עבור לתוכן

הלן, בקשת מפרט לצורכי גיימינג, וערכית מוזיקה-סטודיו ביתי 5K

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5000

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם צריך אז צריך, אפשר עד 1000 יותר.

2.

מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? קודם כל משחקים. תכני HD עם כרטיס קול מובנה גם בשביל ה-5.1, וכמובן בשביל כל הסטודיו, שיהיה מהיר ויעיל עם הקיובייס וכל אלה...:)

א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. מלבד משחקים, CUBASE5 נראה לי התוכנה הכי כבדה שתיהיה.. אבל לא יודע, יהיה הרבה מולטי טאסקים, אני מתלבט עדיין בין WIN7 32 לבין 64

ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). כן בצורה כבדה

ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:

* מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? אני רוצה להיות מסוגל להריץ משחקים ב-1680-1050 באיכות גבוהה... כמובן שלא כל משחק הוא קריסיס אז הוא לא ההשוואה כאן

* באיזה סוג משחקים תשחקו? כל המשחקים הטובים :)

* באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? הייתי שמח אם הייתם ממליצים לי על מקלדת חדשה ;D.

4.האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? דיסקקטים? מזה ? חח P: מספיק צורב דיוידי אחד

5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק את החלקים שיש לך כרגע ואילו צריך לכלול במפרט. כלום

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 11, חשוב ביותר

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? אני מוכן להסתפק בOC שלא יחמם יותר מדי תמחשב.. חשוב לי גם שיהיה מאוורר וקר היטב

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך ב-OS, הרכבה צריך

9.

מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים. העדפה לחנויות באיזור פ"ת

10

.

האם יש בקשות מיוחדות כלשה (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קופקטי במיוחד)? יהיה נחמד אם תהיה תמיכה ב-USB3 ו-SATA6Gb/s. יש FIREWIRE בלוחות החדשים ?

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)? כן. אני מתכנן לקנות כרטיס מסך בעוד שנה וחצי - שנתיים ככה, כשהנוכחי יתחיל לזייף. אולי גם מעבד, אבל מאוחר יותר

12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? אני מניח שכן

[br]פורסם בתאריך: 15.04.2010 בשעה 00:41:05

:jump:
פורסם

שים לב שהוספתי פה גם את הסט WAVE האלחוטי של לוג'יטק... מנסיון אישי, המקלדת פשוט מעולה מכל בחינה... (נוחות, קליטה אל-חוטית...)

למאוורר שבא עם הקירור, שים את המתאם שבא איתו וככה אתה לא תדע שהוא שם בכלל... ובנוגע למאווררים במארז, שים לב שכולם על LOW

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX ₪1028

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55-USB3 ₪708

זיכרון:

[..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL9 - RIPJAWS - F3-12800CL9D-4GBRL ₪617

כרטיס מסך:

[..] POWER COLOR HD5770 1GB GDDR5 - RETAIL ₪839

צורב DVD:

[..] SONY NEC DVDRW AD-7240S X24 - BLACK - SATA ₪120

מארז:

[..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ₪299

סט מקלדת ועכבר:

[..] LOGITECH CORDLESS DESKTOP WAVE LASER ₪435

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 520W BRONZE - RETAIL ₪362

קרור למעבד:

[..] NOCTUA NH-U12P FOR INTEL S1366 ₪227

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ ₪427

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪5062

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

תהנה!

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה...

בקשר למארז.. לא יודע אני לא סומך עליו כל כך... עשיתי קצת מחקר.. לא עדיף איזה אחד של COOLER MASTER ? יש להם כאלה שחורים יפים וממש מאווררים שמעתי...

דבר שני, אני יאמר לך תאמת.. אני לא מת על אלחוטיים.. אז אם אפשר משהו חוטי זה יהיה מצויין.. אבל איכולתי לא פחות (;

דבר שלישי, הקירור הזה לא מוגזם למעבד? ARTIC COOLING FREEZER PRO 7 REV 2 לא יהיה גם טוב? פחות כסף...

דבר רביעי-הייתי שמח אם הספק יהיה מודולרי, ולפחות 550W

ואחרון חביב, הTB מצויין, אם אפשר עוד אחד של 500 זה יהיה מצויין

יום טוב.

פורסם

Bashash- לפי דעתי המפרט לא ממש משתלם מהסיבות הבאות:

-לוח אם לא הכי משתלם.

-למה בחרת דווקא בזכרונות האלה? כלומר אם תשים לב בחנות הזאת, יש לך זכרונות שם שעולים סביב ה480 שקלים (1066), או לחילופין אתה מוסיף כמה שקלים ומקבל זכרונות עם CL נמוך יותר.

-המקלדת מעולה, אולם אני מכיר לא מעט אנשים שלא נוח להם איתה בעיקר בגלל צורתה. אני ממליץ שפותח הדיון ילך לחנות ויבחר מקלדת נוחה.

-אנטק 300 מארז מצויין ובמצב מאווררים low הוא שקט, אבל הבעיה היא שהוא לא מארז משתיק (כלומר לא כולל בידוד). לכן איני רואה לנכון להכניס מארז כזה למישהו שרוצה מחשב הכי שקט שניתן להשיג בתקציב.

-ספק הכח הזה מעולה, אך לא הייתי ממליץ עליו משום שבזמן האחרון ספקים בעיקר מהסדרה הזו (S12II) נדפקים ומוחזרים. אתה מוזמן להתקשר לiqpc ולשאול בעצמך אם זה נכון.

פותח הדיון, הייתי ממליץ לרכוש מפרט כדוגמת זה, שים לב להערות בתחתית.

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X4 965 (3.4GHz) - BLACK EDITION - BOX ₪937

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-785GMT-USB3 ₪511

זיכרון:

[..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1066 CL9 - VALUE : OCZ3V10664GK ₪488

כרטיס מסך:

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA ₪124

מארז:

[..] ANTEC P182-B w/o PSU ₪673

ספק כוח:

[..] ENERMAX ECO80+ 500W : EES500AWT ₪445

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 ₪136

דיסק קשיח:

דיסק קשיח 2:

SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ ₪242

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪4831

הערות:

מדובר במפרט חזק מאוד מבוסס מעבד AMD. המעבד מעט חלש מi5 750 אך איני חושב שתרגיש הבדל כלשהו בביצועים. לוח האם הרבה יותר משתלם מאשר לוח אם במחיר דומה של אינטל, משום שכולל המון פיצ'רים ויציאות כולל FW ו-USB3 כפי שביקשת, אך SATA החדש לא וגם לא צריך כי הנוכחי פשוט לא מגביל שום דבר ממילא. לוח האם גם כולל כרטיס גרפי מובנה למקרה שחלילה והכרטיס מסך הראשי שלך ידפק, עדיין תוכל לעבוד על המחשב הודות למובנה.

שמתי לך קירור טוב ושקט למעבד וזכרונות מאוד משתלמים. משום שביקשת שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט הכנסתי לך את אחד המארזים שנחשבים לשקטים (יותר נכון משתיקים- בזכרות הבידוד שהוא כולל)+ ספק כח שקט איכותי, אשר איתם המחשב אמור להיות שקט אם לא שקט מאוד בעיקר בשעת מנוחה.

כמו כן, כללתי טרה וחצי של נפח כפי שביקשת. בנוגע לציוד היקפי- לך לחנות ותבחר מה שנוח לך.

אני מתלבט עדיין בין WIN7 32 לבין 64

אין מה להתלבט. לך על 64 ביט (משום ש32 ביט יקבל רק 3 ג'יגה ורבע בערך מ4GB זיכרון) וכדי שלא תהיה מוגבל בעתיד.

אם אתה מעדיף מעבד אינטל, ניתן לרכוש מפרט זהה לחלוטין, רק מעבד כגון i5 750 ביחד עם לוח אם דגם GA-H55M-USB3 של ג'יגבייט, או עם מעבד i5 650 שמעט זול יותר וגם חלש יותר, אך איתו תקבל גם כרטיס גרפי מובנה למקרה חירום ביחד עם לוח האם הנ"ל.

פורסם

אז ככה...

המארז באיכות מאוד גבוהה... ואם אתה מחפש שקט, תיקח אותו ולא איזה מארז של קולרמסטר... "ממש מאווררים" זה לא בדיוק אופציה בשבילך בגלל שכמו שאמרת בעצמך, השקט הוא קריטי.

בקשר למקלדת, סבבה... יש אותה בגירסה חוטית.

הקירור לא כל כך מוגזם כשאתה רוצה שקט מופתי ובאותו הזמן OC. הפריזר יכול להתחיל להרעיש עם קצת אבק עליו ביום חמים... אז לא כדאי.

ספק, סבבה. אין צורך ב-550W... אבל בסדר.

ולסיום, אין לי מושג מה זה TB...

עכשיו אני גם רואה את התגובה שמעלי... הזיכרונות עם מתח גבוה (מאוד לא מומלץ!), הפסק לא ממש משתלם, מארז גם לא כל כך משתלם, ואני יכול לומר לך שאתה לא תשמע שום הבדל בינו לבין אנטק 300 על LOW, בגלל שאת שניהם את לא תשמע בכלל. לגבי הספק שאני הצעתי, פעם ראשונה שאני שומע על זה, אבל טוב לשמוע.

אם ככה, אני נשאר בהצעה שלי עם כמה תיקונים:

שמתי קירור זול יותר אבל באותה רמה. רק תדאג לכוון את המאוורר שלו על נמוך.

מעבד:

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-H55M-USB3 ₪631

זיכרון:

[..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL9 - RIPJAWS - F3-12800CL9D-4GBRL ₪617

כרטיס מסך:

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22LS50 X22 - LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ₪151

מארז:

[..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ₪299

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12EP 550W - ACTIVE PFC - RETAIL ₪372

קרור למעבד:

[..] THERMALRIGHT COGAGE TRUE SPIRIT INTEL CPU COOLER ₪196

דיסק קשיח:

דיסק קשיח 2:

הרכבת מחשב:

מחיר סופי: ₪4811

עריכה: לגבי המקלדת, אתה צודק, ערכתי והורדתי אותה מהמפרט.

פורסם

הקירור לא כל כך מוגזם כשאתה רוצה שקט מופתי ובאותו הזמן OC. הפריזר יכול להתחיל להרעיש עם קצת אבק עליו ביום חמים... אז לא כדאי.

כמו כל קירור אויר שיש היום.

עכשיו אני גם רואה את התגובה שמעלי... הזיכרונות עם מתח גבוה (מאוד לא מומלץ!), הפסק לא משתלם, מארז גם לא בדיוק משתלם, ואני יכול לומר לך שאתה לא תשמע שום הבדל בינו לבין אנטק 300 על LOW, בגלל שאת שניהם את לא תשמע בכלל. לגבי הספק שאני הצעתי, פעם ראשונה שאני שומע על זה, אבל טוב לשמוע.

-למיטב ידיעתי הזכרונות הם עם מתח של 1.65V ככה שלא אמורה להיות בעיה (אף על פי שהמתח המומלץ הינו 1.5V כמובן). כך או כך הסברתי לך למה הזכרונות ששמת לא משלמים ויש 2 אלטרנטיבות- אחד שאני שמתי, והשני בתוספת של כמה שקלים והוא יקבל סייקל נמוך יותר.

-הספק לא משתלם? הסברתי לך בהודעתי הקודמת גם כן למה לא הייתי ממליץ לרכוש את הסיסוניק הזה ואתה מוזמן לברר את העניין לעומק- גם אני הייתי מופתע בדיוק כמוך. האקו זול יותר מהVX/TX של קורסאייר ומPRO הסדרה השניה של אנרמקס ומבחינת שקט נחשב לכשקט מאוד.

-שלא תבין לא נכון, אנטק 300 מארז מעולה, איכותי ושקט אבל הוא אינו משתיק את הרכיבים האקטיביים שבתוכו. אין לו בידוד, וכל קידמת המארז די פתוחה (כאשר יש שם רק פילטר) לכן הוא כן ירגיש הבדלים ברעש בין אנטק 300 לאנטק P182, שלא נדבר על מאמץ. המארז ששמתי הוא מארז יקר ולעיתים לא משתלם- הוא משתלם רק לאנשים שזקוקים למחשב כמה שיותר שקט ולמארז איכותי בהתאם.

בנוגע לקירור ששמת (COGAGE TRUE SPIRIT), אם אני לא טועה הוא לא כ"כ שקט- סביב ה37 דציבל במאמץ (אל תתפוס אותי במילה) והוא גם לא מתאים פיזית לתושבת הזו (מתאים רק לתושבת 1366).

במידה והוא רוצה קירור חזק ושקט ביחד עם אוברקלוק- הפיתרון קירור האויר המקסימאלי שאני יכול להמליץ הוא טרמלרייט אולטרה 120 אקסטרים ביחד עם מאוורר שקט כגון S-FLEX 1200RPM.

פורסם

קיבלתי.

37 דציבלים במקסימום... אבל אפשר להנמיך אותו. הוא בא עם 4 פינים בחיבור (שכחתי את השם של זה...) אבל לא שמתי לב באמת שהוא לא מתאים לתושבת, טעות שלי. 120 אקסטרים סתם יקר... יותר טוב לקחת כבר את הנוקטה עם המאוורר המעולה שלהם שבא איתו (והמתאם שבא איתו להנמכת ה-RPM ומשקיט אותו)

חשבתי על מה שאמרת בקשר למארז, אתה צודק שצריך להשתיק את שאר הרכיבים אבל אם המאווררים במארז שקטים (של אנטק על LOW), והמאוורר של הקירור למעבד שקט גם כן, אז הדבר היחיד שנשאר זה הכרטיס מסך... עכשיו, אם השקט כל כך חשוב גם כאשר משחקים משחקים (המצב היחיד בו הכרטיס לא יהיה שקט...) אז זה מצדיק את קניית המארז. אבל כמו שאתה מתאר לעצמך זה לא כל כך הגיוני שהשקט קריטי גם במצב כזה.

לסיכום, קירור למעבד שקט, מאווררים במארז שקטים, כרטיס מסך שלא במאמץ שקט - מה ירעיש?... יכול להיות שאני טועה, אבל אם כן, אני לא יודע איפה ואני אשמח אם תגיד לי איפה.

ואת הספק כן שיניתי... עדיין סיסוניק, אבל שיניתי.

פורסם
  • מחבר

וואללה חברה שיחקתם אותה... קראתי מה שרשמתם, באמת שאין לי בעיה להוסיף עוד איזה 500 שקל אם זה מה שחסר בשביל קירור ושקט טובים יותר... כי בשביל 500 שקל בערך זה בהחלט שווה את זה, רק קצת לא הבנתי על מה סגרתם בסוף בקשר למארז ולקירור... אז אם אפשר תשובה סופית..

פורסם
37 דציבלים במקסימום... אבל אפשר להנמיך אותו. הוא בא עם 4 פינים בחיבור (שכחתי את השם של זה...) אבל לא שמתי לב באמת שהוא לא מתאים לתושבת, טעות שלי. 120 אקסטרים סתם יקר... יותר טוב לקחת כבר את הנוקטה עם המאוורר המעולה שלהם שבא איתו (והמתאם שבא איתו להנמכת ה-RPM ומשקיט אותו)

אפשר להנמיך, אבל למה סתם להסתבך עם זה? אם תנמיך את מהירות המאוורר הטמפרטורות יעלו מעט לכן הקירור לא יהיה שווה את מחירו. צריך שמההתחלה המאוורר יהיה שקט. הטרמלרייט אולטרה 120 אקסטרים לא סתם יקר, הוא מקירורי האויר היחידים שיכולים להחזיק את המעבד בטמפרטורות טובות, גם אם תשים מאוורר עם דחיפת אויר נמוכה. מאוורר מסדרת S-FLEX המעולה של חברת Scythe כגון 800/1200RPM מספק דחיפת אויר ממוצעת, אך הוא שקט מאוד.

חשבתי על מה שאמרת בקשר למארז, אתה צודק שצריך להשתיק את שאר הרכיבים אבל אם המאווררים במארז שקטים (של אנטק על LOW), והמאוורר של הקירור למעבד שקט גם כן, אז הדבר היחיד שנשאר זה הכרטיס מסך... עכשיו, אם השקט כל כך חשוב גם כאשר משחקים משחקים (המצב היחיד בו הכרטיס לא יהיה שקט...) אז זה מצדיק את קניית המארז. אבל כמו שאתה מתאר לעצמך זה לא כל כך הגיוני שהשקט קריטי גם במצב כזה.

לסיכום, קירור למעבד שקט, מאווררים במארז שקטים, כרטיס מסך שלא במאמץ שקט - מה ירעיש?... יכול להיות שאני טועה, אבל אם כן, אני לא יודע איפה ואני אשמח אם תגיד לי איפה.

כעיקרון אתה צודק, אבל עם הזמן מצטבר אבק (כן, גם אם הוא ינקה היטב יהיה אבק שידבר לצלעות הקירור ולמנוע המאוורר) מה שיגרום לו להרעיש מעט יותר, כמו כן לדוגמא טיקטוקים של הארד-דיסק שנמצא מקדימה בדיוק ליד הפילטר של האנטק 300 לכן גם אם המחשב יהיה מאוד שקט, הוא עדיין יהיה שקט יותר עם מארז הכולל בידוד וכמה שפחות פתחים (חוץ מלמאווררים כמובן).

ואת הספק כן שיניתי... עדיין סיסוניק, אבל שיניתי.

אחלה. אני שמעתי שישנם בעיות רק עם הS12II אולם לגבי הסדרות האחרות שלהם איני יודע.

וואללה חברה שיחקתם אותה... קראתי מה שרשמתם, באמת שאין לי בעיה להוסיף עוד איזה 500 שקל אם זה מה שחסר בשביל קירור ושקט טובים יותר... כי בשביל 500 שקל בערך זה בהחלט שווה את זה, רק קצת לא הבנתי על מה סגרתם בסוף בקשר למארז ולקירור... אז אם אפשר תשובה סופית..

אני מציע לך לקרוא את הדיון מההתחלה ולראות כל מני סקירות על המארז והקירורים שהוצעו כאן, אני הצעתי את מה שאני חושב שאתה צריך לרכוש בהתאם לבקשותיך.

פורסם

פותח הנושא, בו נעשה סדר... לדעתי, אם השקט הוא מאוד קריטי ואתה רוצה ראש שקט (תרתי משמע...) תיקח את המפרט הבא שכולל את ההצעות שלי ושל יאיר:

יאיר כמובן שאתה יותר ממוזמן להביא תיקונים או תוספות במידה ואתה חושב שנחוץ.

אני אשמח אם תתייחס לאפשרות של הקירור נוקטה... הוא צריך להיות מאוד חזק גם עם המתאם למאוורר לפי דעתי.

פותח הנושא, בנוגע למעבד, אתה לא צריך לדאוג. כמו שיאיר אמר מקודם, אתה כמעט ולא (אם בכלל) תרגיש בהבדלים. שניהם מעבדים חזקים ויחד עם הOC באמת שאין מקום לדאגות.

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X4 955 (3.2GHz) - BLACK EDITION - BOX ₪836

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-785GMT-USB3 ₪511

זיכרון:

[..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1066 CL7 - GOLD : OCZ3G10664GK ₪509

כרטיס מסך:

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22LS50 X22 - LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ₪151

מארז:

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12EP 550W - ACTIVE PFC - RETAIL ₪372

קרור למעבד:

[..] NOCTUA NH-U12P FOR INTEL&AMD S775/AM2/AM3 ₪227

דיסק קשיח:

דיסק קשיח 2:

הרכבת מחשב:

מחיר סופי: ₪4796

פורסם
  • מחבר

טוב אז מה שאמרתם בניתי לעצמי את המפרט הבא, תאמרו את דעתכם :)

מעבד:

[..] INTEL CORE i3 S1156 3.1GHz 540 - BOX ₪705

מעדיף ללכת על אינטל בכל זאת..

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55-UD3 ₪683

בלוחות האלה אני קצת פחות מבין , בקשר לכל הפיצ'רים שלהם.. לקחתי את זה כי זה לא היה יקר מדי לעומת האחרים שמתאימים למעבדי אינטל החדשים, וראיתי שיש בזה כל מה שצריך

זיכרון:

[..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - PLATINUM EDITION : OCZ3P16004GK ₪660

זכרונות כמו שהבאתם רק יותר מהירים

כרטיס מסך:

צורב DVD:

מארז:

המארז שהמלצתם עליו יותר מכל... רק מעצבן שהוא קצת יקר כזה =\ אבל אם אתם לא חושבים שיש משהו יותר זול שמתחרה בו... אז אין מה לעשות

ספק כוח:

[..] SEASONIC M12II 620W BRONZE - MODULAR - RETAIL ₪480

ספק מודולרי, מעדיף אישית

קרור למעבד:

[..] NOCTUA NH-U12P FOR INTEL S1366 ₪227

דיסק קשיח:

[..] WD CAVIAR GREEN 500GB 32MB SATA2 7200 RPM - WD5000AADS ₪286

דיסק קשיח 2:

WD CAVIAR GREEN 1TB 64MB SATA2 7200 RPM - WD10EARS ₪466

הרכבת מחשב:

מחיר סופי: ₪5123

פורסם

המפרט הזה לא כל כך טוב... מעבד חלש יחסית, הקירור לא מתאים, זיכרונות לא משתלמים ויש קשיחים מומלצים יותר.

אני מבין שאתה רוצה אינטל (ואני יכול לומר לך שאין שום סיבה שתעדיף אותם או שלא תעדיף אותם...) אבל אם אתה מתעקש אז בבקשה:

אני רק רוצה לציין שאני ממש לא בעד זה. המפרט הקודם שהבאתי לך ששילב את שתי הדעות שלנו יותר משתלם והוא לא פחות טוב. אם חסר לך בו ספק מודלרי אז פשוט תחליף אותו לזה ששמת פה אצלך ^.

בכל אופן, אם לא תשנה את דעתך, בבקשה:

מעבד:

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-H55M-USB3 ₪631

זיכרון:

[..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1066 CL7 - GOLD : OCZ3G10664GK ₪509

כרטיס מסך:

צורב DVD:

מארז:

ספק כוח:

[..] SEASONIC M12II 620W BRONZE - MODULAR - RETAIL ₪480

קרור למעבד:

[..] NOCTUA NH-U12P SE2 FOR S775/S1156/S1366/AMD ₪280

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ ₪251

דיסק קשיח 2:

SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ ₪442

הרכבת מחשב:

מחיר סופי: ₪5238

פורסם
  • מחבר

הדבר היחיד שבאמת רלוונטי לי במה שאמרת לעומת המפרט שהבאתי.. זה הזכרונות. למה זכרונות לא משתלמים? שמת לב שהם 1600 CL7 ? זה עדיף לפי דעתי, אני רוצה שהם יהיו מהירים יותר בשביל ההקלטות וכ'ו... אבל אני לא המומחה כאן, אתה עדיין חולק עלי ? וחושב שעדיף לקחת את מה שהבאת ?

בקשר ללוח אם.. לאדע לא עושה לי את זה כל כך לוחות אם עם כרטיס מסך מובנה.. אבל משום מה הוא יותר זול מזה שאני הבאתי.. האם זה שאני הבאתי יותר טוב בדרך כלשהי ?

פורסם

לגבי הזיכרונות, לא יהיה שום הבדל בין אלו שאני שמתי, לבין אלו שאתה שמת. ככה שדעתי לא השתנתה.

מה הכוונה "לא עושה לך את זה" לוחות אם עם כרטיס מסך מובנה?... למה זה משנה לך אם אתה קונה גם כרטיס מסך בנפרד? הדבר היחיד שזה יעשה זה יאפשר לך להמשיך להפעיל את המחשב אם קורה משהו לכרטיס מסך... ולא, הוא לא* באופן משמעותי טוב יותר.

תיקח את המפרט שהבאתי, הוא עדיף על שלך.

פורסם

- כן ישנו הבדל בביצועים בין הזכרונות הנ"ל אך הוא קטן מאוד. השאלה האם הפרש המחירים שווה את תוספת הביצועים- במקרה הזה, לפי דעתי לא.

כך או כך לא ניתן לרכוש את הדגם הספציפי הזה של הזכרונות (1600Mhz) משום שהמתח שהם מקבלים הוא 1.7V- שהוא הרבה יותר גבוה מהמומלץ (1.5V) לכן ישנו פה סיכון מסויים.

-ללוח האם אין כרטיס גרפי מובנה, אך יש לו יציאות וידאו. כרטיס המסך ה"מובנה" הוא בעצם חלק מסויים מהמעבד, שבמקרה הזה המעבד הזה (750) לא נתמך אלא רק סדרת i5 6xx וi3. לכן, בכל מקרה לא יהיה לך כרטיס מובנה פה. הפיצ'ר היחיד שטוב בלוח האם הזה הוא התמיכה בUSB3 בחלק מהפורטים שלו.

-Bashash בנוגע לספק הכח ששמתי- הוא מאותה הסדרה (S12II) פשוט מודולארי (M), לכן הייתי ממליץ להחליפו.

אמליץ על ספק מסדרת ECO של חברת אנרמקס- לא מאוד יקרים, איכותיים ושקטים. מספקים תמורה לא רעה לכסף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים