עבור לתוכן

האם כדאי באמת להגדיל זיכרון מ2GB ל4?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם חג שמח

רציתי לשאול

אני עובד עם VISTA 32 ורוב העבודה שלי היום זה פוטושופ + פיירפוקס ברקע עם איזה 20 טאבים

אני יודע שכל העיניין צורך זיכרון אבל תמיד שאני מסתכל על מצב הזיכרון הפנוי הוא מראה לי משהו כמו 700-800 מגה פנוי

השאלה היא בגלל שאני יודע שהיום מה שהולך זה ה4GB כמה הבדל באמת יהיה לי אם אני יוסיף עוד 2GB?

(נתונים כללים

Intel e7200 @ 3.8GHz

GeForce 9600GT גם באוברקלוק מכובד לא ממש זוכר כמה)

תודה

פורסם

אם חסר לך זכרון אז תראה שיפור מההגדלה. אם לא חסר לך אז לא תראה שיפור מההגדלה.

תכנס ל Performance Monitor

ותראה שם כמה אחוזים יש לך ב Commited bytes in use

וכמה יש לך ב Available M/bytes

ואם יש לך הרבה פנוי אז אין צורך להגדיל. אם המצב ישתנה אז תגדיל.

קח גם בחשבון שמחירי DDR2 כנראה רק יעלו מפה והלאה.

פורסם
  • מחבר

תודה אני יבדוק

למה שיעלו?

עריכה: שוב כמו שאמרתי בהתחלה, המע' משתמשת באזור ה1.2 גיגה זיכון כאשר מה שהזכרתי בהודעה הראשונה פתוח

פורסם

לגבי עליית מחירי DDR2, שאלת למה. כי גם מחירי ה-DDR עלו ועלו. וחוץ מזה שזה לא סתם הערכה- זה כבר קורה בזמן האחרון.

לשאלתך- אם אתה לא מגיע ל-2GB זיכרון אז מן הסתם שאתה לא צריך יותר מזה.

פורסם
  • מחבר

אז סתם שאלה כללית - אם אני על שימושים כאלה שהם יחסית גוזלי זיכרון לא מגיע ל 2GB איפה לעזאזל אנשים אחרים מגיעים שזה הגיע למצב שהסטנדרט היום הוא 4?

פורסם

Vista\7 הם מערכות שככול שיש יותר ראם הן עובדות יותר טוב... לכן אתה תרגיש שיפור מ-2 ל-4 GB זה אני מבטיח (בעבודה שוטפת) כמו שאני הרגשתי בן-4 ל-6 GB אבל מצד שני אמרת שיש לך 32BIT שזה גבולי (4GB) תראה ככל שיש לך יותר ראם המערכת תשתמש ביותר ראם, פשוט.

פורסם

עם SuperFetch מן הסתם שויסטה תמיד תשתמש בעוד ועוד, אבל לפי מה שהוא מציין השימושים שלו בסיסיים לחלוטין..

בד"כ אומרים לאלו שהצריכה אצלם גבוהה שזה SuperFetch והם יכולים להרגע כי כשיש צורך בנפח זיכרון אז המערכת משחררת אותו לשימוש.. עכשיו הבן אדם עם SF לא מנצל את כל נפח הזיכרון שלו, אז בשביל מה לו להוסיף עוד?

מצד שני ויסטה ידועה כמערכת כבדה. :P

פורסם
  • מחבר

כן אבל היא רצה לי האמת יחסית מהר ולא משהו שמעיד על בעיות זיכרון מי יודע מה

מה שחשבתי אבל זה בגלל שאני עובד על דברים כבדים יחסית בפוטושופ אז אני יצטרך עוד זיכרון אבל ניראה שהוא מסתדר עם זה ממש לא רע

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים