עבור לתוכן

המלצה ללוח אם + מעבד לצרכי "גיימינג" מתקדם ועיבוד ווידיאו תקציב 6K-7K

Featured Replies

פורסם

זה מעולה.

• תגובות 39
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

תודה רבה !_Nike_! :yelclap:

רציתי לשאול שאלה זהה בעצם למה שנשאל ב POST שנפתח לא מזמן ושענית עליו.

אצטט את השאלה מה POST המדובר:

"הרי לעלות את המכפלה של הזכרונות גם תעלה את המכפלה של המעבד ואז יווצר סוג של OC לא?"

ציינת שתשובתך שזה לא ממש כך ושלבלומפילד יש יתרון קל בנושא וצרפת קישור שרפרפתי בו מבלי להתעמק.

במקרה שלי מערכת לינפילד עם מעבד i7-860, אני צריך לשנות את המכפלה של הזכרונות ל 12 כדי לעבוד ב 1600.

נניח שאני לא מוטרד מההמהרה [יש גם גוף קירור טוב AC Freezer Xtreme rev 2].

האם אין לי ממה לחשוש ? האם המערכת תהיה יציבה ??

(אין לי ניסיון בהמהרות ואני לא ממש צריך את זה למרות שאני קורא את רוב הקישורים בנושא)

פורסם

אם בהתחלה הזיכרון ירוץ על 1333Mhz, בשביל 1600Mhz תצטרך להעלות את המכפלה ואולי לשחק עם כמה הגדרות (אולי להתאים מתח/תזמונים). אז מן הסתם שאם הזיכרון פועל בתדר נמוך יותר, אולי לא תצטרך לגעת במתח/תזמונים.

אז המערכת בכל מקרה תהיה יציבה, הדבר היחיד הוא שאולי תצטרך להגדיר דבר או שניים ב-BIOS.

לגבי מה שקראת בדיון האחר- תקרא את מה שבקישור, זה דווקא מעניין. בשביל פרספקטיבה- זו כתבה מההשקה של הלינפילד אז היא נכתבה בהשוואה כללית לבלומפילד.

נ.ב.- כמו שגם קראת בדיונים אחרים, אתה תוכל גם להשאיר על 1333Mhz.. זה לא שווה מאמץ.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה רבה !_Nike_!

המחשב יכול גם לרוץ בהתחלה עם מהירות 1066, לא ??

אז אולי בשביל "הכיף" אשחק עם ההגדרות...

כמו כן, אוכל לבקש מהחנות לבצע OC כך שהמערכת תעבוד על תדר 1600

הם עושים זאת במסגרת הרכבת המחשב ובדיקת המערכת...

[אני לפחות מקווה שהם אכן בודקים את המחשב שהם הרכיבו בפרט לאחר OC]

אחר כך [אם וכאשר] כשהמחשב ירוץ במהירות 1600

אוכל לראות מה הפרמטרים שהוגדרו ב BIOS ולרשום אותם בצד ;)...

בכל מקרה, אני סגור על המערכת שלי [ולקראת סגירה למערכת מחשב מליאה ממש לחבר שלי].

אז שוב דניאל, תודה רבה לך על המאמץ, סבלנות והמקצועיות

שבת שלום לך וסופשבוע נעים :hi:

פורסם

תתחדש :] זה פעולה ממש פשוטה זה כנראה נמצא על מצב אוטומטי ואתה צריך לשנות את המצב ואז אתה יכול לשים את הזיכרון על 1600

פורסם
  • מחבר

תתחדש :] זה פעולה ממש פשוטה זה כנראה נמצא על מצב אוטומטי ואתה צריך לשנות את המצב ואז אתה יכול לשים את הזיכרון על 1600

כן, הורדתי את המדריך [Manual] מהאתר הרשמי של Gigabyte וטרחתי לעיין בו,

המכפיל ב BIOS נמצא במצב Auto [כנראה מכוון ל 1333]

פורסם

תכלס מהירות יותר גבוה היא בשביל אוברקלוק אם בא לך... שהזיכרון לא יגביל אצלי הזיכרון יכול להגיע עד למהירות שלך וזה !DDR2‎

פורסם
  • מחבר

אני מנסה להתאים את תדר העבודה של הזיכרון לתדר הנקוב שלו,

עד כמה שהבנתי נאמר שזה לא המהרה (OC), למרות שאולי אנסה לטעום קצת המהרה בקטנה...

פורסם

Auto לא מכוון לשום תדר, זה פשוט אוטומטי בתלות בערכי ה-SPD של הזיכרון ובתלות במעבד המותקן.

המעבד לא ימנע מהביוס לקבוע אוטומטית תדר של 1600Mhz, אבל אולי ה-SPD כן.. במקרה הזה יהיה צורך לכוון ב-BIOS.

Cahiml- באמת שמחתי לעזור. שבוע טוב :)

פורסם
  • מחבר

תודה !_Nike_!

כמובן שברור לי ש Auto אינו מכוון לתדר מסויים, אלא מתבצעת התאמה אוטומטית בין הזיכרונות/מעבד/לוח האם.

אני נעזר גם בעמרי ב POST אחר לוח אם P55A של GIGABYTE

שבו גם אתה נטלת חלק לאחרונה ואני רושם לי את כל הפרטים המסויימים כדי שאדע מה לעשות.

די ברור לי מהמערכת של abc2007 ב POST הנ"ל שיש לו לוח-אם וזכרונות

ממש כמו אלו שאני מזמין [אם כי, אני לא יודע איזו מעבד] שהזיכרון יעבוד על 1333Mhz.

נראה לי זה די הגיוני שההתאמה האוטומטית תעשה על המכנה המשותף הנמוך ביותר [ללכת על בטוח].

הייתי די מעודכן בנושא מעבדים ולוחות אם על ליציאת מערכות ה Core i3/i5/i7

שם כל תפיסת ההמהרה/כוונון השתנתה עם הטכנולוגיה (מה לעשות, עומס בעבודה גוזל את רוב הזמן הפנוי).

פתחתי אפילו אתמל POST בפורום ההמהרות כדי לקבל קישור למאמר/מדריך איך לבצע המהרות/התאמות

במערכות החדשות של Intel ואני מקווה שאמצא משהו בנידון.

שוב, תודה לך על העזרה ועל המקצועיות החורגת מהגיל הכרונולוגי שלך.

שבת שלום :) (נותר לנו עוד קצת זמן עד שבוע טוב)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים