עבור לתוכן

שאלה לגבי D-Link N 2760U של בזק

Featured Replies

פורסם

קיבלתי את הראוטר מודם מהחברה והוא תומך בתקן N. עכשיו המחשב הבייתי שלי נמצא בממד והוא כרגע מחובר קווית לראוטר שנמצא בכלל בסלון (המיסוך של הממד כל כך גבוה שקשה לאותות של הראוטר להגיע לחמשב באופן שותף). אני לא כל כך מבין בתקן N החדש הזה של ה 74 מגה ביט בשנייה אבל האם אני צריך להחליף כרטיס רשת לאלחוטי / קווי שתומך בתקן 802.11n ?

הבנתי מתגובות שראיתי (וגם הסתכלתי על המחירים באינטרנט) שכרטיסי הרשת האלחוטיים יקרים יחסית לתועלת שלהם והשידור לא כזה חזק לעומת אלה שבתקן 802.11g

תודה מראש לעוזרים

פורסם

יותר קל לקנות home plug אשר להסתבך עם בעיות של קליטה בממ"ד

פורסם

בוקר טוב,

ראוטר כפי שרכשת (תקן N) יעבוד באופן האפקטיבי ביותר בצירוף כרטיס רשת אלחוטי/קוי שתומך בתקן N.

במידה ויש תקן נמוך יותר (B/G)הנתב יעבוד בהתאם לכרטיס רשת הנמוך ביותר.

לשם יציבות קליטה בממ'ד אכן HOME PLAG הינו פתרון רלוונטי.

המשך יום נעים

מיכל, בזק

פורסם

אל תיתן להם לבלבל אותך!

במידה ואתה מחובר קווית, זאת השיטת חיבור הטובה ביותר, ואין שום סיבה בעולם להחליף את הכרטיס רשת במחשב או לעבור לאלחוטי.

ולנציגת נזק שהגיבה מעלי

תקן N מדבר רק על רשת אלחוטית, אז אין דבר כזה "כרטיס רשת קווי תקן N " כמו שרשמת בתגובה שלך

פורסם
  • מחבר

זתומרת מה שבעצם אני מסיק שכדי שאני אוכל לגלוש בתקן N בכל רחבי הבית אני צריך גם homeplug וגם כרטיס רשת בתקן N???

הבנתי שזה אלחוטי כי כל חברות המחשבים מוכרות רק כרטיסים אלחוטיים בתקן הזה

פורסם

על מנת לגלוש בתקן N דרוש כרטיס רשת אלחוטי בתקן N

בכל מקום שיש לך כבר כבל רשת אליו, העדיפות היא לכבל על פני התקשורת האלחוטית

בתוך הממד או בחלקים שהממד מסוכך עליהם מהנתב, ואין לך לשם כבל רשת מהנתב, יתכן שיהיו לך בעיות קליטה גם בתקן N, במקרה כזה צריך או להעביר כבל נוסף לאיזור או להשתמש ברשת על תקשורת חשמל (home plug) שים לב שהעדיפות היא לכבל רשת.

פורסם

דניאל שלום

כל עוד אתה מחובר עם כבל רשת אכן עניין התקנים אינו רלוונטי כלל.

מדבריך הבנתי שאתה מעוניין לגלוש בתקן N באופן אלחוטי.

במידה וברשותך כרטיס רשת קווי עם כבל רשת בבית אין השפעה של תקנים.

HOME PLAG מטרתו לעזור בחיבור קווי במקומות מרוחקים בבית, אולם אם אתה מבצע חיבור עם כבל רשת

כמובן שאין צורך בהום פלאג .

המשך יום נעים

מיכל, בזק

פורסם
  • מחבר

אז אם אני מבין נכון עניין התקנים רלוונטי רק לגבי גלישה ברשת אלחוטית ?

יש לי גם מחשב נייד בבית אבל הוא תומך בתקן N... כל השאלה שלי היא לגבי המחשב השולחני בממד

כן home plug באמת רלוונטי לגבי כי יש לי מספר מפלסים בבית ובמפלסים העליונים אין קליטה טוב.... האם אפשר לרכוש ערכה אלחוטית של הום פלאג??

פורסם

הבנת נכון

אם לא קולטים במפלסים העליונים אז אכן יש אפשרות אחת להעביר לשם הום פלאג עם נקודת גישה מובנת לדוגמא Aztech 105EW

אפשרות נוספת היא לקחת את הום פלאג רגיל (כמו שנזק משווקים לציבור) ולהוסיף עליו נקודת גישה או נתב אלחוטי במקום הרצוי.

ואפשרות שלישית היא להעביר לשם את התקשורת באמצעות כבל רשת ואחריו נקודת גישה/נתב.

שים לב שהום פלאג מגיע למהיריות של 85Mbps בתנאים טובים, לעומת כבל רשת שהמהירות הבסיסית שלו היום היא 100Mbps עם אפשרות לגבוהה יותר בהתאם לציוד התקשורת .

כמובן שאם מדובר על תקשורת לאינטרנט בלבד אז המהירויות האלה לא משנות, והן משפיעות רק על העברת קבצים בין המחשבים בתוך הרשת הביתית

פורסם
  • מחבר

מאיפה אני מעביר את הכבל רשת?... ונגיד אני מחבר גם ראוטר אלחוטי למעלה האם זה מפצל את המהירויות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים