עבור לתוכן

שלום בניתי מערכת המשתמשת ב.... ויש רעש נוראי (מחריד) !

Featured Replies

פורסם

שלום בניתי מערכת המשתמשת ב MOSFET אין לי הערכה של המהירות שהוא פועל בה אך יש רעש (ממש חודר לעצבים) הייתי מעוניין לייעוץ ממומחה .באיזה טרנזיסטור/מוספט עלי להשתמש בשביל שלא יהיו רעשים (לפחות לא צורמים כמו עחשיו)

מצאתי דרך (לא קשה בכלל) להשתמש בN_CHENNEL MOSFET עם השיטה הקרויה "פיידבק" הנה קישור שמתאר את ה"פיידבק" עם PNP MOSFET

http://www.angelfire.com/80s/sixmhz/flyback.html

והנה תמונה(ציור) של המערכת שאני בניתי (יש גם אתה בעיה חוץ מהרעש ) שמשתמשת ב NPN

1271343670.jpg

• תגובות 31
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אתה יכול לחבר מברשת נעליים במקום הטרנזיסטור. זה יהיה פחות מרעיש, ויעיל באותה מידה. מה אתה בא להסתלבט עלינו?

פורסם

אני מבין שעד שמישהו לא יראה לך שזה פועל אתה תחשוב שאני משוגע :screwy:

אם אין פה מישהו שיכול להבין שהמערכת הזאת הכן פועלת אז מיקצועי זה לא הפורום הזה (לכל היותר האדם שהגיב כרגע) ואני ביקשתי מאדם מיקצועי לענות לי (לא שאני חלילה שופת אותך) :nono:

(אם אתה לא תופס רעיון של מישהו אחר פשות אל תגיב ) :jump:

פורסם

אני לא מומחה לאלקטרוניקת הספק קודם כל אבל אולי אני אתן לך כמה נקודות חשיבה.

אני מאמין שמה שעושה את הרעש הוא הסליל ככה שלהחליף את הטרנזיסטור זה לא יעזור בכלל.

ושנית אני בכלל לא אוהב את מה שנראה כאילתור בלינק שנתת, חוץ מניסוי במתחים גבוהים לא הייתי משתמש במעגל הזה למשהו.

שים לב שהוא מזכיר רשימה של טרנזיסטורים שנשרפו תוך כמה שניות :P וגם השורה הזאת נראית מטורללת משהו:

I am trying to see if I can push enough current into this flyback circuit to use as a tesla coil power supply. I intend to keep pushing a flyback until the coils melt or it explodes. So I've got myself a VARIAC now and I've wired up 6 2N3773 transistors in parallel with a HUGE heat sink. Hopefully soon I can get a flyback to explode!

WTF?!

ZiggyMan, למה אתה שלילי כלפיו? אני חושב שהוא רציני לגמרי.

פורסם

אני מאוד מודה לך אל התגובה (ניסיתי בעוד כמה פורומים וגם שם כולם היו שליליים ) :facepalm:

ניסיתי ללפף סליל חדש ולהדביק עם דבק חזק (בשביל למנוע ויבראציה של הסליל ) אבל לא חל שינוי . אך שניסיתי להחליף טרנזיסטור ( לסוג אחר כמובן) ונוצר שינוי ברעש ולכן מראש שאלתי לגבי טרנזיסטור . בכל מיקרה אם מישהו ינסה את המעגל (הנגדים כולם 1K 1/4 W ) (הלדים כולם ירוקים "רגילים") (הטרנזיסטור: כל NPN טרנזיסטור /מוספט)

אם לא עובד תכתבו מה הבעיה ו/או תעלו תמונה/סכמה ואני יגיד לכם מה לא בסדר ! :jump::smile1:

אשמך אם תיפתרו את הבעיה ותומרו לי מה עליי לעשות ! :smile1:

בתודה מראש !

פורסם

כמה נקודות לניסוי וטעיה

הטרואיד בציור מחובר הפוך - החוט מממשיך באותו כיוון מ 2 הצדדים של היציאה באמצע ולא משנה את הכיוון שבו הוא מגולגל אל הליבה. אם אצלך זה מחובר כמו בציור תהפוך את 2 הקצוות של אחד מהחוטים

תשתמש אם טרנזיסטור 2N3055 במארז מתכתי TO3 + גוף קירור סטוק של אינטל 755 (תשתמש אם חומר תרמי כמו במחשב ותלחץ את הטרנזיסטור לגוף קירור אם חתיכה מפרופיל אלומיניום דק (כמו פס של וילונות) ו 2 ברגים) ותחבר את המאוורר ל 12 V. טרנזיסטור כזה לא נשרף בקלות

תעיף את ה LEDים מה B של הטרנזיסטור ותשים שם נגד רגיל של 1K 0.5W (תשנה את הנגד למעלה או למטה כדיי למצוא אחד שעובד טוב). אם הנגד מתחמם תחליף את הטרואיד לאחד שיש לו השראות גבוהה יותר (הרבה יותר) ב 2 הקטעים של החוט ותנסה להגדיל את הנגד

אם הטרנזיסטור מתחמם תגדיל את ההשראות של השנאי והחלק בטרואיד שהולך בטור אם השנאי (או תחבר נגד אם התנגדות נמוכה והספק ענקי - מנורת הלוגן או כמה במקביל ב 12 V בטור לשנאי)

תחבר קבל קטן (102 - 104) במקביל לקטע של הטרואיד שנותן את ה B לטרנזיסטור

תחבר MOV של 30 - 50 V במקום הקבל. אם ה MOV נשרף הטרואיד _מאוד_ לא מתאים למעגל בהשראות שלו (גבוהה מדיי בחלק שנותן את הבסיס)

תהפוך ביניהם את 2 הקצוות של הטרואיד (כדיי להחליף ביניהם את ההשראויות ב 2 החלקים) ובכלל תשחק אם הגודל של ההשראות שלו

אם בשנאי שאתה שם ביציאה יש כמה יציאות של החוט (או שאתה יכול להוסיף אל ידיי גילגול 15 - 30 סיבובים של חוט נוסף חוץ ממה שיש ולהשתמש אם זה לבסיס של הטרנזיסטור) תעיף את הטרואיד ותשתמש אם כמה יציאות מהשנאי עצמו - ה + של המתח לנקודה אמצעית ו 2 החוטים של הטרנזיסטור מנקודות אחרות מ 2 צדדים שונים של נקודת האמצע. החלק שהולך ל C של הטרנזיסטור חייב להיות כולו אם חוט מספיק חזק כדיי להחזיק זרם גדול

פורסם

כמה נקודות לניסוי וטעיה

הטרואיד בציור מחובר הפוך - החוט מממשיך באותו כיוון מ 2 הצדדים של היציאה באמצע ולא משנה את הכיוון שבו הוא מגולגל אל הליבה. אם אצלך זה מחובר כמו בציור תהפוך את 2 הקצוות של אחד מהחוטים . אני בכוונה עשיתי כך מאחר ואני רוצה להשתמש ב טרנזיסטור NPN ולא ב PNP שלא כמו ה 2N3055 (יש לי פשות המון טרנזיסטורים מסוג NPN ולא PNP ולכן אני מצאתי דרך להישתמש באותה שיטה אך אם טרנזיסטור NPN )

תשתמש אם טרנזיסטור 2N3055 במארז מתכתי TO3 + גוף קירור סטוק של אינטל 755 (תשתמש אם חומר תרמי כמו במחשב ותלחץ את הטרנזיסטור לגוף קירור אם חתיכה מפרופיל אלומיניום דק (כמו פס של וילונות) ו 2 ברגים) ותחבר את המאוורר ל 12 V. טרנזיסטור כזה לא נשרף בקלות .

תעיף את ה LEDים מה B של הטרנזיסטור ותשים שם נגד רגיל של 1K 0.5W (תשנה את הנגד למעלה או למטה כדיי למצוא אחד שעובד טוב). אם הנגד מתחמם תחליף את הטרואיד לאחד שיש לו השראות גבוהה יותר (הרבה יותר) ב 2 הקטעים של החוט ותנסה להגדיל את הנגד. הלדים שם מאחר ו אני צריך לסנן רק את ה + שמגיע מהטורואיד . הלדים הם היחידים שפועלים לי. ניסיתי לשים דיודה אך הטרנזיסטור פשוט נשרף (אם אני אשנה את ההשראות של הטורואיד הוא לא ישרף ויעבוד כרגיל ? )

אם הטרנזיסטור מתחמם תגדיל את ההשראות של השנאי והחלק בטרואיד שהולך בטור אם השנאי (או תחבר נגד אם התנגדות נמוכה והספק ענקי - מנורת הלוגן או כמה במקביל ב 12 V בטור לשנאי)

תחבר קבל קטן (102 - 104) במקביל לקטע של הטרואיד שנותן את ה B לטרנזיסטור

תחבר MOV של 30 - 50 V במקום הקבל. אם ה MOV נשרף הטרואיד _מאוד_ לא מתאים למעגל בהשראות שלו (גבוהה מדיי בחלק שנותן את הבסיס) .סלח לי על בורותי מה זה MOV ? ואל איזה קבל אתה מדבר ?

תהפוך ביניהם את 2 הקצוות של הטרואיד (כדיי להחליף ביניהם את ההשראויות ב 2 החלקים) ובכלל תשחק אם הגודל של ההשראות שלו

אם בשנאי שאתה שם ביציאה יש כמה יציאות של החוט (או שאתה יכול להוסיף אל ידיי גילגול 15 - 30 סיבובים של חוט נוסף חוץ ממה שיש ולהשתמש אם זה לבסיס של הטרנזיסטור) תעיף את הטרואיד ותשתמש אם כמה יציאות מהשנאי עצמו - ה + של המתח לנקודה אמצעית ו 2 החוטים של הטרנזיסטור מנקודות אחרות מ 2 צדדים שונים של נקודת האמצע. החלק שהולך ל C של הטרנזיסטור חייב להיות כולו אם חוט מספיק חזק כדיי להחזיק זרם גדול. המערכת שלי בנויה בשביל לא להשתמש ביציאות אחרות של השנאי אלא רק ב סליל הראשוני ומכאן הגיע הרעיון של טורואיד .

אני מודה לך מאוד על התגובה שופעת המיידע :xyxthumbs: תודה רבה :smile1:

פורסם

אין לי שמץ למה לא להשתמש בחיבורים אמצעיים של השנאי. הם נמצאים שם בדיוק בשביל זה

הטרנזיסטור 2n3055 הוא NPN - נפתח במתח חיובי. טרנזיסטור PNP נפתח במתח שלילי ומתחבר בצורה אחרת ממה שמצוייר כאן (במעגל הגברת זרם כמו כאן - טרנזיסטור NPN מתחבר ל - של המקור מתח ו PNP מתחבר ל +)

איך בכלל המעגל הזה עובד ?

2n3055.png

המעגל בתמונה אם שנאי שיש לו חיבור אמצעי. החוט לפניי ואחריי החיבור האמצעי מגולגל באותו כיוון - כך שמתחים ב 2 החלקים שלו מופיעים באותו כיוון. הטרנזיסטור הוא NPN כמו 2n3055

1. נותנים מתח DC. לשנאי אין השפעה אל DC ולכן מיידית ה 12 V שנכנס בנקודה 2 מופיע בנקודות 1 ו 3

2. המתח מנקודה 3 מגיע ל B של הטרנזיסטור (דרך נגד להגנה אל הטרנזיסטור). הטרנזיסטור נפתח (בוחרים את הנגד כך שהזרם שעובר בטרנזיסטור לא יהיה ממש חזק - כלומר הטרנזיסטור פתוח חלקית בלבד)

3. עכשו עובר זרם DC - נכנס לשנאי ב 2. עובר בשנאי מ 2 ל 1. עובר בטרנזיסטור מ C ל E. יוצא ל -

4. לשנאי יש השראות - הוא מתנגד לשינוי בזרם ורוצה להילחם בו. המצב הקודם היה שבמעגל לא היה זרם (שלב 2) והשנאי מנסה לחזור למצב הזה

5. כדיי לעצור את הזרם השנאי הופך למקור מתח של 12 V DC כשה + של המקור מתח הזה הוא ב 2 וה - הוא ב 1. במציאות אם היינו מחברים עכשו במקום השנאי סוללה של 12 V היינו באמת עוצרים את הזרם - 2 הסוללות מחוברות במקביל דרך הטרנזיסטור וזרם לא יעבור מ +12 V ל +12 V

6. אבל . . החוט ממשיך מ 2 ל 3. אם מ 1 ל 2 יש לנו 12 V DC אז יש מתח גם מ 2 ל 3 (בתמונה המתח יהיה 24 V DC כי הקטע בשנאי גדול יותר פי 2)

7. אם המתח ב 2 הוא +12 V אז ב 3 הוא עכשו +36 V (המקור מתח + מה שמגיע מהשנאי). ועכשו יש לנו ב B של הטרנזיסטור 36 V ולא 12

8. הטרנזיסטור נפתח יותר חזק מהמתח הגבוה (בשלב 3 הוא היה פתוח חלקית בלבד) ומעביר יותר זרם - עד לשלב הרוויה כשהוא מעביר את הזרם המקס' האפשרי

9. בנתיים השנאי משלים אם הזרם הגדול יותר ומפסיק להילחם

10. המתח של השנאי (מ 1 ל 2 ומ 2 ל 3) יורד ל 0

11. המתח ב B של הטרנזיסטור חוזר מ 36 ל 12

12. הטרנזיסטור מתחיל להיסגר (חלקית - לא עד הסוף) והזרם מתחיל לרדת

13. השנאי נלחם שוב בשינוי ! הפעם הוא רוצה שהזרם יישאר מקסימלי (כמו בשלב 8

14. השנאי יוצר מתח של 12 V DC מ 2 ל 1 בכיוון ההפוך - עכשו ה + נמצא ב 1 וה - ב 2. יש לנו מתח 24 V שמקוצר דרך הטרנזיסטור ואמור להשאיר את המעגל בזרם מקסימלי (זרם קצר !! - או זה לפחות מה שהשנאי מנסה לעשות)

15. באותה צורה נוצר מתח 24 V DC מ 2 ל 3. כשה + ב 2 וה - ב 3

16. המתח ב B של הטרנזיסטור הוא -12 V. שהם 12 V של מקור המתח פחות 24 V של השנאי

17. המתח השלילי ב B מכבה לגמרי את הטרנזיסטור ופותח את המעגל

18. הזרם בכל המעגל שוב 0

19. השנאי משלים אם הזרם 0 והמתח מ 1 ל 2 ומ 2 ל 3 הוא 0

20. המתח ב 1 2 3 הוא שוב 12 V והמעגל נמצא באותו מצב כמו 1 - התהליך מתחיל מחדש

מה יכול להידפק ?

אם החוט מ 2 ל 3 מחובר הפוך התגובות של הטרנזיסטור יהיו הפוכות - ואז כנראה שהמעגל ייתקע באיזה שהיא נקודת אמצע כשהשנאי מעביר סתם DC מ 1 ל 2 והטרנזיסטור מתחמם

חשוב שהטרנזיסטור יקבל את המתחים החיוביים והשליליים מ 3 - כי לשתיהם יש תפקיד במערכת. הדיודות חוסמות את המתחים השליליים והשלבים 13 - 17 לא יתקיימו בצורה הנכונה. יכול להיות שהמעגל אצלך עובר ישר משלב 12 לשלב 1 והמעבר הזה הוא מכת חום לטרנזיסטור (כי הוא תקוע בזמן הזה במצב שבו הוא מעביר זרם חלקי - המצב שבו הוא הכי מתחמם)

ברגע שהטרנזיסטור מתכבה (שלב 17) השנאי מנסה להעביר זרם אבל המעגל כבר פתוח. הוא יכול לייצר לזמן קצר מתחים גבוהים מאוד (כמה אלפיי וולטים) בקטעים 1-2 ו 2-3 והם מגיעים ל C ו B של הטרנזיסטור בהתאמה. מתחים כאלה יכולים לדפוק את הטרנזיסטור. חיבור קבל קטן במקביל לכל קטע של השנאי יאיט את התגובות של השנאי (בכל השלבים - ולכן יכול להפריע לעבודה של המעגל אם הוא גדול מדיי) ויקטין בהתאמה את המתחים האלה. חיבור MOV לא יאיט את השנאי כל הזמן אלא יקצר אותו לזמן קצר ברגע הזה

רכיב MOV הוא נגד אם התנגדות גבוהה מאוד שכמעט לא מעביר זרם. אבל במתח מסויים הוא הופך להתנגדות נמוכה מאוד (לא כמו נגד רגיל שנשאר אם אותה התנגדות בכל מתח) ומקצר את המתח הגבוה. אם המתח חוזר להיות נמוך ה MOV חוזר להיות נגד אם התנגדות גבוהה שלא מעביר זרם

משתמשים אם רכיבי MOV במגן ברקים למשל - הוא מחובר במקביל למערכת שרוצים להגן אליה. אם יש מכת ברק ה MOV הופך לקצר והזרם הגדול עובר דרך ה MOV ולא דרך המערכת

פורסם

מאוד חשוב לי להודות לך :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

אני מאוד מאריך את הזמן שאתה משקיע ! :smile1:

קודם כל כניראה שאיזה " חכם" מפורום פרש הטעה אותי .

אוו קיי :

המעגל שאני בניתי פועל כך ! :

1. ה + ממקור מתח DC מגיע לנקודה 2 ועובר מיידית ל נקודות ( 1 ו 3 ) מנקודה (3) ה + מגיע ל B של הטרנזיסטור והטרנזיסטור מבצע פעולת חיבור וסוגר מעגל בין הנקודות ( 1 ו 2 )

2. ברגע שנקודות ( 1 ו 2 ) מחוברות נוצר פולס שהופך את הקוטביות של נקודות ( 2 ו 3 )

3. = נקודה 2 מוציאה - ונקודה 3 מוציאה + (שזה אומר שהטרנזיסטור לא מקבל זרם ולכן נסגר ) ברגע שהטרנזיסטור ניסגר הפולס של הסליל הראשוני ( 1 ו 2 ) נפסק .

4.מאחר והפולס נפסק הסליל המשני מייצר לו את הזרם היעודי לאותו שנאי ו סליל ( 2 ו 3 ) מעביר שוב פעם + ב יציאה 3

ו חוזר חלילה !

אם הצלחתי להסביר את עצמי תנסה את המעגל עם טרנזיסטור שעושה פעולת ניתוק או (N.O (NORMALY OPEN

פורסם

המעגל כאן בנוי אל זה שהטרנזיסטור סוחף את השנאי לזרם מקס' או מינ' ולא נותן לשנאי לעצור בנקודת אמצע. השנאי רוצה לעצור את הזרם - הטרנזיסטור מאלץ אותו לקבל יותר זרם. השנאי משלים אם המצב החדש ורוצה שהזרם יימשך - עכשו הטרנזיסטור מאלץ אותו להוריד את הזרם

אם נעשה שהטרנזיסטור יגיב כבר אל ההתחלה בכיוון ההפוך (אל ידיי היפוך 2 - 3 בשנאי) - לא נוצר הפולס החיובי שסוחף את הטרנזיסטור לזרם המקס'. אין זרם מקס' - לא נוצר פולס שלילי. אין פולס שלילי - אין ניתוק של הטרנזיסטור - אין גל. המעגל יישאר תקוע בזרם בינוני שיש כשהטרנזיסטור מקבל 12 V דרך הנגד ללא התוספת מתח מהשנאי

לטרנזיסטור אין NO או NC. הכול תלוי באיך אתה מחבר אותו. ניתן לבנות 'תמונת מראה' של המעגל הזה אם טרנזיסטור PNP והוא יעבוד באותה צורה (אבל בדיוק ההיפך - בכל מקום +במקום - וכו)

פורסם

תודה

אם יש לך לינק / קישור

לחומר על צורות חיבור של הטרנזיסטור כמו שאמרתה "שאם תחבר ככה הוא יגיב ככה " אני אשמח !!

פשות יצאתי מנקודת הנחה שאני מבולבל אז היות והפורום לא נועד ללימוד ואני קצט סקרן אולי תוכל לשלוח אותי לאתר כלשהו ? או בפרטי ?

תודה רבה רבה רבה לך ! :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

פורסם

http://www.rason.org/Projects/transwit/transwit.htm

saturation state = המצב שבו הטרנזיסטור מעביר זרם מקס' (כשהזרם ב B מספיק גדול)

הם אומרים לתת לטרנזיסטור ב B זרם גדול יותר פי 1.3 ממה שיוצא בחישוב. בתכלס ניתן (ובחלק מהמקרים רצוי) לתת לו זרם גדול הרבה יותר - עד פי כמה ממה שיוצא בחישוב - אם הזרם לא כזה גדול שהטרנזיסטור יתחמם ממנו או יישרף. לאומת זאת טרנזיסטור שלא נמצא עד הסוף ב saturation state (בגלל זרם B חלש מדיי) יתחמם הרבה יותר

פורסם

תודה

אבל טרנזיסטור 2N3055 הוא לא PNP ?

פשות אתה כתבתה שהוא NPN ( אני יוצא מבולבל )

פורסם

2N3055 NPN

MJ2955 PNP

ה MJ295 הוא גרסאת PNP של 2N3055. כל המאפיינים העיקריים שלהם (זרם וכו') קרובים מאוד או זהים. הוא בנוי כדיי לעבוד ביחד אם 2N3055 במעגלים שבהם מנתקים ומחברים את העומס מ 2 הצדדים

פורסם

אם זה אכן נכון אתה אומר ש טרנזיסטור בשם (2N3055) הינו מסוג NPN ?

הרצתי חיפוס בגוגל וכתוב לי שחור על גבי לבן שהוא PNP

http://en.wikipedia.org/wiki/2N3055

הכיצד ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים