עבור לתוכן

המלצה ללוח אם + מעבד לצרכי "גיימינג" מתקדם ועיבוד ווידיאו תקציב 6K-7K

Featured Replies

פורסם

אם אתה בקטע של אינטל סבבה לך כבר על ה930...

• תגובות 39
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

טוב, בהתאם לעזרה שקיבלתי בפורום בניתי 2 מפרטים.

אחד מבוסס על טכנולוגית בלומפילד/1366 והאחר על טכנולוגית הלינגפילד/1566

צרפתי 2 תמונות מסך של המפרט מהאתר של KSP שהיה זול [לעיתים משמעותית]

לעומת SkyPC ו Cobra PC [המפרסם כאן]

כמובן שיש להביא בחשבון את מרכיב איכות השירות שהוא די עלום מבחינתי,

שכן טרם קניתי מערכת שלמה החנויות הנ"ל למעט רכיבים בודדים [לשביעות רצוני].

ערכתי מספר תוספות למפרט שאינו קשורות ישירות לטכנולוגיית המערכת.

* זיכרון בתצורה משולשת TRIPLE של 3 יחידות בנפח 2GB כ"א.

* דיסק קשיח 2TB WD

* המחשב הישן יעבור לאחייני עם המארז, לכן בחרתי מארז מרווח ושקטשהם 2 פרמטרים החשובים לי מאוד Antec 193.

סה"כ מרכיב החיסכון נע בין 305 ש"ח ל 505 ש"ח בהתאמה למעבד 930/920 בערך 10% מהתקציב,

לא ממש משמעותי מבחינתי...

אשמח מאוד לקבל משוב על הפרט הנ"ל.

כל הצעה לשינוי במפרט [מארז/זכרונות וכדומה] תתקבל בברכה...

עריכה

בחרתי בלוחות אם תומכי USB 3.0 ו STAT3 - לטעמי ולתקציבי, תוספת המחיר שווה את התמורה ;)

עריכה נוספת

צרפתי תמונות מסך מעודכנות להצעות מחיר למפרטים שלי - בתמונות הקודמות צורף זיכרון TRIPLE

ללוח אם P55A טכנולוגית לינפילד/1156 התומך ב DUAL CHANNEL בלבד.

טעות במנוע הרכבת מחשב באתר KSP - אבל מחיר המפרט שלהם זול משמעותית לעומת האחרים.

אני מקווה שזה לא על חשבון איכות השירות ;)...

[attachment deleted by admin]

פורסם

כמה דברים-

*הזיכרונות שבחרת בתמונות שבצד ימין- המחירים יקרים מאוד, אם אלו הזיכרונות הכי זולים בחנות הזו - שכח ממנה.

*לגבי USB3.0 ו-SATA6.0, זה לאו דווקא משתלם, זה תלוי בהפרש שבמחיר. אם זה 50 שקלים אז זה בהחלט שווה אבל מעבר לזה תחשוב פעמיים. SATA6.0 בעצם לא נותן לך כלום ו-USB3.0 "יתן" לך רק בעתיד (ותמיד אפשר לקנות כרטיס הרחבה).

*בסה"כ עם התמונות ועם הרכיבים הלא קשורים לכאן- בלאגן.. אולי תרשום רק את השילוש ואת המחיר הכולל של כל שילוש? אני מציע שתבדוק מחירים ב-RSM וב-IQPC (אלא אם כן מבחינה גאוגראפית זה לא בא בחשבון).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה !_Nike_!.

לגבי SATA3 [לא SATA6] כרגע זה כמעט לא נותן כלום יש רק מעט דיסקים כאלו,

אבל לוחות אם עם USB 3.0 מגיעים בכל מקרה עם SATA3.

יש לי נסיון קודם עם כרטיסי ההרחבה הנ"ל - במחשב הישן שלי כרטיס PCI עבור USB 2.0 עלה לי יותר מ 200 ₪

וכרטיס הרחבה עבור SATA1 [היה לי רק IDE] עלה לי כ 300 ₪.

אני מוכן "להקריב" 300 ₪ עכשיו כדי שבעוד שנתיים אם ארצה דיסק SATA3 [כי כולם יהיו כאלה]

ו/או דיסק חיצוני USB 3.0, יהיה לי שקט נפשי.

אני די בטוח שכרטיסי ההרחבה הנ"ל יעלו לי בעתיד יותר מ 300 ₪ במחירים של היום וגם אם לא, זה לא יטריד את שלוותי.

עדכנתי את התמונות מאז שראית אותן כנראה [שמות הקבצים לא השתנו] - הכנסתי לשם גם מחירי PANDA ו RSM.

התמונה מימין, המפרט היקר ביותר הוא של COBRA PC [המפרסמים כאן].

בכל מקרה אסכם את המחירונים למפרט של כל חנות למערכת הבלומפילד.

הרכב המפרט זהה לחלוטין בכל החנויות למעט יצרן הזיכרונות - בכל מקרה בחרתי שלישית יחידות בנפח 2GB היחידה בתדר 1600.

המפרט למערכת 1366

מעבד: i7-920 Tray

קירור למעבד: AC FREEZER 7 PRO

לוח אם: Gigabyte X58A-UD3R

זכרונות: תצורת Triple Channel - הרכב 3 * 2GB 1600

דיסק קשיח: WD 2TB

מארז: Antec P193

חנות הצעת המחיר

KSP סה"כ: 5060 ₪

פנדה סה"כ: 5420 ₪

SpyPC סה"כ: 5603 ₪

RSM סה"כ: 5792 ₪

COBRA PC סה"כ: 5877 ₪

אבדוק גם ב IQPC למרות מרחק הנסיעה...

פורסם

לא כל לוח עם USB3.0 מגיע גם עם SATA6.0.

וכבר כרגע המחיר הוא פחות מ-300 שקלים: http://www.cobrapc.co.il/Product.asp?productid=5536

חוץ מזה שכרטיסי הרחבה פשוטים תמיד יותר זול באיביי. אם תחפש עכשיו כרטיס הרחבה למשל ל-eSATA אז לא תמצא בפחות מ-100 שקלים בארץ כשבאיביי תמצא גם ב-10$. (אני מדבר על כרטיס PCI-E ולא על PCI)

"כרגע זה כמעט לא נותן כלום יש רק מעט דיסקים כאלו": זו בכלל לא הנקודה שלי כשאמרתי שזה לא נותן כלום. הנקודה היא ה-throughput של הממשק ושל הרכיבים שתחבר אליו. גם אם בעוד שנתיים תקנה דיסק קשיח בממשק הזה- אני לא נביא אבל רוב הסיכויים שהדיסקים בעוד שנתיים (כמו היום) לא ינצלו את התקן השני של SATA (כלומר SATA 3.0Gbps). בקושי SSD מנצל את התקן השני וגם בעוד שנתיים זה לא יהיה רלוונטי כי SSD שכזה יהיה עדיין יקר מאוד וגם כי הוא ינצל את התקן השני של SATA, לא את השלישי שעליו אנחנו מדברים.

אותה נקודה חלה גם על USB3.0, אז תדע שבחלק מהמקרים בגלל מגבלות של ערכות השבבים של אינטל - לא תוכל לנצל את התקן באופן מקסימלי. בכל מקרה זה ממשק ששווה להשקיע בו, לכן אני ממליץ לפעמים על ה-H55M-USB3 שמכיל את החיבור הזה (זו גם דוגמא ללוח שיש בו USB3.0 ואין בו SATA6.0). כמה שהוא לא יהיה מוגבל הוא עדיין יהיה פי כמה וכמה יותר טוב מ-USB2.0 עם כל היתרונות הקיימים של USB2.0 (על למשל eSATA).

לגבי הזיכרון- אתה באמת צריך נפח שכזה?

לגבי המחירים- יהיה יותר נח אם תצמצם את רשימת הרכיבים, בפרט אלו שלא קשורים לפורום הזה (מארז ודיסק קשיח*).

* אני ממליץ לשאול בפורומים המתאימים, בפרט על הדיסק קשיח הלא משתלם הזה.

פורסם

אני חחושב שכדיי לך ללכת או על 860 או 930 לגביי הארדיסק באמת המחיר מוגזם וכדיי לך ללכת על ארדיסק של ‏1TB‏ במחיר הגיוני

פורסם
  • מחבר

תודה !_Nike_! על תשובתך המושקעת ותודה לך F430

קודם כל אצמצם את רשימת המחירים למפרט ללא המארז והדיסק הקשיח.

בכל מקרה הדיסק הקשיח 2TB מיועד לאחסון קבצי ווידיאו [1TB מלא] והוא עולה כמו 2 דיסקי 1TB,

דיסק 1.5TB אכן הרבה יותר משתלם, אבל נוציא אותו מחוץ לדיון.

תחילה המפרט הרלוונטי למערכת 1366

מעבד: i7-920 Tray

קירור למעבד: AC FREEZER 7 PRO

לוח אם: Gigabyte X58A-UD3R

זכרונות: תצורת Triple Channel - הרכב 3 * 2GB 1600

חנות הצעת המחיר

KSP סה"כ: 3300 ₪

פנדה סה"כ: 3475 ₪

RSM סה"כ: 3599 ₪

SpyPC סה"כ: 3673 ₪

COBRA PC סה"כ: 3947 ₪

זה לגבי המחירים למערכת 1366.

לגבי מה שכתבת !_Nike_!,

לגבי SATA 6.0 - אני מסכים איתך שקצב העברת הנתונים לא יהיה טוב יותר משמעותית מ SATA 3.0

כמו שהיה במעבר מ SATA 1.5 ל SATA 3.0 אבל הטכנולוגיה עושה את שלה.

אני מעריך שייצור דיסק SATA 6.0 לא יקר יותר מייצור SATA 3.0

ולכן אני מעריך שבעוד שנתיים/שלוש יהיו רק SATA 6.0 - כמו שהיום לא תמצא SATA 1.5 בשוק.

ההצעה שלך לגבי לוח אם H55M-USB3 היא מאוד מעניינית [וזו לא סתם דרך מנומסת לומר לך תודה על המאמץ גרידא]

כי לוח האם הזה הוא זול ומשתלם וכמובן עם USB3.

אני לא ממש מכיר את ההבדלים בין השבבים H55/M-H57/M ו P55 למינהם, למעט שהם תומכי לינפילד,

תוכל לציין בכמה מילים על היתרונות/חסרונות בינהם ?

בעקבות H55M-USB3 שהצעת, חיפשתי ומצאתי גם H57M-USB3 ו H55-USB3 בתוספת מחיר זעומה

אבל עם הרבה יותר FEATURE-ים ולכן ההתלבטות באמת קשה...

הכסף נחסך כך שאחרי 5 שנים מהמערכת שקניתי [כפולי הליבה הראשונים D820]

עם לוח אם מעולה של ASUS דגם P5WD2 Premium [עם USB2] המשרתים אותי נאמנה עד היום,

עם תמיכה מצויינת של ASUS שסיפקו לי לא מזמן עדכון BIOS שפתר בעיה של זיהוי כונני USB

בנפח 1TB ומעלה שהיו תוקעים את ה POST אם הכוננים היו דלוקים בעת אתחול המחשב.

כך שאתה מבין ומכיר את ההרגשה אני מניח, שלאחר פרק הזמן הזה השאיפה והנטיה

היא לגרד את הקצה העליון של הטכנולוגיה [1366] - כי מניסיוני בעיבוד ווידיאו/אאודיו

ועיבוד תמונות מרובות שכבות, ההשקעה במעבדים המהירים היא משתלמת, למרות שלא מזה אני ממש מתפרנס.

מה גם שאני נוהג להתקין משחקים המנצלים את הטכנולוגיות החדשות ולהתענג על החוויה הפוטוריאליסטית

לעומת זאת הכיוון הרציונלי יותר, אליו אתה מושך לטובתי ובצדק,

מבחינת עלות ההשקעה לעומת התפוקה שאני מקבל - המשתלמת יותר אם בוחרים במערכת 1156 עם מעבד i7-860.

לגבי הזיכרון, אני משתמש במערכת הישנה שלי עם מעה"פ Win7 Ultimate x64 עם 4GB זיכרון

שבו נעשה שימוש מסיבי עם תוכנות עיבוד ווידיאו ותוכנות המרת קידוד.

במחירי DDR3 כיום, שימוש במערכת החדשה Triple Channel עם 3 כפול 6GB = 2GB לא נשמע לי מופרז

ב 1566 עם Dual Channel הייתי חושב על 4 כפול 8GB = 2GB...

אני שוב מודה לך על האיפוס והכיוון שלך למערכת היותר משתלמת.

אני עדיין לא בטוח במה אבחר...

אני אבנה שוב מערכת 1156 עם לוח אם תומך USB3 כפי שהצעת ואשווה למערכת דומה עם 1366

אם החיסכון במחיר ינוע באזור ה 10% עד 15% בתרגום לשקלים בין 350 ₪ ל 500 ₪,

אני מעריך שאבחר במערכת בלומפילד - אם החיסכון ינוע מעל לתחום זה, כנראה שאבחר במערכת לינפילד.

בכל מקרה !_Nike_! העזרה שלך היא יותר ממבורכת והיא נופלת על אזניים מאוד קשובות :xyxthumbs:!

סליחה על ה POST הארוך מאוד...

פורסם
  • מחבר

!_Nike_!

בהמשך להצעה שלך לגבי לוח אם H55M-USB3 - מחיר 610 ₪

מצאתי עוד 3 לוחות אם לינפילד עם שבב P55A התומכים ב USB3 ו SATA6

P55-USB3 או P55A-UD3 או P55A-UD3R בתוספת מחיר זעומה של 45 ₪ עד 95 ₪ בהתאמה.

כאן ללא ספק, תוספת המחיר הזו שווה את התמיכה ב SATA6 כולל 2 תושבות PCI-Express X1 החסרות ב H55M-USB3

3 תושבות PCI לעומת 2 ב H55M-USB3 ו 14 יציאות USB לעומת 12 יציאות ב H55M-USB3

ללא VGA On-Board הקיים ב H55M-USB3 המיותר לגמרי מבחינתי...

פורסם

שמח ש"הארתי את עיניך" :)

לגבי התגובה הקודמת שלך, כמה דברים-

* לגבי SATA6.0, זה לא משנה שאין SATA1.5 בשוק, הנקודה היא שגם אם תמצא כאלו כוננים אז הביצועים שלהם יהיו חלשים בגלל שהם ישנים ולא בגלל שהתקן שלהם מגביל אותם. תקן SATA1.5 בקושי יגביל את הדיסקים הקשיחים הכי טובים כיום. אז שוב, אין שום טעם להשקיע בחיבור הזה.. אלא אם כן מדובר ב-10 שקלים (רק SATA, אני לא מדבר על USB).

* ההבדלים בין ערכות השבבים:

http://www.xbitlabs.com/images/cpu/clarkdale-review/chipsets-table-s.jpg

* לגבי "אבחר במערכת בלומפילד אם ההפרש הוא 350-500 שקלים" - ממש הגזמת. למה שתעשה דבר כזה? לדעתי מספיקים 100 שקלים של הפרש בין 2 מוצרים שאין ביניהם שום הבדל (מבחינת המשתמש) בשביל לקחת את הזול יותר. בתושבת LGA1156 וגם ב-LGA1336 תקבל את אותן אפשרויות שדרוג בעתיד -> נאדה. הפרשי הביצועים? לא שווים התייחסות מיוחדת. הפרש המחיר? לטובת ה-LGA1156. מה שנותר זה להשוות לוחות אם, במחיר ברור שיש יתרון ללינפילד.

אגב, אין כזה שבב P55A, זה שבב P55. ה-A הוא הסמל של גיגהבייט ללוח שכולל SATA6.0 ו-USB3.0.

הייתי ממליץ על לוח חד משמעית אבל אולי משום אורך הדיון קצת התבלבלתי עם כמות החנויות שצוינו ועם הדרישות שלך מהלוח. אולי תרשום את הדברים שאתה חייב שיהיו ואת הדברים שהיית רוצה שיהיו (שאינך חייב). ובנוסף גם לא תזיק החלטה על חנות שממנה תרצה לרכוש, או לפחות 2 חנויות שאתה מתלבט ביניהן. (שוב, אני עדיין לא אפסול חנויות שאתה לא תזכיר, אני אבדוק בכל מקרה בחנויות אחרות.. פשוט צריך קצת כיוון.)

פורסם
  • מחבר

הייתי ממליץ על לוח חד משמעית... (?)

התכוונת שהיית ממליץ על לוח אם לינפילד או בכלל ??

[אגב, ברור לי שאין שבב P55A ו A הוא ציון התוספות הטכנולגיות שצויינו].

OK, בכל מקרה עשיתי סדר בדברים ואני מתמקד ב 2 חנויות KSP או SKYPC אבל בהחלט פתוח להצעות אחרות.

להלן המפרט למערכת לינפילד 1156

מעבד : Core i7 860

קירור : AC Freezer Xtreme rev 2

לוח אם: P55A-UD3 [תוספת 80 ש"ח לעומת H55M-USB3 הכולל SATA6 ושאר התוספות שציינתי קודם].

זיכרון : DDR3 1600 2x20418MBx2 7-7-7-20/24

מארז : Antec 193

* המארז אומנם לא שייך לתחום הדיון, אך הוא חלק נכבד מהתקציב [ואני חייב מארז מרווח ושקט ].

KSP סה"כ: 3795 [כולל הרכבת מחשב]

SkyPC סה"כ: 4009 [כולל הרכבת מחשב]

הוספתי תמונה המתייחסת רק ל 2 החנויות הנ"ל.

אם במערכת בלומפילד עסקינן, אזי לוח אם עם תכונות דומות...

תודה רבה, רבה... :hi: [הכי קרוב להצדעה]

עריכה

ראיתי התייחסות שלך לתדר הזיכרון 1600 שאיננו אפקטיבי למעבד ולוח האם

וכי בעצם המערכת והזיכרון יעבדו על תדר 1333 שזה המקסימום 10 כפול 133

אלא אם מבצעים המהרה ידנית [או FEATURE מובנה בלוח האם].

אז אולי כדאי לרדת לזיכרון 1333MHZ ולחסוך קצת כסף ??

אני חוזר בי, הבדל של 5 ש"ח בין 1333 לבין 1600

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

הערות/הארות/המלצות אחרונות לסיום, בבקשה ::)...

פורסם

נראה טוב.

לגבי תדר הזיכרון- לא רק ההפרש הכספי, גם אם קראת מה שרשמתי עם ה-Core i7-800 יש מכפלה 12 מה שמאפשר עבודה עם 1600Mhz.

פורסם
  • מחבר

נראה טוב.

לגבי תדר הזיכרון- לא רק ההפרש הכספי, גם אם קראת מה שרשמתי עם ה-Core i7-800 יש מכפלה 12 מה שמאפשר עבודה עם 1600Mhz.

יופי :yelclap: תודה רבה.

הורדתי את המסמכים הרשמיים של P55A-UD3 ושל i7-860 ואין שם אזכור למכפלה המירבית,

אז טוב שציינת שיש מכפלה 12.

במסמך של הזיכרון PV234G1600LLK של PATRIOT בתזמון 7-7-7-20 מצויין שהוא עובד במתח של 1.9v.

אז נראה לי שיש לי את כל הנתונים שאני צריך.

תודה רבה !_Nike_! - כעת אני סגור על המפרט :xyxthumbs:.

פורסם

1.9V זה גבוה מידי. הייתי נמנע מזה. זה לא שאין זיכרונות זולים עם מתחים מומלצים.

פורסם
  • מחבר

1.9V זה גבוה מידי. הייתי נמנע מזה. זה לא שאין זיכרונות זולים עם מתחים מומלצים.

OK! מה היית מציע עבור הזיכרונות ??

עריכה

טוב, שיניתי לזכרונות 2x2GB G.Skill 1600 Ripjaws Edition Dual Channel בעלות 640 ש"ח במקום 595 ש"ח

הזכרונות עובדים בממתח 1.6v ב CAS Latency 7-8-7-24-2N.

האם כעת זה בסדר ??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים