עבור לתוכן

שאלה על קירור המארז וכיווני המאווררים

Featured Replies

פורסם

קניתי 2 מאווררים חדשים של coolermaster למארז.

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=119

עכשיו המליצו לי להתקין את המאוורר האחורי של המארז (זה שליד המעבד) בצורה הרגילה כך שהוא ישאב אוויר מבחוץ - יכניס אוויר לקופסא.

ואת המאוורר בצד הקידמי (ליד ההרדיסק) בכיוון ההפוך כך שהוא יפלוט אוויר החוצה - יוציא אוויר מהקופסא.

האם זה באמת עוזר ל"סירקולציה"?

אז מה בעצם עדיף? - ששניהם יכניסו אוויר? שאחד יוציא ואחד יכניס? או שבכלל שניהם יוציאו את האוויר החם שהמעבד, כרטיס המסך ולוח האם מייצרים?

פורסם

אז ככה קודם כל איזה מארז יש לך? ודבר שני שמאורר זורק אוויר על הארדיסק זה מקרר במקום להוצאי משם את האוויר , ולגביי המעבד עם יש לך יצאת אוויר מלמעלה אז אפשר לעשות מה שרציתה שיזרוק אוויר על המעבד ויקרר אותו וליד המעבד כדיי שיוצאי את האויר...

פורסם

פותח התרד איזה מארז יש לך ? ובגדול הצד הקידמי של מהארז שם נמצאים המאווררים שמכניסים אוויר..הצד האחורי אלו שמוציאים אוויר..

בדלת המארז זה משתנה..שכן זה תלוי במבנה ובקירור של הכרטיס מסך או המעבד..ולכן תבדוק מה עובד הכי טוב אצלך ספציפית..

פורסם
  • מחבר

הבעיה שלי בכל הסיפור היא שהמארז באמת לא משהו (עקב חוסר תקציב), קחו מפרט:

מעבד: INTEL CORE i5-750 - LGA 1156 - 2.66GHz - 8MB - BOX

כרטיס מסך: GIGABYTE NVIDIA Geforce GTX 260 Super OverClocked - 896MB - GV-N26SO-896I

לוח אם: GIGABYTE GA-P55M-UD2 - Socket 1156 - Dual DDR 1066/1333

זיכרון: KINGSTON DDR3 - 4096MB (2x2048MB) - 1333MHz - CL9

דיסק קשיח: SAMSUNG HD322HJ - 320GB - 16MB - SATA2 - 7200 RPM

צורב די.וי.די: SAMSUNG DVD+-RW SH-S223FBLK - x22 - SATA - BLACK

ספק כוח: HEC 550W - 550TE-2WX

מארז: JSP-Tech K110A EZCool - Black

לינק למארז http://www.jsp-tech.com/index.asp?ind=b2&type1=5&id=87

רק לידע כללי, 2 המאווררים האלו זה המאווררים היחידים שנמצאים על המארז, אחד מאחור ואחד מקדימה, אין עוד שום נקודה אחרת שאני יכול להרכיב עוד מאוורר, אולי בקומבינה על צד המארז (על הדבר הלבן הזה בתמונה בתחתית הלינק - "Air duct & filter").

אין כוונה לאוורקלוק ככה שהקירור אצלי במערכת (גם על המעבד) הוא לא בשמיים כמו שאתם שמים לב.

אגב אני מבקש בלי המלצות על מארזים אחרים או ביקורות על המארז כי הוא כבר אצלי, זה מה יש, אני מבקש שתעזרו לי להוציא מזה את הטוב ביותר.

תודה.

אז איך אתם חושבים שכדאי?

פורסם

היי

הדרך הטובה ביותר היא מקדימה מאוורר מכניס אויר ומאחורה מאוורר מוציא אויר חם , רק שתידאג תמיד לנקות את פתחיי המאווררים מאבק, אין צורך ליותר מיזה, לי יש כרטיס מסך 4850 שמיתחמם במאמץ וזה מספיק לי , ראה צילום של המעלות שלי עם 2 מאוורים בלבד .

2unnzn4tyig2.jpg

פורסם

מקדימה מכניס, מאחורה מוציא.

זה לא יעיל לשים מאחורה מאוורר שמכניס אויר, כי הוא עלול להכניס חזרה חלק מהאויר החם שהספק מוציא החוצה. :s07:

פורסם

השקעת במארכת למופת אבל במארז לא ? מצחיק.. :-X :-\

בכל אופן וכמו שציינו כבר..קידמי=מכניס..אחורי=מוציא..

פורסם
  • מחבר

כן חרגתי מהתקציב והדבר היחיד שיכלתי לחסוך בו לטובת דברים אחרים היה המארז...

בכל מקרה תודה, אני ירכיב את זה כמו שאמרתם לי.

פורסם

[מנצל"ש] - האם מאוורר קדמי משמעותי או שאפשר להסתפק במאוורר אחורי שיוציא אוויר מהמארז?

פורסם

סירקולציה מינימלית היא הכנסה והוצאה של אוויר..ככה שמאוורר מכניס זה זה חובה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים