עבור לתוכן

יש לי דומיין משלי ואני רוצה לעשות תיבת דואר עם השם שלי והדומיין שלי

Featured Replies

פורסם

אני ראיתי שאפשר לעשות את זה ל-GMAIL באמצעות GOOGLE APPS. השאלה שלי איך אני עושה את זה לתיבה שלי בבזק בינלאומי. אני רוצה שמי שישלח מייל לתיבה MYNAME@MYDOMAIN שיגיע לתיבה שלי בבזק בינלאומי. שאלתי תומך טכני בבזק בינלאומי והוא אמר לי שאני צריך לעשות את זה מול מי שמכר לי את הדומיין. יש למישהו מושג איך אני עושה את זה? הדומיין שלי רכשתי ב-BLUEHOST, וכשאני עשיתי הפניה ל-GMAIL הייתי תריך להוסיף כל מיני רשומות MX לדומיין. אבל עשיתי את זה עם מדריך של GMAIL, ואין לי מושג איך לעשות את זה עם בב"ל.

תודה!

פורסם

אלא אם כן לא הבנתי את השאלה (כי אני לא לגמרי בטוח), אתה גם מאחסן את הדומיין או שרק קנית דומיין?

בהנחה שאתה גם מאחסן את הדומיין, הדרך הכי פשוטה לדעתי היא להגדיר בלוח הבקרה email forward, כך כל מייל שמגיע לכתובת בדומיין שלך יועבר אוטומאטית לכתובת (או כתובות) שתגדיר.

אגב, ברשומות ה-DNS שינית את כתובת השרתים לכתובות של Gmail? אם כן אז המייל כולו מופנה ועובר עכשיו ל-Gmail (שוב, אם הבנתי נכון את הפעולה שעשית). במקרה כזה תוכל להגדיר email forward כזה פשוט דרך Gmail.

פורסם
  • מחבר

יש לי גם אחסון, אבל אני לא רוצה לעשות הפניה, כי אז האימיילים יעברו דרך BLUEHOST ואני רוצה שזה יגיע ישירות לבזק בינלאומי. מה אני צריך לשנות בשביל זה? רשומות באתר של הדומיין או את הכתובות של שרתי הדואר בתוכנת אאוטלוק אולי?

תודה

פורסם

לפי מה שאתה אומר שינית באתר של BlueHost את שרתי ה-DNA (אלו עם ה-MX) לכתובות שרתי הדוא"ל של Gmail. אם אכן כך, כעת האתר שלך מאוחסן על השרתים של BlueHost ואילו הדואר שלך "מאוחסן" (כלומר מטופל, מנותב ונשמר) על השרתים של Gmail. בעצם מה שעשית זה בחרת להשתמש עבור הדומיין הספציפי הזה בשירותיו של ספק שירות דואר אלקטרוני אחר מ-BlueHost.

לא תוכל עכשיו להוסיף גם את השרתים של בזק בינלאומי (ואני בספק גדול אם יתנו לך אותם בלי שתרכוש אצלם חבילת דואר כלשהי).

תוכל פשוט לעשות Forward מתוך Gmail (אני מניח שהאפשרות קיימת ואם לא אז בצורת כלל דואר) ככה שעותק של כל דואר שנשלח לכתובת הדואר עם סיומת הדומיין שלך ישלח גם (או ישלח וימחק וכו') לחשבון הדוא"ל שלך בבזק בינלאומי.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה להשתמש בבזק בינלאומי במקום ה-GMAIL, לא בשניהם. אני יכול לעשות את זה למה אני צריך לרכוש תיבה, הרי יש לי כבר תיבה של 100 מגה שבא יחד עם החבילת גלישה.

פורסם

אז לא הבנתי אותך כל כך. יש כל מיני דרכים לעשות את מה שאתה רוצה, תלוי בפאנל הניהול בו מאחסן האתר שלך משתמש.

את ההוראות של BlueHost ניתן למצוא כאן

וסרטון שמציג את התהליך ניתן לראות כאן.

בעקרון אתה צריך ליצור רשומה שמכילה את כתובת שרת הדואר של בזק בינלאומי, או בצורת ה-IP שלה או בצורת שם השרת (בד"כ mail.XXXXXX.com - בדרך כלל עדיף, רצוי ולעיתים גם חובה להזין את שם השרת ולא את הכתובת) ולקבוע אותה כשרת הדואר הראשי שיטפל בדואר.

וסתם שאלה, למה מפריע לך שהדואר ימצא גם על השרת של BlueHost (כלומר עותק אחד על השרת שם ועותק אחד נשלח לתיבת הדואר שלך בבזק בינלואמי)? זה מאפשר לך גיבוי של הדואר בלי מאמץ מצדך.

בסיום, קח בחשבון שידרשו מספר שעות עד שהשינוי יכנס לתוקף.

פורסם
  • מחבר
וסתם שאלה, למה מפריע לך שהדואר ימצא גם על השרת של BlueHost

כי זה יכול לגרום ל-DELAY לא?

פורסם

לא אמורה להיות שום השהייה (לפחות לא כזאת שאתה שם אליה לב או שמשנה משהו מהותי), זה קורה באופן מיידי. אני משתמש בכמה Forwards כאלה והכל עובד מצוין.

תעשה ניסוי קצר. תגדיר כלל Forward כזה, תשלח מייל לכתובת שלך בסיומת הדומיין ותבדוק בתיבה בבזק בינלאומי אם הגיע המייל ומתי. אם הכל עובד כשורה המייל יופיע שם כאילו שלחת אותו במקור לכתובת שלך בבזק בינלאומי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים