עבור לתוכן

למה צריך להעלות את הVCORE?

Featured Replies

פורסם

שלום,

כמה שאלות לי אליכם:

1. למה צריך להעלות את הVCORE?

2. מעבד Willamtte, עד כמה ואיך אני יכול להגיע איתו לביצועים גבוהים?

3. העלתי את הFSB ל111 ויותר מזה המחשב לא עולה, האם עליי להעלות את המתח?

תודה!

פורסם

1. לפעמים כשהמחשב לא עושה POST או לא יציב יש לעלות מתח

2. תעלה עד כמה שתוכל כל פעם שלא יציב תעלה מתח אבל אל תעבור מתח גבוה . תמיד תסתכל על הטמפ' שלך שלא יהיו גבוהות מדי. לא נוכל להגיד לך כמה אתה תצליח .

3. כנראה שכן . או להוריד מכפלות (לא יודע אם הן נעולות אצלך)

פורסם

הליבה הזאת היא הליבה הראשונה והלא כלכך מוצלחת של אינטל לP4.

לא תצליח להגיע איתו רחוק באוברקלוק יציב.

פורסם

1. לפעמים כשהמחשב לא עושה POST או לא יציב יש לעלות מתח

2. תעלה עד כמה שתוכל כל פעם שלא יציב תעלה מתח אבל אל תעבור מתח גבוה . תמיד תסתכל על הטמפ' שלך שלא יהיו גבוהות מדי. לא נוכל להגיד לך כמה אתה תצליח .

3. כנראה שכן . או להוריד מכפלות (לא יודע אם הן נעולות אצלך)

אצל אינטל הם תמיד נעולות...

פורסם

העלאת ה vcore גורמת לקיבולים של הטרנזיסטורים ,שמרכיבים את המעבד, להטען מהר יותר ולכן הטרנזיסטור משנה מצב מהר יותר וגורם לכל המעבד לעבוד יותר מהר. החסרון הוא שזורם זרם גדול יותר במעבד ולכן הוא מתחמם יותר ועלול להשרף אם לא נזהרים.

פורסם

לטרנזיסטורים אין קיבול.

אם כבר למתג יותר מהר...

בכל מקרה זה כדי "לדחוף" את האלקטרונים מהר יותר... כמו לתת עוד גז באוטו... הוא יסע יותר מהר אבל המנוע יתחמם יותר, יפעל בהילוך גבוה יותר, והטורים יעלו...

פורסם

"קיבולי הטרנזיסטור:המטען QF המפעפע מפולט לקולט מצטבר בנפח שכבת הבסיס. תופעה זו ניתן לדמות ע"י קיבול שקול המכונה קיבול הדיפוזיה.

הקיבול הנוסף הינו קיבול שכבת המחסור. "

בנוסף יש את הקיבולים הפראזיטים שהם הקיבולים העיקריים והם משפיעים רבות על זמן המיתוג של הטרנזיסטור.

פורסם
  • מחבר

סליחה שלא עניתי קודם לכן, לא קיבלתי משום מה הודעה לתגובה, אני אנסה להעלות את המתח ואודיע להתקדמות, אם אני לא אודיע זה סימן שאני לא יכול ;D או זה אמור להיות.. :'(

תודה על העזרה.

פורסם
  • מחבר

חזרתי.

אוקיי, כרגע, במאמץ, עם תוכנת הPrime95 הטמפרטורה לפי סנדרה היא 56 מעלות.

עכשיו שיניתי בלוח את הג'מפרים כדי שהFSB יהיה 120, ועכשיו המהירות היא 2.05.

שיניתי את הג'מפרים בלוח Asus P4B266-C כדי שהOver_Volt (שולט על הVCORE) יהיה על Enabled אבל עדיין אין לי אפשרות בביוס לשנות את הVCORE והוא נע בסביבות ה1.86-1.89..

מצאתי אפשרות שאני יכול להעלות את המתח לזכרונות, כשאני מעלה אותו ל2.6 (הDefault הוא 2.5) המסך פולט לי הודעה של Synq out of order ואז נכבה אחרי כמה שניות, כשאני מואיד חזרה ל2.5 אז הכל נדלק כרגיל.

רעיונות? (איך להעלות יותר את הVCORE ולמה אני לא יכול להעלות את המתח לזכרונות כדי להפוך אותם למהירים יותר..).

שמישהו יעשה סבל חודרני בבלאגן..

תודה! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים