עבור לתוכן

שידרוג מחשב Pentium D למחשב Dual Core עבור Windows 7 >>

Featured Replies

פורסם

יש ברשותי Pentium D, כרטיס מסך nVidia 9500 עם 1 GB [אני די בטוח], 3 GB RAM נראה לי DDR2 וכונן קשיח גדול ועדכני. כמו מותקן על המחשב Windows 7 Ultimate, וזה קצת מכביד עליו. רציתי לדעת אילו חלקים יש להחליף [לפי מה שאני יודע צריך להחליף לוח אם ומעבד]. עם זאת, זהו לא מחשב למשחקים [המשחקים שנמצאים עליו עובדים יופי], ולכן יש צורך שרק ה-7 יעבוד חלק יותר ["להפוך" אותו ל-Dual Core?]. שאלתי טכנאי מחשבים אשר אמר לי שאם כבר עושים משהו אז תקנה כבר מחשב חדש, אבל הדבר נראה לי מיותר כי כל החלקים בו תקינים וחדשים למדי כך שאין צורך...

ולגבי השינוי של המחשב - מהו טווח המחירים למחשב שכזה [מחשב שזקוק קצת לזריקת ריענון עבור ה-Windows 7].

[attachment deleted by admin]

פורסם

אם אתה מעדיף לשדרג את הקיים תצטרך להחליף כמה חלקים אבל אתה לא תהנה ממנו להרבה זמן, מה גם זו אופציה זולה יותר אבל לא ממש מתשלמת....

במקרה שלך עדיף כבר לקנות מחשב חדש, אין טעם להשקיע במחשב הנוכחי שלך

גם אני רציתי להשתדרג עם שלי אבל החלטתי לחכות שנה ולקנות מחשב חדש....

אם יש לך לוח וקירור סבירים יש אפשרות לבצע OC למעבד שלך, הוא אוברקלוקר לא רע (יחסית)

פורסם
  • מחבר

אבל למה חדש? מה יש בו עכשיו שאי אפשר פשוט להחליף? הכרטיס מסך טוב, הזיכרונות גם, רק המעבד והלוח אם. בבקשה הסבירו

פורסם

לדעתי אין שום צורך להחליף למחשב חדש

כרטיס מסך - מתאים

זיכרון- מתאים ויש מספיק ממנו כל עוד מדובר על 32bit

לוח אם מבוסס G31 מאפשר שידרוג מעבד (לדוגמה E6300/500 החדשים שיריצו windows 7 בצורה מעולה)

לפני שאתה משדרג את המעבד תנסה לבטל שירותים לא חיונים ב - windows

http://www.blackviper.com/Windows_7/servicecfg.htm

אם לא עוזר אז:

1. תעדכן ביוס מאתר של אינטל

2. את המעבד ל - E6300/500 ‏Pentium ולא ‏Core 2 Duo

פורסם

נעשה סדר קל בבלאגן:

1. המעבד שלך הוא כבר כפול ליבה.

2. אני מכיר מערכות חלשות משלך שמריצות WIN 7 ULTIMATE בכבוד רב.

3. הפלטפורמה שלך מבוססת על תושבת S775, מה שאומר שהיא למעשה כבר "גמרה את הסוס" מבחינת חדשנות. יחד עם זאת, עבור מעבדים בסוקט הישן (S775 היוצא) המערכת סבירה למדי. G31 תומך בכל המעבדים מסדרות C2D/C2Q שסביר שכן יראו ביצועים ניכרים ביחס לקיים. ישנם עדיין דגמים רבים של מעבדים לסוקט 775 בטוח מחירים שבין 250 - 1700 ש"ח לערך, כאשר כולם טובים משלך. בכ350 ש"ח אתה כבר יכול לקנות E6500 (TRAY) שהוא חזק מהותית מהמעבד הקיים שלך.

פורסם

Coldplayist יש לי מערכת בדיוק כמו שלך (מ 08/2005).

לוח אם Asus P5WD2 Premium

מעבד Intel D820 2.8

זיכרון 4GB

כרטיס מסך שודרג לפני כשנתיים ל 9800GX2

מאז שהתקנתי את WIN 7 ULTIMATE X64 לפני כחצי שנה,

המחשב עובד מצויין - חלק ומהיר יותר בהשוואה ל Win XP 32bit.

בהפעלת משחקים חדשים / עיבוד גרפי רב שכבתי / עיבוד/קידוד ווידיאו

המעבד הראשי CPU הוא צוואר הבקבוק ומכיון שהפלטפורמה שלי אינה תומכת במעבדים חדישים יותר,

היא גמרה את הסוס - לכן אני עובר בקרוב מאוד לפלטפורמה מבוססת לינפילד - Core i7-860.

במקרה שלך, כמו ש yz101 הציע - יש מקום לשדרוג מעבד משמעותי.

שיכול לבוא לידי ביטוי החל מעיבוד מסמכים מורכבים וארוכים בסביבת OFFICE ועד תוכנות כבדות יותר.

אם אתה לא מפעיל ישומים מורכבים בהם אתה מרגיש שהמחשב "איטי",

אלא כללית מעה"פ הפכה להיות איטית (הסרות/התקנות מרובות של חומרה / רוגלות)

יש כלים (תוכנות) המתמודדות עם כך בהצלחה...

אם זה המקרה שלך (מתי התקנת את WIN 7 ?), הייתי מציע לך קודם כל לגבות את המידע החשוב במחיצת מעה"פ.

לפרמט את המחיצה ולהתקין את WIN 7 מחדש...

פורסם
  • מחבר

המחשב מוגן עם AVG ו-Microsoft Security Essentials ויש גם Registry Mechanic, כך שנראה לי שהוא די נקי. המחשב כיום מריץ בסדר גמור משחקים כמו The Sims 3 ו-Black & White 2 למשל. זהו לא מחשב למשחקים כבדים או נורא חדשים. אני לא זוכר מתי בדיוק התקנתי את ה-7 [גירסת Ultimate], אבל בערך 4 חודשים או יותר. העניין הוא שפשוט הוא איטי יחסית. בסה"כ אני רוצה לשדרג את המעבד לאחד טוב יותר [הייתי רוצה לדעת למה אחד כאן המליץ לא לשים על לוח האם Core 2 Duo]. ומה בערך המחיר הזול ביותר שייעשה שינוי.

כל המחשב מגובה.

פורסם

למה דווקא המעבד? הדיסק הקשיח לוקח חלק חשוב יותר בהרצת מערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

לפי דירוג המערכת ב-7, יש סולם של 1.0 עד 7.9, ויצא שהמעבד הוא 4.5, ודווקא המהירות כונן קשיח היא 5.9

פורסם

מה הייתה מעה"פ הקודמת שלך Win XP ??

ציינת ש "העניין הוא שפשוט הוא איטי יחסית"

זה מזהו מעורפל שלא מספק מידע ברור מה בדיוק איטי במחשב שלך ??

גם אצלי הדירוג הכללי של המערכת הוא 4.5 המשקף (אני מניח) את הרכיב הכי איטי שאצלי כמו אצלך הוא המעבד.

גם אצלי הדיסק הקשיח זוכה לציון 5.9

זכרונות: 4.7

ממשק AERO גרפיקה: 6.8

ביצועי תלת מימד ומשחקים: 6.8

מה המצב אצלך ב 2 הקטגוריות של כרטיס המסך ??

באופן כללי

בהנחה [חשוב מאוד] שגם במעה"פ הקודמת שלך,

הפעלת את אותם ה Service-ים תושבי זיכרון כגון AVG ו Microsoft Security Essentials (מה זה ??)

האם המחשב שלך איטי יותר/פחות או זהה למה שהיה במעה"פ ??

ב WIN 7 (מניסיוני כפי שציינתי קודם) המחשב קליל יותר באופן משמעותי...

אפשר לשדרג את המעבד, שישפר משמעותית את הביצועים בישומים/משחקים המתאימים

אך לא נראה לי שזה מה שיקנה למחשב שלך "תוספת זריזות" לעומת מה שהיה קודם.

שווה אולי לבדוק (אולי לצרף תמונת מצב) מה ה Service-ים שרצים אצלך ברקע.

בכל מקרה, אני לא יודע אם AVG בודק רוגלות ??

אחרת אם יש לך רוגלה הטוחנת את הדיסק ומשדרת מידע למי שהתקין אותה,

זה יאט משמעותית את ביצועי המחשב ??

אתה בודק את המערכת עם תוכנות גון SpyBOT או Spyware Doctor tם לא, זה שווה בדיקה !

עריכה

אני מצרף תמונת מסך של EVERST במערכת שלי במקביל למה שעשית.

ההבדלים שאני רואה הם שאצלי המערכת היא 64 סיביות ומזהה 4GB זיכרון,

בעוד אצלך המערכת היא 32 סיביות ומזהה רק 3GB - אני לא יודע עד כמה זה משמעותי ??..

מדוע אצלך מותקן DX10, אמור להיות DX11 כמו אצלי ??

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

מערכת ההפעלה הקודמת הייתה XP Pro. הוא איטי בכלליות, החל מגלישה באינטרנט, העתקת דברים, תוכנות. גם אצלי המעבד הוא זה שמשקף והוא 4.5

הזיכרונות אצלי [RAM] הוא 5.3, Aero הוא 4.9 וגרפיקה של משחקים זה 6.3.

במערכת ההפעלה הקודמת לא היה AVG, כי היה נורטון, שסתם מעיק בלי שום קשר למקרה זה. Microsoft Security Essentials זו תוכנה חינמית

מבית מיקרוסופט כמובן שמנקה את המחשב מכל מיני דברים [היא קלילה יחסית, עובדת רק עם עותק מקורי של Vista/7].

לגבי אוורסט - העובדה שזו מערכת הפעלה של 64 ביט מאפשרת לה לזהות יותר מ-3GB של זיכרון RAM. לשימושים של המחשב הזה, זה לא כזה קריטי

ו-3GB למערכת הפעלה של 32 ביט זה המקסימום וזה בסדר. משום מה [כנראה גירסה ישנה יותר של אוורסט אצלי], לא רשום ה-DirectX 11.

פורסם

עקב הדימיון הרב בין המערכות שלנו - וגם הציונים של Win7 די קרובים,

אני נוטה לחשוד בתוכנות הרקע [סרביסים] שבמערכת.

ב XP השתמשתי ב Norton Internet Security 2009

ב Win7 אני משתמש ב Norton Internet Security 2010.

אני לא יודע באיזו גרסת Norton אתה משתמש, אבל אם אתה כותב שהיא מעיקה אזי היא גרסה ישנה מאוד.

גרסות 2009/2010 הן גרסות קלילות הצורכות 3% עד 10% ממשאבי המחשב ואני לא מרגיש אותה כלל !

את Microsoft Security Essentials איני מכיר כלל ואני מקווה שהיא לא יושבת בזיכרון,

אם היא כן אז די ברור לי שהיא מכבידה...

האם בדקת את משאבי המחשב/זיכרון ש AVG ו Microsoft Security Essentials צורכות ב Task Manager ??

תוכל לצרף תמונות של TM אחת לפי מיון CPU והאחרת לפי מיון הזיכרון ?

פורסם

יש לי חבר שמריץ יפה WIN7 במערכת פנטיום 4 3.0 סוקט 775 עם ג'יגה ורבע זכרון.

:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים