עבור לתוכן

מחשב אולטרה-נייד-קל לסטודנטית בתקציב 4.5

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני בודק אופציות למחשב נייד קל עבור חברה שלי ללימודים, מדובר על 13.3 או 12.1 בלבד

הדבר החשוב ביותר הוא המשקל, ורצוי מאוד שהוא יהיה מתחת ל-1.7 קילו, כמה שפחות יותר טוב

בהתחלה חשבתי שהאסוס 1201N יהיה מומעד טוב, אבל נראה לי שהוא לא מספיק חזק, ועם חלונות7 הוא לא יציג ביצועים סבירים לעבודה ממושכת בגלל המעבד החלש, ורק 2 ג'יגה זיכרון, אני ישמח לדעת מאנשים שרכשו אותו איך הביצועים בחלונות 7 והם מרגישים שהוא "כבד" בעבודה ממושכת.

בכל אופן, אחרי שחרשתי קצת על הפורום והרשת

מצאתי כמה מועמדים שנראים לי:

Dell Vostro 3300 עם שדרוג ל4 ג'יגה זיכרון, 3 שנים אחריות, מעבד יחסית טוב, סדרה עסקית איכותית.. החסרונות: משקל (מעדיף קל יותר למרות שהוא דיי קל), חסר HDMI בגלל שזה עסקי וזה קצת מבעס

Dell Vostro 1220 משקל טוב, שדרוג ל-4 גיגה, מפרט יחסית חזק, חסרונות: מסך קטן יותר, חסר HDMI, עיצוב לא משהו (מאוד חשוב אצל נשים אתם יודעים, אפילו הכי חשוב אחרי המשקל.. :))

HP ProBook 5310m VQ468EA מפרט טוב כולל HDMI ותכונות רבות, סדרה עסקית איכותית, הרדיסק מהיר וגדול, משקל סביר. חסרונות: שנה אחריות, 2ג'יגה בלבד, סוללה 4 תאים

כרגע אני מדבר על קניה בארץ בלבד, למרות שאני בודק את האופציות גם לכיוון ארה"ב שאין ספק ששם אני יקבל תמורה גדולה יותר לכסף ואף מבחר גדול יותר.

אשמח לדעת מה אתם אומרים, יתרונות חסרונות וכו

פורסם

מצאתי כמה אופציות עבורך:

אם אתה יכול לקבל ביצועים סבירים (חזק מנטבוק אבל לא מחשב חזק מאוד), יש את ה-Toshiba Satellite T130-11U שיתאים לך

עם מעבד SU4100, זמן עבודה של 9 שעות ומשקל של 1.6 ק"ג הוא יכול להתאים להרבה דברים.

אם אתה מחפש ביצועים (כמו במחשבים שדברת עליהם בהודעה למעלה) יש עוד 2 אופציות שלא בדקת בתקציב קצת גבוה יותר:

Dell studio XPS 13.3 הוא מחשב מעולה, עם 3 שנים אחריות שלדעתי גם נראה טוב מאוד.

הבעיה שהוא יקר מהתקציב שלך ב-600 שח, ושוקל 1.8 ק"ג.

האופציה השניה, הוא ה-EliteBook 2530P של HP שעולה 5000 שח.

יש לו מעבד SL9300 שנחשב לא רע בכלל, ושנתיים אחריות. שים לב שמשקל המחשב הוא 1.5 ק"ג בלבד.

עריכה:

לדעתי האישית, אם אתה יכול לחיות עם 100 גרם עודף, קנה את ה-3300 של דל

במחיר הזה, עם המעבדים של הסדרה החדשה של אינטל, אין מחשב שמתקרב אליו בארץ היום.

אם אתה מזמין מחו"ל יש לך את ה-4320s של HP שמתחרה ראש בראש ב-3300

פורסם
  • מחבר

אכן הווסטורו 3300 בהחלט המועמד המוביל, החיסרון היחיד מבחינתי הוא ה- HDMI וגם איתו אני מניח שאפשר לחיות ולהשתמש ב- VGA.. על המשקל נראה לי שאפשר להתגבר כי הוא בכל זאת סביר, והתמורה היא הגדולה ביותר פה

האם ידוע לכם אם לאסוס יש בארץ מה להציע בקטגוריית האולטרה פורטבל (חוץ מנטבוקים)?

מישהו יכול להגיב על ביצועי הנטבוק של אסוס 1201N שנחשב לנטבוק מהחזקים ביותר..?

עריכה:

אני שוב נוטה לכיוון האסוס 1201N, כי נראה לי שהוא יכול להספיק לצרכים שלה והוא קל מאוד (1.4 קילו) שזה מה שהכי חשוב לה

ראיתי שהיו פה כל מיני דיונים על הזמנה מארה"ב שלו משום שיש הבדל לא קטן ורציתי לדעת אם מישהו פה הזמין אותו דרך MUSTOP או דרך EBAY כמו למשל הלינק הזה: http://goo.gl/dFCg שיש לו ציון טוב ושולח לכל העולם, עם המשלוח היקר יוצא 577$ השאלה אם יש עוד מכס ומעמ וחריטת עברית והאם כל הסיכון הזה שווה בכלל?

אשמח לשמוע כמה שיותר מידע בנושא וגם אודות האחריות של אסוס האם היא באמת בינלאומית אם אני יקנה ב- EBAY?

רשום בלינק הזה: Warranty: 1 Year (Global)

לא מסוכן לשלוח בדואר לפטופ?

תודה מראש

פורסם

אני קניתי את המחשב בארה"ב במחיר 480$ שהם פחות מ2000 שקל, הוספתי סטיק של 2GB זכרון.

בשורה אחת אני ממש מבסוט על המחשב הזה, הוא כל מה שרציתי.

קצת על השימושים שלי בו- אני סטודנט, היה לי אסוס 14" חזק מאוד, אבל היה לי כבד מאוד להסתבוב איתו, וגם הסוללה החזיקה רק לאיזה שעתיים. מכרתי אותו וקניתי 1005HEB, לא הרגשתי את המשקל שלו בכלל, אבל הוא היה חלש רצח, היה מקרטע בסרטים ופתיחת מספר תוכנות במקביל. מכרתי אותו וקניתי את ה 1201N.

הוא מספיק לבערך 4 שעות וחצי בשימוש רציף של אופיס\אינטרנט שזה מספיק לי, יש לו אחריות בינלאומית (תופסת בארץ), המחשב טס אין קירטועים, מריץ תונכנות כבדות בלי בעיה, כולל סרטי FHD. יש לו את כל הכניסות והיציאות שצריך (כולל HDMI),מסך 12" שלדעתי הוא גודל אופטימלי לסטודנט, והכי חשוב הוא שוקל רק בערך קילו וחצי.

אני חושב שזאת הייתה אחת הקניות הטובות והמשתלמות ביותר שעשיתי, בפחות מ2000 שקל קניתי נטבוק עם יכולות שלא יביישו לפטופים.

באותה קטגוריה יש לך גם את ה MSI U230, והטושיבה T130 שעולים אותו דבר וכל אחד היתרונות והחסרונות שלו.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שמצאתי מישהו שיוכל להביא לי השבוע מארה"ב, הוא נמצא בפילדלפיה ואני מקווה שהוא יוכל,

חיפשתי בכמה חנויות ריטייל גדולות וזה מה שמצאתי בנתיים:

WALLMART

COMPUSA

B&H שנמצאת בכלל בניו יורק לדעתי לכן לא רלוונטית

איזה מהם אתם ממליצים ויודעים שיש בפילדלפיה?? האם בכל חנות ריטייל גדולה אני יקבל אחריות בינלאומית של אסוס שתתפוס בארץ?

מה לגבי חריטה עברית? מישהו יודע מחיר ומקום טוב?

repero:

האם שידרגת לבד את ה-2 ג'יגה הנוספים?

האם המחשב מגיע עם סטיק אחד של 2 ג'יגה או 2 סטיקים של 1 ועכשיו יש לך 3? אשמח לפירוט ומחירים של הזיכרון והסוג המדוייק שאותו קנית

אם אצליח להשיג אותו בפחות מ-500$ זאת בהחלט קניה מעולה

פורסם

שידרגתי לבד, רכשתי סטיק של

2GB DDR2 200PIN SODIMM

במהירות 800MHz , שעלה 170 שח, זה ממש לא בעיה להתקין אותו, בסך הכל לפתוח 2 ברגים בתחתית המחשב, לתקוע את הסטיק ולהפעיל את המחשב מחדש.

לגבי הנטבוק- אני רכשתי את הדגם של בסט ביי שהוא 1201NB (דגם ייחודי של בסט ביי שהורידו ממנו כמה דברים ולכן המחיר גם נמוך בכ50$) שהגיע רק עם סטיק גיגה זיכרון אחד (לעומת 2 בדגם הרישמי) , אז אני לא יודע איך מגיע ה1201N אבל אני יכול לשער שזה סטיק אחד של 2GB... תריץ חיפוש בגוגל ליתר ביטחון.

אם אתה לחוץ בזמן תזמין מאמזון עם משלוח אקספרס זה מגיע תוך איזה יומיים שלושה.

וכל המחשבים של אסוס מגיעים עם מינימום שנה אחריות בינלאומית

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הגיע לי האסוס 1201N מארה"ב, קניתי ב- B&H בסוף ועלה 515$

לגבי הזיכרון, http://goo.gl/6gIZ מה מפה מומלץ? האם כדאי לקנות בחו"ל ברשת זיכרון ואם כן מה מומלץ?

הבאתי את המחשב ממש לפני כמה דקות אז עוד לא בדקתי בדיוק איזה זיכרון יש ובאיזה סטיקים

עריכה, מדובר ב-2 סטיקים של ג'יגה :(

האם בכלל מומלץ להתקין עליו windows 7 ultimate x64 על מנת שיתמוך ב-4 ג'יגה?

תכלס לא נראה לי שאני יקנה 2 סטיקים של ג'יגה

אבל אולי אחד כדי שיהיה 3 ג'יגה ואז לא חייבים 64 ביט

צילמתי תמונה של הזיכרון: http://lh6.ggpht.com/_TSxjH0TRgaE/S_mFqZJT0pI/AAAAAAAABPg/RGGe8Bj16Pk/s640/P1010143.JPG

פורסם

מה בדבר המחשב הזה?

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JHIN5010BKI543

http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n3010-330m.htm

לדעתי עומד על כל הדרישות, ומעבר.

לא צריך יותר מזה

גם קל, גם נוח מאוד ויפה, גם מולטימדי (לא רק ללימודים, יש גם חיים חוץ מזה שאפשר סרטים והכל) איכות HD (מסך מבריק.. זה לא חיסרון, רק צריך להתרגל יום יומיים) גם סאונד טוב, גם מעבד חזק וגם צריכת חשמל יחסית נמוכה (מבטיחים 4-5 שעות עבודה לשנה הראשונה ..)

מה שחסר זה כונן אופטי (DVD צורב) שרוכשים חיצוני.

3 שנים אחריות

פורסם
  • מחבר

כנראה שלא קראת אבל כבר קניתי..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים