עבור לתוכן

GA-P55M-UD2 VS GA-P55-US3L

Featured Replies

פורסם

שלום רציתי לשאול מה ההבדל בין חיבור 8PIN לבין חיבור 4PIN של המעבד על הלוח אם.

אני רוצה לקנות את אחד מהלוחות: GA-P55M-UD2 או GA-P55-US3L.

ל-US3L יש 4PIN ובנוסף הוא לוח גדול יותר (ATX), לעומת ה-UD2 שהוא MicroATX ויש לו חיבור 8PIN למעבד.

האם יש הבדלי ביצועים בין השניים? והאם בכלל אני ישים לזה לב אם אני לא מתכנן לעשות OC?

על הלוח יהיה מעבד I5-750

4GB DDR3 1333

כרטיס מסך gtx260so - Super Overclocked.

הנה השוואה בין השניים באתר היצרן:

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_ComparisonSheet.aspx?ProductID=3168,3165

פורסם

אין הבדלי ביצועים בין לוחות אם, בפרט כיום ובפרט עם אותה ערכת שבבים. אולי יש בעקיפין (לדוגמא אם חריץ ה-PCI-E אינו 16x אבל זה יוצא מן הכלל) אבל בפועל אין, אז שכח מהנושא.

לגבי חיבור החשמל- זה לא משנה, זה לא קריטריון לבחירת לוח אם.

בשורה התחתונה- קח את הלוח שעדיף מבחינתך. הכוונה ללוח שנותן את החיבורים שאתה צריך, ואם שניהם מספקים אותך מהבחינה הזו אז קח את הזול מבין השניים. אם שניהם באותו מחיר אז קח את זה שמציע יותר דברים (מן הסתם).

דוגמאות להבדלים כאלו ואחרים:

חיבורים: eSATA, Firewire, LAN, USB, חיבורי אודיו שונים, PS/2, Serial/Parallel וכו'.. וזה לא רק שיש ללוח X חיבור eSATA וללוח Y אין, זה מתבטא גם בחיבורים אחרים. לי למשל חשוב לוח עם הרבה חיבורי SATA, אז יש לוחות עם 4 חיבורים, יש 5/6/8.. וזה נוגע לכל החיבורים שציינתי. LAN למשל יש בכל לוח כיום, אבל יתכן שיש דרישה לשני חיבורים. לגבי USB, יתכן שיש דרישה לכמות מסוימת (שוב, כנ"ל לגבי כל חיבור וחיבור, גם כאלו שלא ציינתי כמו חריצי הרחבה PCI/PCI-E).

פונקציות: יכולות אוברקלוקינג, כרטיס מסך מובנה, יכולת RAID, מערכים של כרטיסי מסך (CF/SLI) -> ולגבי כל פונקציה זה ספציפי כי אולי לוח מסוים אינו אוברקלוקר מספיק טוב ואולי לוח מסוים קצת מוגבל במערך רצוי.

דרישות כלליות אחרות יכולות להיות גודל תקן, במידה ומדובר במארז קטן שלא יכול לאכלס לוח ATX אלא MicroATX. וכן הלאה וכן הלאה..

כן, וגם אל תשכח שאתה יכול גם להשתמש בלוחות H55 שנמכרים במחירים דומים.. וגם אל תשכח שיש לוחות אם זולים גם אצל יצרנים אחרים, לא חייבים להתעקש על Gigabyte.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה,

מבחינתי אין הבדל בינהם אני פשוט יקח את הזול...

רק משהו אחד לא מובן לי אם תוכל לפרט לי, מה ההבדל בין ה8 ל4 PIN?

ה-8 מעביר יותר הספק (את זה לא קשה להבין) אבל האם זה באמת חשוב לי אם זה הקריטריון האחרון שלי לבחירת הלוח?

פורסם

יש הבדלים בחיבורים בין הלוחות הללו..

+

יש לוחות של יצרנים אחרים

+

יש ערכות שבבים אחרות

אז איך חיבור החשמל הוא הקריטריון שנשאר? :P

בכל מקרה זה לא בשביל לתת יותר הספק, זה בשביל יצוב מתח טוב יותר ל-VRM.

שוב - זה לא משנה. זה כמו שתשאל למה למודול זיכרון מסוים אין גוף קירור עליו? אולי מסיבות של שיווק אבל סיבה אחת אי "אולי הוא לא צריך את זה?" (כמו Occam's razor)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים