייט ST31000528AS. אם יהיה צורך להוזיל במפרט אקח 500

בדוק אם יש של חברת סמסונג, סדרת F3 שכן אם איני טועה מעט מהירה יותר.

מארז כאן יש הגבלה למארזי NXZT, מספר דגמי מארז גיגהבייט, או enermax STARAY

אני הלכתי על הNXZT Alpha אבל התלבטתי בינו לבין הenermax. אם אתם מכירים עדיפות כלשהי בין השניים אחליף.

בדוק באתר הבית וביוטוב לדוגמא על הפיצ'רים שיש להם ובחר מה שאתה מעדיף- לא קריטי.

כ.מסך חשבתי על הHD5770, כשההגבלה שלי היא או של saphire או gigabyte או asus. בחרתי בvapor-x של ספיר שיקר מעט יותר מדגמים אחרים שלהם בשביל הקירור.

ניתן לרכוש את הדגם הסטנדרטי- מקסימום תעלה קצת את מהירות המאוורר. לפי דעתי הפרש המחירים (במידה והוא מעל ל50 שקלים) לא ממש שווה את זה.

צורב אסוס DRW-24B1LT. הוא יקר בכמה עשרות שקלים בודדים מהפשוטים שאתם מציעים כאן בדר"כ אבל נראה לי שווה את ההשקעה. לזולים יש נטייה להתקע מתישהו ולהרעיש והצורב הנוכחי מורכב אצלי ומרגיש לי יותר אמין ושקט. אבל אולי זה רק פרי דמיוני.

אפשר להגיד שזה פרי דמיונך. גם הצורב הכי זול של LG או סמסונג יעשה את העבודה כמו שצריך. צורבי לייט-סקרייב כמו זה שבחרת בד"כ מעט יקרים יותר.

ספק גם כאן יש הגבלה לספקי OCZ או TT. אני מכיר שהTT לא מומלצים והלכתי על הOCZ500SXS

ראיתי שלא מכניסים אותם למפרטים, למה זה?

רוב הספקים של TT לא הכי איכותיים ולא בעלי נצילות גבוהה. OCZ מעט עדיפים אבל עדיין רוב המחולט של הספקים שלהם לא מתשווה לספקים של קורסאייר או רוב ספקי אנרמקס. לכן אם יש לך אפשרות לרכוש ספק של אחד מהחברות הנ"ל (חוץ מסדרת טומהוק שאין לה נצילות 80+), ממליץ שתחליף.

מסך כמו שכתבתי אין לי מושג לגבי דגמים ואשמח לקבל דגם של מסך טוב 23-24 אינץ' FHD

עכבר ומקלדת חוטיים. טובים אבל לא בהגזמה.

בנוגע למקלדת ועכבר- הכי טוב שתלך לחנות ותראה בעצמך, לכל אחד אחיזה שונה לכן אי אפשר להמליץ על משהו ספציפי. אתה מוזמן לעבור לפורום "ציוד היקפי" ולקרוא מעט ואולי תמצא משהו. אם אתה רוצה עכבר גיימינג משתלם יחסית, אני יכול להמליץ לך לדוגמא על deathadder של חברת רייזר.

מסך יש לך לדוגמא את 2209WA של DELL שמבוסס פאנל איכותי מTN אך יקר יותר- סביב ה1200-1300 שקלים. אם אתה רוצה אחד סטנדרטי כמעט כל מסך של סמסונג/LG יספק את הסוחרה- תבחר מה שאתה אוהב.

פורסם

[המפרט] מחנות קטנה שלצורך העניין קונה את החלקים מהיבואן מור-לוי.

כך שאם אתה יודעים מה יש במור לוי אפשר להיעזר בזה.

הדבר העיקרי שם הוא שירות ויחס בתקן-כפול : טוב ללקוחות הגדולים (כלומר : אלו שקונים בכמויות), ו-"קצת פחות" ללקוחות הקטנים יותר... כמו סוג של KSP, אם תרצה - לפי הסיפורים עליהם בכל מקום... נחמדים בד"כ בדיוק עד לרגע שלאחר התשלום, וזה נאמר מנסיון אישי !

ולא חסרים מקומות אחרים לקנות את אותם הפריטים בדיוק (מקומות עם כבוד ללקוחות, והגינות, כאלו שגם נוהגים לעמוד מאחורי האחריות שהם מעניקים - ללא נסיונות השתמטות), כך שמאז אותה הפעם שבה הם שלחו לי יד בכסף שלא הגיע להם - ובמשך כשבוע עשו כל מניפולציה אפשרית כדי לשמור אצלהם את מה שגזלו (ואף בסופו של דבר לא החזירו, אלא רק שלחו מסמך "זיכוי" שיועד לקנייה חוזרת אצלהם, קנייה שלא בוצעה מעולם), לא קניתי מהם ולו דף נייר.

פורסם
  • מחבר

אממ, בחנות המדוברת קונים ממור לוי הרבה ציוד ועוד לא היו לנו בעיות מיוחדות איתם. לא יודע איך הם עם לקוחות אחרים אבל הם נותנים לנו שירות מאוד טוב. והם לא זולים יחסית ליבואן, יש מקרים שKSP ואיבורי זולים מהם במעט אבל המחיר שווה את השירות.

מה היה לך איתם?

בכל מקרה, בנוגע למפרט, המון תודה על העזרה. לא ענית לי לגבי ההבדל בצ'יפסטים, יש הבדל בכלל? ככה יותר בשביל ידע כללי ולא בשביל המפרט.

זהו, בכל מקרה תודה רבה.

פורסם

לפי דבריך סביר להניח שאותו משווק אכן קונה משם בכמויות, שאחרת, ולמיטב נסיוני, היה מתגלה לו, במוקדם או במאוחר, ש-"החבר'ה הטובים" שם סופרים בעיקר שטרות - ולא אנשים...

מה היה איתם ? בתחילת 2009 קניתי פריט מסויים, במחיר-המחירון, ושילמתי בעבורו מראש, וזמן מה לאחר מכן שלחתי מישהו לאספו,

והם, ביצירתיות מקורית במיוחד, הפתיעו בדרישה של כ-50% תוספת למחיר במעמד האיסוף (כמספר עשרות שקלים), בטענה ש-"המחיר הנוכחי גבוה יותר", דבר שנודע לי רק לאחר מכן, ואז במשך שבוע שלם התפתלו כצלופחים, בכל מניפולציה אפשרית, כדי לשמור את הגזל הנ"ל אצלהם - ובסוף גם החזירו רק כמחצית מהסכום, ורק כ-"זיכוי לקניה חוזרת" (תשלום הסכום המקורי נעשה בכסף-מזומן), קנייה שלא בוצעה מעולם.

ואגב, במהלך השבוע הנ"ל, כשניסיתי להשיג את מנהל החברה, כדי לברר את העניין לעומק, במשך כשבוע הוא היה "בישיבה" - וכשפניתי אליו בדוא"ל, השיב לי בכזו חוצפה, שהבנתי שהדג, כנראה, "מריח" מהראש.

ומקרה נוסף שאירע לי איתם, היה לקראת סוף שנת 2008, כששלחתי פריטים מסויימים (לוח-ראשי ומעבד) להחלפה אצלהם, ולמחסנאי, מלבד זאת ש-"לא בדיוק" היה אדיב או נכון לסייע (עם הרבה "אה ?" ו-"מה ?"), היה גם הרבה מה לומר על טיב האריזה שבה נמסר להם אותו פריט (שנשלח על-ידי חב' שליחויות ובתשלום, כשהוא ארוז ומרופד כראוי), ולבסוף המעבד הוחלף לאחר כמספר שבועות (!), והלוח-הראשי לא הוחלף כלל - בטענה ל-"נזק פיזי"... (והטלת האחריות לכך מבחינתם על חב' השליחויות)

ואפילו עוד מקרה אירע בסוף שנת 2009, שבה הם ניסו לסרב לבקשתי להסתייע באותו "זיכוי" שעמד לרשותי אצלהם (ר' לעיל), לתשלום בעד משלוח-חוזר של פריט שנמסר להם לבדיקה/החלפה במסגרת האחריות, ובסופו של דבר גם חייבו אותי בדמי-משלוח הגבוהים בשיעור ניכר לעומת אלו הנהוגים אצלהם לגבי משלוח פריטים חדשים שהוזמנו...

שירות ? ועוד טוב מאד ? לגמריי לא נראה לי. לא ללקוחות קטנים-יחסית, בכל אופן. הייתי שולח אותם, כפי שהם, לרכישת השכלה ודעת (שלא לומר : חינוך מחדש), כללית, ועסקית, בחב' איסטרוניקס. זה היה רק מועיל להם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים