עבור לתוכן

בעיה באיכות תמונה (HDMI רואים גרוע לעומת VGA למחשב)

Featured Replies

פורסם

היי

קניתי טל' סמסונג 32 FHD ואיתו רכשתי גם כבל מDVI לHDMI (מחובר לכרטיס 9600GT)

כשחיברתי בבית ראיתי שרואים ממש גרוע, גם הכתב לא ברור וגם התמונה יוצאת מחוץ למסך (לא מכויילת)

ניסיתי לשנות הגדרות גם במסך וגם בהגדרות של כרטיס המסך (NV) אך שום דבר לא שיפר את המצב...

התייאשתי לבסוף וחיברתי כבל VGA רגיל ורואים מעולה, הכל ברור ווכמו שצריך, הקטע שגם הקבל לא עלה לי זול

אז חבל לי שלא להשתמש בו וגם יש לי הרבה יותר אפשרויות במסך בחיבור מזה (מבחינת כיוון עומק השחור וכו')

השאלה מה זה יכול להיות? ואיך אפשר לפתור את זה?

תודה!

פורסם

ניסית לבטל OVERSCAN בכ. מסך ולהגדיר את הטלויזיה על native resolution במקום מתיחה של התמונה ?

(וכותבים כבל)

פורסם
  • מחבר

כן אני יודע שכותבים כבל .. אני מתבלבל הרבה באותיות :P

ובכרטיס מסך הגדרתי ברזולוציה על native אבל אני רואה רק את המרכז של שולחן העבודה (מתיחה)

איפה אני מגדיר את הoverscane?

פורסם

native אתה צריך להגדיר בטלויזיה. קרא את המדריך למשתמש אם לא תמצא איפה זה.

את הOVERSCAN מגדירים איפשהו בדרייבר, במאפייני התצוגה של הצג טלויזיה. (לי יש ATI ב2 כרטיסים האחרונים, אני לא ממש איפה זה בNV. חפש בגוגל או חכה לתשובה ממישהו עם NV)

כמו כן - ודא שהרזולוציה שאתה משתמש בה תואמת לטלויזיה (שוב - במדריך משתמש יש רשימת רזולוציות נתמכות)

אתה יכול להגדיר את אותה רזו' ל2 הצגים (נקרא מצב CLONE - רואים אותו דבר בשניהם בו זמנית)

או רזולוציה נפרדת לכל אחד מהצגים (נקרא EXTENDED - הצגים "משלימים" זה את זה לתצוגה אחת ארוכה)

פורסם
  • מחבר

אולי לא הייתי מספיק מובן..

זה המסך היחיד שמחובר למחשב ואני משתמש בטלויזיה כמסך מחשב.

הרזולוציה הטבעית של המסך היא 1920X1080 וזה בדיוק מה שהגדרתי..

בVGA אין שוב בעיה עם הרזולוציה הזאת,

בHDMI התמונה מטושטשת ולא ברורה וגם יוצאת מהמסגרת

אם אני מגדיר רזולוציה נמוכה יותר בHDMI למשל 1680 אז רואים בסדר.. אבל אני מעדיף לעבוד על רזולוציה טבעית של המסך.

לא מצאתי בגוגל מידע על זה, מה שכן אני אנסה להתקין את הדרייבר מחדש ולראות :nixweiss:

פורסם

http://www.google.com/search?hl=en&safe=off&q=how+to+disable+overscan+nvidia+hdmi&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

^ תמצא איך מבטלים את הOVERSCAN ב NVIDIA CONTROL PANEL

OVERSCAN מוגדר לכל צג (לכל יציאה שמאפשרת את זה למען הדיוק) בנפרד.

ויופי שהגדרת את הרזולוציה ל 1080 במחשב. אבל אתה צריך להגדיר גם בטלויזיה שלא תמתח את התצוגה. קוראים לזה בכל יצרנית משהו אחר: NATIVE RESOLUTION, 1:1, ORIGINAL וכו'. (בניגוד ל 16:9, WIDE, 4:3, STRECH וכו')

ההגדרה הזו היא תחת בחירת ASPECT RATIO בטלויזיה. (והיא יכולה להיות שונה עבור כניסות שונות. ודא שעבור הכניסות הרלוונטיות אין מתיחה.)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה הצלחתי עובד פצצה ;D

בגוגל מצאתי מישהו שרשם שצריך לשנות את השם חיבור לHDMI\DVI בטלויזיה, זה כנראה משנה משהו ולא רק את השם

ובסוף אחרי שבדקתי בהוראות יש לחצן בשלט P.SIZE והגדרתי "התאמה למסך"

ורואים כמו שצריך :xyxthumbs:

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים