עבור לתוכן

איך מעבדי AMD בניידים?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות נייד ומתלבט איזה מעבד לקחת ...

השאלה אם AMD טובים בניידים..

פורסם

קצת זוללי חשמל הAMD הניידים, פה יש יתרון למעבדים אינטל, בייחוד לבעלי לבית centorino (משו כזה)

פורסם

נראה לי שלפטופים של AMD מאוד לא נפוצים, והסיבה לכך כתובה בפוסט שמעלי.

בדרך כלל אני בעד AMD, אבל בניידים אתה צריך ללכת על הדבר הבדוק, שהוא אינטל.

פורסם

למרבה הצער AMD לא כל כך יכולים להתחרות באינטל במעבדים עבור המחשבים הניידים.

הייתי ממליץ לך למצוא נייד מבוסס סנטרינו, או שאם לא סנטרינו, לפחות תדאג שהמעבד יהיה Pentium-M (בניאס) - ולא Pentium 4M.

פורסם

דווקא המעבדים בסדר יחסית אבל יש בעייה אחרת אין לוחות אם איכותיים ל AMD ניידים ולכן הביצועים על הפנים

אני חולה AMD ולא תראה אצלי מעבד אינטל בחיים כל עוד יש לי ברירה אבל בניידים אין מה לעשות ככה זה

פורסם

לי יש נייד קומפאק פרסריו 700 עם מעבד AMD דיורון 996MHZ חוץ מהעובדה שהמחשב הזה אף פעם לא באמת היה נייד כי הבטרייה מספיקה בדיוק ל-7 דקות, המחשב הזה, איך לומר...טוב יותר בחורף, כשקר בחוץ ואתה יכול לקלות ערמונים על המקלדת....מתחמם בטירוף, הם צריכים לתת מתנה לכל רוכש- מאוורר ריצפה עוצמתי, אני שם עליו תמאוורר והכל בסדר....כמעט, כל יום לפחות פעמיים הוא נתקע ומפסיק לעבוד או שהוא מגיע למסך כחול מעצבן....האחריות של חברת ליגד מחשבים מפארק סיבל בראש העין ממש על הפנים לא הסכימו לתקן, ופעם אחד כשהייתה בעיה בהארד דיסק הם פשוט מחקו לי את כל החומר ופירמטו לי אותו...תודה רבה באמת.

בכל אופן, בבעיית התקיעות שלו נראה לי אשם הזיכרון ולא המעבד, כנראה פשוט דפוק.

אבל, אין לי מחשב נייד אינטל כך שאני לא יכול להשוות אבל כפי שהבנת לא ממש ממליץ על הפרסריו הזה.

מקווה שעזרתי.

פורסם

לי יש נייד קומפאק פרסריו 700 עם מעבד AMD דיורון 996MHZ חוץ מהעובדה שהמחשב הזה אף פעם לא באמת היה נייד כי הבטרייה מספיקה בדיוק ל-7 דקות, המחשב הזה, איך לומר...טוב יותר בחורף, כשקר בחוץ ואתה יכול לקלות ערמונים על המקלדת....מתחמם בטירוף, הם צריכים לתת מתנה לכל רוכש- מאוורר ריצפה עוצמתי, אני שם עליו תמאוורר והכל בסדר....כמעט, כל יום לפחות פעמיים הוא נתקע ומפסיק לעבוד או שהוא מגיע למסך כחול מעצבן....האחריות של חברת ליגד מחשבים מפארק סיבל בראש העין ממש על הפנים לא הסכימו לתקן, ופעם אחד כשהייתה בעיה בהארד דיסק הם פשוט מחקו לי את כל החומר ופירמטו לי אותו...תודה רבה באמת.

בכל אופן, בבעיית התקיעות שלו נראה לי אשם הזיכרון ולא המעבד, כנראה פשוט דפוק.

אבל, אין לי מחשב נייד אינטל כך שאני לא יכול להשוות אבל כפי שהבנת לא ממש ממליץ על הפרסריו הזה.

מקווה שעזרתי.

משתתף בצערך, לי יש COMPAQ ARMADA M700 (INTEL 1000( והוא בסדר גמור.

פורסם

למרבה הצער AMD לא כל כך יכולים להתחרות באינטל במעבדים עבור המחשבים הניידים.

הייתי ממליץ לך למצוא נייד מבוסס סנטרינו, או שאם לא סנטרינו, לפחות תדאג שהמעבד יהיה Pentium-M (בניאס) - ולא Pentium 4M.

סנטרינו היא פלטפורמה שלמה שבמרכזה מעבד Pentium-M, לא ניתן להשיג אותם בנפרד. מחשב נייד מבוסס Pentium-M הוא בהכרח סנטרינו ולהיפך.

בגלל שביצועים הם לא החלק המשמעותי במחשב נייד ברוב המקרים אז האפשרות השניה אחרי הסנטרינו היא PIII או סלרון (טולאטין) ניידים אבל כבר קשה להשיג אותם.

פורסם

אם אני לא טועה לא ניתן לקנות מחשבי סנטרינו בארץ בגלל שהתדרים שבהם משתמש ה "Wi-Fi" שלו עדיין משמשים את הצבא... זה בתהליכים.

פורסם

קודם כל לשאלתך: המעבדים הניידים של AMD לניידים הם דווקא לא רעים.

עכשיו להסבר למה לא כדאי לקנות נייד מבוסס AMD:

1-בניגוד למחשב שולחני שמורכב מחלקים הנייד נגיע מחברת מותג והמוצר מוגמר.

2- לציבור הלקוחות העיקרי לניידים (אנשי עסקים וכו') אין מודעות גבוהה כמו לאנשים כאן ולכן הם הולכים על מה שידוע (או ליתר דיוק מי שמשקיע יותר בפירסום כי יש לו יותר כסף - אינטל) ומוכנים לשלם על זה.

3-מעבדי AMD הינם יותר זולים.

לכן חברות המחשבים הניידים משלבות את מעבדי AMD אך ורק במחשבים הזולים ביותר. כאשר בונים מוצר שהוא זול , משקיעים פחות בכל החלקים וכתוצאה מכך נפגמת גם איכות פתרון הקירור באותו מחשב, אשר גם בה משקיעים פחות כסף (אלומיניום במקום נחושת וכו').ברגע שהמחשב עובד בטמפ' גבוהה מידיי אז הסוללה נפגמת עם הזמן (זה אפילו רשום עליה) וכך גם שאר החלקים.

בנוסף , לניידים יש לAMD רק שני צ'יפסטים נפוצים: via apollo pro בעל כרטיס מסך מובנה עם זכרון משותף ועבד באפיק של 133מה"צל זיכרון ו200DDR ללוח-יעני א-סינכרוני. הוא ממש ממש גרוע

ו ATI igp 320m גם כן בעל כרטיס מסך עם זיכרון משותף אך עובד באפיק של 266DDRמה"צ גם ללוח וגם לזיכרון הוא קצת יותר מוצלח .

בעוד שלוחות עם כרטיס מסך משותף זה או אחר עונים על דרישת היצרנים לחיסכון בעלות , הם נותנים ביצועים משמעותית פחות טובים ממחשבים

בעלי כרטיס מסך עצמאי (אפילו מחשב עם איזה ati rage 8mb מאפן עדיף) ובטח שבטח מחשב עם רדאון או gforce כלשהו, לא רק בתלת מימד אלא גם בעבודה יומיומית (הכרטיס ניגש כל הזמן לזיכרון וגוזל רוחב פס)

לדוגמא המחשבים שצויינו כאן: פרסריו 700 היה המחשב הכי הכי בסיסי של קומפאק בזמן ששווק , בעוד שארמדה M700 היה ספינת הדגל שלהם בזמן ששווק.

פורסם

מגבילים את האורך הא?!

קצת סדר על מעבדי אינטל הניידים ו pentium-M & centorino בפרט.

pentium-M הינו מעבד למחשבים ניידים (שם קוד בניאס, פותח בחיפה) מאוד מתוחכם ומוצלח בחיסכון בחשמל עם ביצועים גבוהים על כל מה"צ גם בגלל שיש לו 1MB זכרון מטמון (לא זוכר אם L3 או L2 ).

centorino הינו מחשב נייד אשר יש בו גם מעבד בניאס וגם כרטיס רשת אל חוטי של אינטל מחשב ללא כרטיס רשת אל חוטי של אינטל אלא של כל חברה אחרת אינו רשאי להיקרא סנטורינו !!! כבר אמרנו שאינטל חכמים ומשקעים הרבה בפרסום... אבל הם משקיעים בפרסום השם סנטורינו ולא פנטיום-M !

איפה הטריק?- כרטיסי הרשת האלחוטיים של אינטל יודעים לעבוד אך ורק בשיטה של 11Mbit בעוד שלחברות אחרות יש כרטיסי רשת שעובדים ב 54Mbit ...אז מה עדיף?

במידה ואתה בסוף הולך על מחשב מבוסס פנטיום4 אז חשוב לקנות מחשב עם pentium4-M ---mobile ולא מעבד פנטיום4 רגיל שצורך יותר חשמל , מתחמם יותר וגרוo למערכת הקירור לעבוד יותר ולצרוך יותר חשמל, ובכלל מיועד רק לקטגוריה

של DeskTop Replacement -DTR .במילים אחרות נייד עם פנטיום4 רגיל הוא לא כל כך נייד- הסוללה נגמרת יותר מהר, הוא יותר כבד בגלל צלעות קירור בומבסטיות והוא חם מידיי בשביל לשים אותו על הירכיים(laptop)

בקיצור אני ממליץ על מחשב עם פנטיוםM וכרטיס מסך עצמאי!

דרך אגב, פנטיום 3 הינו יותר חסכוני ויעיל מפנטיום 4!

פורסם

מה ההבדל בין P-M לP4M?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם על העצות והטיפים באמת השכלתי קצת ממה שתרמתם...

אני יחזור עם מפרטים מקווה שתעזרו לי להחליט מה כדאי....

אם אתם יכולים להציע גם מפרטים יהיה אחלה

תודה... :D :D :D

פורסם
  • מחבר

למרות מה שאמרתם על AMD איך ההצעה?

מחשב נייד FUJITSU SIEMENS

דגם: AMILO A 1050

מעבד AMD Athlon XP 2500+

זיכרון 256MB DDR הרחבה עד 1GB

מסך 15" XGA 1024x768

דיסק 40GB

כרטיס מסך ATI Radeon IGP

כונן DVD Combo + צורב פנימי

כרטיס קול + מודם + רשת מובנה

3 יציאות USB

יציאת FireWire + S-Video

סוללת Li-Ion (3900 mAH)

משקל 3.1Kg

מערכת הפעלה Windows XP Home

תוכנת Microsoft Works Suit 2003

פורסם

אם אני לא טועה זה מעבד שולחני ולא נייד שזה אומר מה שאמרו כאן כבר: מתחמם מאוד ובעל זמן בטריה קצר קיצר לא נראה לי משהו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים