עבור לתוכן

צריך עזרה בהרכבת מפרט לשרת קבצים, אין מגבלת תקציב

Featured Replies

פורסם

שלום רב לכולם.

אני צריך עזרה בהרכבת מפרט לשרת קבצים שבו ישמרו נתונים מתחנות.

סה"כ הנפח שלו צריך להיות 2TB.

מערכת הפעלה היא win 2003 SS.

מדיניות ההגנה היא:

הגנה על מערכת ההפעלה עם RAID 1

הגנה על כונן הנתונים עם RAID 5

הגנה מפני הפסקות חשמל באמצעות UPS

הגנה בפני אובדן נתונים באמצעות גיבוי על טייפ גיבוי.

כמו שציינתי, אין מגבלת תקציב, משמע שאפשר להתפרע וההצעה הטובה ביותר תתקבל ללא הבחנה בין תקציב לתקציב.

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בהרכבת שרת כזה.

בתודה מראש.

פורסם

על כמה תחנות מדובר?

פורסם
  • מחבר

מדובר על חברה בסדר גודל של תאגיד. אני לא רוצה להגיד שמות כדי לא לפרסום, אבל זה תאגיד מחשבים בינלאומי. בכל מקרה, זה לא מה שחשוב כי מספר התחנות הוא מקומי ולא מתחברים מכל העולם, לכן מדובר פלוס-מינוס על 100 מחשבים. חשוב גם לציין שזה שרת נתונים בלבד, לכן לא חשוב כמה תחנות יש לי אלא חשוב לי שהמחשב פשוט יחזיק את המידע באופן בטוח שלא יאבד. לעבודה עצמה יש דברים אחרים.

ולצורך העניין התחנות הן משרדיות, ככה שהעבודה השוטפת עליהם היא לא הכבדה שבעולם..

פורסם
  • מחבר

אם מישהו פה יכול לעזור, זה באמת באמת חשוב.

פורסם
  • מחבר

יתקבל כל פיתרון שעונה על הדרישות :):xyxthumbs:

פורסם

לצערי זאת לא הכתובת לפתרונות מהסוג הזה (אני מניח ששמת לב איזה קהל מתסובב פה).

יש לך פתרונות איחסון מאוד מתקדמים של NetApp/EMC לשמל בשוק שתפנה לחברת אינטגרציה כדי לקבל הצעת מחיר והסכם שירות על הציוד הזה.

מצד שני אתה יכול להרכיב NAS בתצורת 1U/2U כמו זה למשל.

פורסם
  • מחבר

כן שמתי לב.. האמת שרציתי לשאול, יש סיכוי להרכיב מפרט לשרת עם החומרה שמוצאת בכל חנות בסיסית בארץ או שלדעתך יש צורך בלתי מתפשר על הזמנת חומרה מחו"ל? כי לא לשכוח שאני לא אחרי רק על הרכבת המפרט אלא גם על הרכבה פיזית של המחשב עצמו, אז אני רוצה לדעת לקראת מה אני הולך.

עוד שאלה אחת קצרה:

http://www.qnap.com/pro_detail_hardware.asp?p_id=111

השרת הזה נראה עונה על הדרישות אבל בהקשר שלו הבנתי שהוא פועל על SATA (אפילו לא SATA2) שזה יפה מאוד למחשב רגיל, אבל איטי ביחס למה ששרת צריך, ואפילו SCSI לא מצאתי שם שלא לדבר על SAS. יש סיכוי שאפשר לרכוש מהם את המחשב ללא ההארד דיסק ולרכוש בנפרד הארד דיסק שמגיע עם חיבורי SAS? בקר SAS יתווסף על הדרך אבל השאלה שאני מנסה לחתור עליה - הם יתנו לי להזמין ללא הארד דיסק? או שאפשר לשנות את ההזמנה אצליהם ולהגיד את הדרישות?

פורסם

להציע לך מפרט למה שאתה מבקש על גבי הפורום זאת טעות ולא מכובד

אתה צריך לדבר עם איש מקצוע, לתת את הדרישות שלך כי במקרה הזה אם תהיה בעיה ברמה של תאימות חומרה או בקר איטי שלא מספק רוחב פס נורמלי לקשיחים ועוד כל מיניי בעיות מהסוגים האלו ההשלכות היו גדולות לחברה,

הגולשים פה, ביניהם גם אני, שמחים לעזור לגולשים אחרים לבנות מפרטים אבל לקחת "אחריות" על הצעה מהסוג הזה אני מעדיף לוותר

למרות שחנויות מחשבים "רגילות" בד"כ לא מתעסקים בשרתים, בטח לא בהתאמה לצרכי לקוח ישנן כמה שכן יודעות לעשות את זה

יצא לי פעם לפנות איש רכש בחברה שעבדתי בה לחנות שממנה אני קונה בד"כ סחורה והם נתנו לו את הפתרון, אבל זה לא היה במייל אלא בשיחת טלפון או פגישה (לא זוכר) של איש מקצוע מול איש מקצוע.

להזמין מחו"ל רכיבים למה שאתה הצגת יהיה טעות, גם מבחינת חוסר בדעה מקצועית נוספת שתעזור לך לגבש את השרת שאתה צריך וגם בנושא אחריות או יותר נכון זמן טיפול במקרה של אחריות אם ישנה תקלה

שאתה מדבר על מערך קשיחים יש לזה יתרונות וחסרונות ואם אתה לא מכיר את התחום זה יכול לעלות ביותר, במידע - שזה לא פחות חשוב מכל דבר אחר בחברה ולפעמים יותר.

פורסם
  • מחבר

להציע לך מפרט למה שאתה מבקש על גבי הפורום זאת טעות ולא מכובד

אתה צריך לדבר עם איש מקצוע, לתת את הדרישות שלך כי במקרה הזה אם תהיה בעיה ברמה של תאימות חומרה או בקר איטי שלא מספק רוחב פס נורמלי לקשיחים ועוד כל מיניי בעיות מהסוגים האלו ההשלכות היו גדולות לחברה,

הגולשים פה, ביניהם גם אני, שמחים לעזור לגולשים אחרים לבנות מפרטים אבל לקחת "אחריות" על הצעה מהסוג הזה אני מעדיף לוותר

למרות שחנויות מחשבים "רגילות" בד"כ לא מתעסקים בשרתים, בטח לא בהתאמה לצרכי לקוח ישנן כמה שכן יודעות לעשות את זה

יצא לי פעם לפנות איש רכש בחברה שעבדתי בה לחנות שממנה אני קונה בד"כ סחורה והם נתנו לו את הפתרון, אבל זה לא היה במייל אלא בשיחת טלפון או פגישה (לא זוכר) של איש מקצוע מול איש מקצוע.

להזמין מחו"ל רכיבים למה שאתה הצגת יהיה טעות, גם מבחינת חוסר בדעה מקצועית נוספת שתעזור לך לגבש את השרת שאתה צריך וגם בנושא אחריות או יותר נכון זמן טיפול במקרה של אחריות אם ישנה תקלה

שאתה מדבר על מערך קשיחים יש לזה יתרונות וחסרונות ואם אתה לא מכיר את התחום זה יכול לעלות ביותר, במידע - שזה לא פחות חשוב מכל דבר אחר בחברה ולפעמים יותר.

למזלי אני לא צריך לקחת אחריות כי אני מציע, מרכיב אבל לא בודק. זה מאושר בחברה שלהם על ידי טכנאי שהוא גם מנהל תחום, ואם הוא אישר את זה וקרתה תקלה - בעיה שלו.

עקרונית, יש לי כיוון מאוד טוב לשרת, הבעיתיות בכל הסיפור הזה היא שאין לי זמן לעשות טלפונים ולכן אני שואל בכללי. זה לא שאני מיד אקח את המפרט שתתנו לי ואבצע הזמנה, זה יבדק על ידי ועוד מישהו (מלבד מנהל התחום), ואז אחליט אם להגיש או לא. כל מה שרציתי זה לראות אם הכיוון שלי היה נכון.

האמת שאני יכול גם להשתמש בSATA (או SATA2) שהצעתי למעלה, אין לי בעיה כי לא אמרו דרישות על בקרים, רק שאלתי בכללי. עוד דבר שהפריע לי הוא שהם הציגו את ההגנות RAID שיש אבל בתמונה שקשה נורא לקרוא אותה.

אבל אני חושב שמצאתי שם את המפרט הנדרש אז תודה בכל מקרה. רק עוד שאלה קטנה - ראיתי הרבה שמציעים טייפ גיבוי אבל אני לא יודע מאיפה מומלץ לקנות כי מעולם לא עסקתי בכל העניין של הטייפים, אז מאיפה מומלץ?

פורסם

טייפים של לחברות שמתעסקים עם שרתים

לCMS יהיה, ל C-DATA יהיה, לאבנט יהיה וכו'

לא בטוח שבמחיר הכי טוב אבל המוצר יהיה קיים

אולי אני אוכל לעזור לך קצת דרך ה MSN אבל לרשום פה את ה"חוקים" לבחירת שרת או מפרט או אפיון אין לי כוח או סבלנות

פורסם

צודקים קודמיי - אתה זקוק ליעוץ של איש מקצוע בתשלום, עדיף מחברה מוכרת בעלת שם וגב רציניים. זה לא המקום לצערי.

ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים