עבור לתוכן

לייקה M9 ב-DXOMARK

Featured Replies

פורסם

לייקה כמובן עומדים "בציפיות" ומתברר (שוב פעם) שהקסם של לייקה הוא בעיקר סוביקיטיבי.

הלייקה M9, מצלמת ה-FF הקומפקטית בעולם, האחרונה בשושלת ה-M שבלי סרקסטיות, הגיעה לשלמות ארגונומית, שוב פעם מפגינה אלקטרוניקה בינונית.

ה-M9 קיבלה ציון נמוך משמעותית מכל מצלמות ה-FF הנמכרות כיום. בתכונות שנראות לי הכי חשובות למצלמה כמו הלייקה - טווח דינמי וצבעים - היא נופלת ממובילות קטגורית ה-APS-C (פנטקס K-x והניקון מהדור האחרון - D90/D5000/D300s), היא מציעה פחות טווח צבעים וייתרון זניח בטווח דינמי מרוב מצלמות ה-APS-C המודרניות האחרות (כולל ה-K20D המיושנת שלי).

להזכיר שמדובר במצלמה הנושאת תג מחיר של 7000 דולר (+זמן המתנה ארוך) ועדשות שעולות מ-1000 ועד 10000 דולר...

כל זה מאוד חבל, כי הלייקה M9 היא באמת מצלמה נהדרת (שוב פעם, בלי סרקסטיות) ובהחלט הייתי שוקל לרכוש אותה ביחד עם כמה עדשות נחמדות אם הייתי מנכ"ל חברת סלולר או שייח' סעודי...

לציין שהשחקניות הגדולות בשוק המצלמות הדיגיטליות היו פעם יצרניות RF די רציניות (קנון, ניקון, מינולטה-סוני) ועצוב שכולן השאירו את המגרש רק ללייקה (אם נתעלם מכמה דגמי פילם די שוליים של צייס וקוסינה-ווייטלנדר שעדיין נמכרים) והפכו תחום זה בצילום לשמורה למיליונרים בלבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים