עבור לתוכן

עזרה בקשר לשדרוג מעבד, ואולי גם לוח אם.

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי מחשב בן 3 שנים פחות או יותר, ואני דואג לו ומשדרג אותו במידת הצורך.

לאחרונה הגעתי למצב שהדבר היחיד שנשאר לי לשדרג זה המעבד, אני מרגיש שהוא משאיר אותי מאחור בצורה רצינית.

כרגע יש לי:

DualCore AMD Athlon 64 X2, 2000 MHz (10 x 200) 3600

לוח אם:

ASRock ALiveSATA2-GLAN 3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN

4G RAM

ATI Radeon HD 4600 Series 512 MB

הכרטיס מסך חדש יחסית, ואני לא צריך יותר מזה כרגע. הזיכרון מחולק ל512X2, 1G, ו-2G. הכי נמוך זה 667MHZ.

מה אתם אומרים, מספיק להחליף רק מעבד או גם לוח אם? ואם כן, איזה מעבד/לוח אם אתם ממליצים? אני לא רוצה להוציא יותר מ600-700 שקל, אלא אם אין ברירה.

תודה מראש לעוזרים, יום טוב,

רועי.

פורסם

מה השימושים במערכת? באילו ישומים המעבד חלש מידי?

פורסם
  • מחבר

שימושים כלליים ומשחקים. בעיקר World of Warcraft כרגע. המשחק עצמו קצת ישן, אבל עם תוספות שונות שדרושות למשחק, הוא מתחיל להעמיס. נמאס לי לשחק עם 12 FPS בקטעים עמוסים ^^

ובכלליות, אני מרגיש שהמחשב לא מהיר מספיק, והמעבד זה החלק החשוב היחיד שנשאר לי לשדרג.

פורסם

אפשר לקנות לוח AM2+ ולהישאר עם הזיכרונות הקיימים

או להחליף את הזיכרונות ולקחת לוח AM3 שיתן אפשרויות שדרוג הרבה יותר טובות. למשל-

http://www.skypc.co.il/pl_product~941040~10~0.htm

מעבד- תלוי בתקציב שנשאר, אם זה 600 או 700

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה על התגובה המהירה, כמה שאלות:

1. אני חייב להחליף לוח אם? עד כמה זה ישפיע אם אני אחליף רק מעבד בלי לוח אם?

2. אני חייב להחליף את כל הזכרונות בשביל לוח AM3, או רק את ה667? ה-2G הוא 800MHZ, זה טוב או לא קשור בכלל?

3. אני מקצה 700 שקל לכל התהליך, ככה שאני מעדיף לא להחליף לוח אם, אם לא חובה, ואז להשקיע את כל הסכום במעבד טוב מספיק.

פורסם

הלוח שלך לא תומך במעבדים חדשים, אתה יכול לראות כאן את רשימת המעבדים הנתמכים:

http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=ALiveSATA2-GLAN

לקנות עכשיו מעבד ישן שכן נתמך יהיה לא משתלם ולא חכם. לוח AM3 יתן לך אפשרויות שדרוג בעתיד וזיכרונות DDR3 עולים כמו זיכרונות DDR2 (נכון לעכשיו), כך שאתה יכול למכור את הזיכרונות שלך יד שנייה ולקנות DDR3. וכן, אתה חייב להחליף את כולם, לא מדובר ב-667/800 - תדר הזיכרון- אלא מדובר בסוג הזיכרון. זיכרונות DDR2 כלל לא יתאימו ללוח AM3 (פיזית פשוט לא יכנסו לחריצים).

מעבד בנוסף ללוח שהמלצתי קודם-

http://www.skypc.co.il/pl_product~ADX435WFGIBOX~3~0.htm

פורסם
  • מחבר

אוקי, נניח שאני קונה את הלוח והמעבד שהמלצת, איזה עוד חיבורים משתנים חוץ מהזיכרון?

כאילו, אין מצב שפתאום משהו אחר לא יעבוד לי, נכון? כרטיס קול למשל, יש לי Creative Audigy SE (SB0570) Sound Card.

אני פשוט לא אוהב שינויים, ומפחד להוציא כסף ובסוף לגלות שדברים לא עובדים וצריך להוציא עוד כסף :(

עוד משהו - זה מסובך להתקין בעצמי את הלוח אם והמעבד? יש לי ניסיון קטן בחיבור כרטיסי מסך וקול, לא יותר מזה. יש טעם לבקש מהחנות שתבצע את זה? אם כן, זה אמור לעלות כסף?

נ.ב. 1. אני רוצה לקנות בKSP, התרגלתי אליהם ויש לי סניף קרוב לבית. לא מצאתי שם את המעבד שנתת, הדגם הכי קרוב שראיתי זה 250 ב-330 ש"ח. זה מספיק טוב?

נ.ב.2. בKSP אין גם את הלוח הזה, אבל מצאתי שם לוחות בטווח מחירים דומה, רק של Gigabyte. אין לי מושג מה מהם יתאים לי :(

שוב, תודה רבה, באמת. :P

פורסם

בקישור שהבאתי של הלוח.. יש לך שם את כל הפרטים של הלוח. אם כרטיס הקול שלך מתחבר ב-PCI, אז תבדוק אם יש ללוח חריץ PCI. פשוט וקל.

הרכבה בד"כ עולה כסף, אני לא יודע אם זה יהיה לך קל או קשה, זה תלוי בך. בעיקרון זה לא כ"כ מסובך ויש הרבה מדריכים ברשת (אפילו מדריכי וידאו ב-youtube).

חבל שאתה רוצה לקנות רק ב-KSP, הלוח שהמלצתי עליו לא נמצא בכל חנות וחנות. הלוחות שתמצא שם אולי לא בעלי תושבת AM3 ולכן לא יתנו אפשרויות שדרוג בעתיד. אני לא אגיד שום דבר רע על KSP וגם לא על SkyPC אבל תחשוב על זה.. "לא עדיף לך לקנות בחנות אשר 15 דקות רחוקה יותר.. ולקנות בראש שקט?" (Nemesis :))

עריכה: הציטוט המדויק-

ללכת לדואר (למרות שאפשר גם להזמין שליח) לא לוקח יותר זמן מאשר ללכת לחנות הקרובה לביתך.

בשורה התחתונה, שירות רע גורר בזבוז זמן הרבה יותר גדול מאשר חנות שלוקח עוד 15 דקות נסיעה להגיע אליה.

פורסם
  • מחבר

Skypc לא נמצאים בהרבה מקומות. שני סניפים מאוד רחוקים. ואני רוצה משהו קרוב לבית, למקרה שאצטרך לחזור לשם וכו'. אז אני אשאר עם KSP, אני נאמן להם כבר ארבע שנים :(

אוף, אני בהתלבטות קשה. אם אני משדרג עכשיו זה יוצא בסביבות ה300 שקל ללוח, 350 למעבד, ועוד 520 לזיכרונות, בהנחה שאני רוצה שוב 4G.

זה כבר יותר מדי כסף, אולי כבר עדיף לקנות מחשב חדש לגמרי ולהעביר אליו את הכרטיס מסך שלי.. המארז שלי גם לא כל כך מושלם :(

חשבתי שאני אוכל לצאת מזה עם מעבד טוב ב600 שקל, בלי להחליף יותר מדי :(

לא יודע מה לעשות. בע

עריכה: מה אתה אומר, יש אפשרות להשאר עם הלוח אם שלי ובכל זאת להחליף מעבד? אין שום מעבד שיהווה שיפור משמעותי לעומת הסבא שיש לי, בAM2?

אני רק רוצה לשרוד כמה שיותר עם המחשב הזה, ובעוד כשנה אני קונה הכל חדש, כשאני משתחרר מהצבא.

פורסם

למה אתה מתייחס לחלקים הישנים כאל זבל? אתה מוכר אותם ויוצא לך שאתה משלם כ-700 שקלים.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שלום ,מחפש לוח אם כזה ישן של ARSOC ALIVE SATA 2 יש לך ,צור קשר איתי ל 050-6776475

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים