עבור לתוכן

הבדל בין RAMPAGE II EXTRIM לDX58SO

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני עומד להשקיע הרבה כסף בקניית מחשב חדש, עם מעבד I7 975 intel וכונן SSD של 160 GB וכו'.

אני מתלבט בין לקנות את הלוח אם rampage II extrim של ASUS או את הלוח אם של אינטל DX58SO.

אני יודע שהציפסט הוא אותו הדבר אבל אני לא מבין מה ההבדלים כל כך חוץ מזה. ההפרש במחיר הוא 1000 ש"ח בינהם בשבילי.

אשמח לפירוט של ההבדלים מי שמבין.

פורסם

הבדלים בין לוחות אם (באופן כללי, לאו דווקא הלוחות שציינת)

חיבורים: eSATA, Firewire, LAN, USB, חיבורי אודיו שונים, PS/2, Serial/Parallel וכו'.. וזה לא רק שיש ללוח X חיבור eSATA וללוח Y אין, זה מתבטא גם בחיבורים אחרים. לי למשל חשוב לוח עם הרבה חיבורי SATA, אז יש לוחות עם 4 חיבורים, יש 5/6/8.. וזה נוגע לכל החיבורים שציינתי. LAN למשל יש בכל לוח כיום, אבל יתכן שיש דרישה לשני חיבורים. לגבי USB, יתכן שיש דרישה לכמות מסוימת (שוב, כנ"ל לגבי כל חיבור וחיבור, גם כאלו שלא ציינתי כמו חריצי הרחבה PCI/PCI-E).

פונקציות: יכולות אוברקלוקינג, כרטיס מסך מובנה, יכולת RAID, מערכים של כרטיסי מסך (CF/SLI) -> ולגבי כל פונקציה זה ספציפי כי אולי לוח מסוים אינו אוברקלוקר מספיק טוב ואולי לוח מסוים קצת מוגבל במערך רצוי.

דרישות כלליות אחרות יכולות להיות גודל תקן, במידה ומדובר במארז קטן שלא יכול לאכלס לוח ATX אלא MicroATX. וכן הלאה וכן הלאה..

בקיצור.. אם אין לך דרישות כאלו ואחרות מהלוח אז אין טעם לקחת לוח יקר. תרשום מה חשוב לך ונמליץ לך על לוח מתאים. אם אתה רוצה המלצה כזו מאיתנו אז תערוך את הכותרת כך שתתאים לחוקים, תרשום תקציב ודרישות בכותרת.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

המחשב מיועד לגרפיקה בעיקר, עריכת סרטים ותלת מימד, וגם לGAMING. חשוב לי שהסאונד יהיה ממש טוב ומקצועי כי אני גם עורך מוזיקה.

לא חשוב לי יותר מידי חיבורי SATA. חשוב לי שיהיה לוח שיאיץ את המערכת שלי (המעבד והSSD) וכמו כן שיהיה נוח עם הרבה חיבורים וכו'. וגם שיהיה לו אוברקלוקינג. גם חשבתי לרכוש ATI 5830 עם 1 GB וDDR5 ו256 ביט, אם יש לך השגות אשמח לשמוע.

והתקציב שלי הוא עד 3000 ללוח וכרטיס מסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים