עבור לתוכן

התייעצות וחוות דעת -מפרט לעבודה משרדית וגראפית קלה. תקציב עד 3,500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אני מבין מכך שגם לתפיסתך עדיף ככל הנראה לקנות מעבד מרובע ליבה על פני מעבד כפול ליבה. רק לא ברור לי אם אתה מתכוון ל-Athlon II/Phenom II או דווקא אומר שאם כבר אז כדאי לבחור ב-Core i5.

מעבדי Intel בד"כ הנם יעילים יותר (כלומר : מבצעים יותר עבודה לכל סבב-שעון (או : הנם בעלי ערך IPC גבוה-יחסית)) לעומת לעומת מקביליהם לדגם ולמהירות-השעון מתוצרת AMD, ומאידך - יחס העלות-תועלת בהחלט עשוי לנטות לטובת מעבדי AMD, בהתאם לתוכנה המסויימת שלגביה משווים ביניהם.

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי, במהלך השבוע גם אפיינתי את לעצמי טוב יותר את עניין השימושים. השימושים שלי במסגרת העבודה הם רגילים לחלוטין ולא תובעניים. מדובר במספר מסמכים פתוחים (PDF או אחרים) בדרך 2-4 בו זמנית, דפדפן פתוח, ותוכנת דואר פתוחה. היוצא מהכלל היחיד הוא השימוש בתוכנות לעיבוד וניתוח טקסט איתן אני עובד ושאני חייב לכם הסבר קצת יותר טוב אודותיהן. מה שהן עושות (בגדול, כי ממש מיותר להיכנס לפרטים הקטנים) הוא לקחת קטע טקסט ולחלק אותו למקטעים. מקטע יכול להיות שורה או פסקה. הן עובדות על קובצי מקור של חבילת אופיס או קובצי TXT, HTML, XML, חלק מקובצי חבילת היישומים הגראפיים של Adobe, מנתחות אותם ומציגות את מקטעי הטקסט בממשק התוכנה שם הן מציגות אותו בצורה "מופשטת", כלומר ללא כל אלמנטי העיצוב הנלווים. במהלך העבודה נוצר קובץ ביניים דו-לשוני בפורמט קנייני שמכיל את המקור ואת התרגום. בסיום העבודה התוכנה לוקחת את קובץ הביניים ולמעשה ממירה אותו חזרה לתבנית המקור תוך שהיא מטמיעה את הטקסט המתורגם בקובץ המקור תוך שמירה על כל אלמנטי העיצוב והעימוד. שלב הניתוח הראשוני ושלב ההמרה הסופי הם השלבים התובעניים ביותר (יחסית). ככל שהמסמך מכיל פרטי עיצוב רבים יותר וכמות טקסט גדולה יותר כך הפעולה ארוכה ומורכבת יותר. בשני השלבים האלה התוכנה מעמיסה 100% על המעבד וכיום עם ה-Athlon 3200+ בעבודה עם קבצים גדולים או מאוד מעוצבים זה די מונע ממני להמשיך לעבוד במקביל. אני סתם יושב כמה דקות ומחכה שהפעולה תסתיים כדי שאוכל להמשיך בעבודה, וזאת הסיבה העיקרית בגללה אני רוצה לקנות את המחשב החדש, זה הופך להיות כבר מטרד.

יצרתי קשר עם נציג תמיכה טכנית של חברת התוכנה והפניתי אליו מספר שאלות:

רקע קצר - אני עובד עם גרסת 2007 של התוכנה, כיום קיימת גרסת 2009, בגרסה זו נעשה שינו כלשהו בארכיטקטורת התוכנה (אך לא משמעותי מבחינות רבות) ונכון להיום הגרסה הבאה צפויה לצאת ברבעון השלישי של שנת 2011.

1) התוכנה בגרסת 2007 ו-2009 לא יודעת לנצל ריבוי ליבות. תמיכה בריבוי ליבות מתוכננת לגרסה שתצא ב-2011.

2) כל ממשק התוכנה מבוסס Java והנציג בעצמו מודה שזה בעוכריה. שינוי, אם בכלל צפוי רק ב-2011.

3) מנוע התוכנה בגרסת 2007 מבוסס על מנוע של גרסאות קודמות והוא למעשה נכתב בשנת 2004-2005. מאז המנוע לא עבר שינויים מהותיים רק נוספו לתוכנה פיצ'רים שונים. למעשה התוכנה לא אופטימיזציה משמעותית לשוק החומרה החדש כבר מספר שנים.

4) בשעת ניתוח קובץ המקור וההמרה לקובץ הסופי התוכנה יוצרת בכונן הקשיח קובץ ביניים ושני התהליכים האלה מלווים בהמון פעולות קריאה וכתיבה לכונן הקשיח (אין ניצול מיטבי של ה-RAM). בנוסף, הקובץ ביניים הזה נשמר בתיקייה Temp של מערכת ההפעלה וכאשר קובצי העבודה נמצאים במחיצה או כונן אחר מזה של מערכת ההפעלה יש פה עיכוב נוסף (מכאן מתחוור שאולי דווקא כונן SSD ישפר מעט את הביצועים, אך אני לא מתכוון לקנות כזה כרגע).

5) אין לתוכנה עדיפות בהרצה על מעבדים מסוימים (רצה גרוע באותה מידה על Intel ו-AMD). בגלל אופי השוק בערך 70% מהלקוחות שפונים בשאלות וקבלת תמיכה עובדים עם מעבד Intel (רובם עובדים בכלל על מחשבים ניידים), אבל אין מדיניות של החברה לבצע אופטימיציזה למעבד מתוצרת מסוימת. בנוסף, זה לא נבדק לעומק אך לתדר גבוה יותר ו-L3 Cache תהיה כנראה השפעה מסוימת (כמו על כל פעולה כמעט), אך היא קרוב לוודאי זניחה ותתבטא בחסכון של כמה שניות בודדות ולא עומדת ביחס ישר לעליה בתדר או לשימוש בדרגה נוספת של Cache (כנראה ששוב חוזרים לנקודה שהתהליך איטי בגלל פעולות הקריאה והכתיבה הרבות לדיסק הקשיח).

או בקיצור, התוכנה די עלובה אבל לצערי היא ה-Industry standard. מכיוון שעד שנת 2011 לא צפוי שינוי משמעותי, אם בכלל, ניתן להגדיר את התוכנה הזאת כתוכנה "חריגה" שצריך פשוט לחיות איתה כמו שהיא. הרי גם אם יהיו לי שתי ליבות בלבד בזמן שהיא תעמיס על אחת, אוכל לנצל את השנייה כדי להמשיך לעבוד, אז לא נורא כל כך.

אני מקווה שעכשיו סיפקתי קצת יותר מידע שניתן להתבסס עליו או לפחות עשיתי סדר בדברים.

hw_joe עזרת לי להגדיר ולמקד טוב יותר את ההתלבטות שלי. ה-Core i3 מציג אפשרות לא רעה בכלל (תדר שעון גבוה, חסכוני בצריכת ההספק, מכיל שבב גראפי שממש בנוי בדיוק לצרכים שלי, אוברקלוקר מצוין ועוד) אבל אני לא לגמרי שלם עם הבחירה בו בגלל שאני מרגיש שהוא (בשילוב לוח האם) אולי מתומחר כיום קצת גבוה מדי ביחס לתמורה שיתן לאורך זמן של 3-4 שנים (והתושבת עצמה לא מציעה אופק שדרוג רחב כל כך). למעשה, בגדול יותר השאלה היא האם לבחור ב-2 או 4 ליבות מתוך הסתכלות על העתיד הנראה לעין ותהייה האם עבור אותו "ריבוי משימות" (שימוש משרדי, תובעני קצת יותר או פחות ועריכה גראפית קלה) לא תהיה עדיפות עם הזמן למעבד 4 ליבות.

אשמח לשמוע כל דעה, הצעה או כל הערה בנושא, כי כבר התחלתי קצת להסתבך עם עצמי בנושא.

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים