עבור לתוכן

turbo boost הורס מעבד?

Featured Replies

פורסם

אז ככה יש לי שאלה מזה חשובה..

המעבד שיש לי זה core i5-750

ולוח אם שתומך בtorbu boost

עכשיו בהגדרות הdefault של הביוס זה מבונה שהspeedstep וה turbo boost דלוקים.

סבבה..

עכשיו ברגיל נגיד בסופר פיי אני מקבל 15.74 שניות (בלי טורבו)

עם טורבו אני מקבל 13

סבבה מבינים שיש שיפור.

עכשיו הסטוק של המעבד נכון הוא 2.67

אז ככה כשהטורבו מופעל הכל טוב ויפה אבל מה שוקרה בעצם זה שהמעבד משתגע ונראה לי זה לא בריא לו

אני מיתסכל בeverest

ואני רואה שהמכפלה שלו X9 ואז המהירות שלו מופיעה שם כ1200

ותוך שניה בקושי מפ0עיל משהו פתאום מכפלה X18

מפעיל עוד משהו מכפלה X24

תוך שניה שוב חוזר X18 פתאום X20

וככה זה משתגע...

זה אמור להיות ככה זה נורמלי? אין מצב שזה הורס את המעבד?

תודה רבה למביניםםם תודה רבהה

פורסם

תקרא בסטיקי על Turbo Boost, זה לא הורס שום דבר כי זה דינאמי. אם יש לך קירור גרוע אז המעבד לא יגיע לאותם תדרים שהוא יגיע עם קירור איכותי. אין תוספת בתדר השעון של הליבות סתם ככה, זה תלוי בעומס, בהספק וכו'.

וכן, זה נורמלי לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

אז שורה תחתונה עדיף עם זה או בלי זה?...

ולא יודע יש לי ac freezer rev.2 זה נראה לי מספיק

וכן זה מגיע לי לטופ יעני ל3.2

פורסם

זה לא משנה איזה קירור יש לך, זה דינאמי, זה אמור למצות את יכולת הקירור שלך. כמובן עד למגבלה של המעבד- לכל מעבד תדר Turbo Boost מקסימלי.

בגדול עדיף עם, זה כמו אוברקלוק רק שאתה לא אחראי על כך וזה יותר בטוח מצד המשתמש. מצד שני אם לא מעניינת אותך תוספת ביצועים (אך אני בספק אם זה המצב, אחרת לא היית קונה מעבד שכזה) אז אפשר לחסוך חשמל ולהישאר בתדר המקור תמיד. :)

פורסם
  • מחבר

מה שנכון נכון.. זה רק זמני עד שאני אעשה את האוברקלוק הרציני...

ומה שכן טעות קטנה בידייך.. (בערך)יעני במצב שהמחשב דלוק 24 שעות ונגיד אתה עליו 5 שעות

אם הוא עובד ברגיל זה זה אומר שהוא עובד בתדר 2.67 24 שעות..

אבל עם הטורבו בוסט אז זה אומר ש19 שעות הוא עובד על תדר 1.2 ונגיד בהפעלה מאומצת אז עוד 5 שעות בתדר שנע בין 2.8 ל 3.2

משמע עדיין זה חוסך בחשמל במיוחד עם טכנולוגיית הspeed step.

ותודה על העזרה.

פורסם

Turbo Boost לא מוריד את התדר מתחת לתדר המקורי של המעבד. מה שמוריד את תדר המעבד זה כמו שציינת Speedstep (בעצם EIST) ו-C1E (או שאר המצבים C3/C6/C7).

אז ככה שאם תבטל Turbo Boost אז כשאתה יושב על המחשב ומאמץ את המעבד- התדר לא יעלה ואז אתה חוסך חשמל (תאורטית כמובן, עד כמה שזה משנה בכלל). התדר בכל מקרה ירד תודות לטכנולוגיות החיסכון בחשמל המיושמות בלוחות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים