עבור לתוכן

מפרט לשימוש כללי (גיימינג, סרטים ועבודה) ב ~5K

Featured Replies

פורסם

שלום,

לצערי הבנתי שהגיע הזמן להיפטר מה P4 שלי ולעבור הלאה למכונה שמסוגלת לספק את הצרכים שלי כיום (לאחרונה קניתי U2410 שהמחשב שלי בקושי מסוגל "לסחוב").

באופן כללי אני מחפש מפרט וורסטילי שיוכל לשמש למגוון אפליקציות, החל מהרצת משחקים ותכני HD ברזולציות גבוהות (1920x1200) ועד לעבודה עם מספר מכונות ווירטואליות שרצות במקביל (כרגע אני בקושי מצליח להריץ אחת).

אני יודע שהצבתי פה דרישות שאולי נשמעות מגוחכות בתנאי התקציב האלה, אז אם נראה לכם שהתקציב הזה יגביל אותי, אני אשמח לשמוע.

הייתי שמח לקנות + לקבל את המחשב עד פסח, אני יודע שהסיכוי קלוש אבל אולי יש חנויות עם הרכיבים הרלוונטיים במלאי? (אם יש צורך, אני מסוגל לבצע הרכבה עצמית)

התשובות לשאלות:

1. מה התקציב המקסימלי? 5K

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אשמח לשמוע דעות לכאן ולכאן, אבל עם הדרישות שלי קשה לי להאמין שיהיה פתרון זול.

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? סדר גודל של 500 ש"ח (אפשר ממש למתוח עד 1000)

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים, תכני HD, עבודה טכנולוגית כבדה

א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו: משחקים שונים, 1080p x264, vmware

ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?) לא לצרכי פרנסה

ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:

* מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1920x1200

* באיזה סוג משחקים תשחקו? FPS, RPG

* באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיף גבוהות

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? עכבר+מקלדת (עדיפות לאל-חוטיים)

4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן דיסקטים

5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק את החלקים שיש לך כרגע ואילו צריך לכלול במפרט: אין רכיבים

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7, המחשב נמצא בחדר שלי ואשמח אם הוא יהיה שקט

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא מתוכנן, מסוגל לבצע OC ברמה נמוכה - בינונית

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים: עדיפות לאזור המרכז

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשה (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קופקטי במיוחד)? לא

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)? לא, יכול להיות שידרוג storage בהמשך

12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? לא

תודה!

פורסם

איפה אתה גר נוכל להמליץ לך על חנות.(עיר)

אך שים לב שאני לא מאמין שיש חנות שיש לה הכל במלאי ובדרך ככל חנויות מזמינות חלקים בימי שלישי...אז..

כמות. מוצרים סה"כ

1 Intel Core i5 Processor i5-750 2.66GHz 8Mb Quad Core LGA 1156 Box 1,055 ש"ח

1 Arctic Cooling The Freezer 7 Pro Rev.2 Intel and AMD all Socket 135 ש"ח

1 Gigabyte GA-P55-US3L Intel P55 Chipset LGA 1156 Model GP55US3 519 ש"ח

1 OCZ 4Gb i5 kit DDR3 1333MHZ PC3-10666 9-9-9-20 Platinum OCZ3G1333LV4GK Model OCZ3410K 620 ש"ח

1 Samsung 500GB 16MB 7200RPM SATA II HD502HJ Spinpoint F3 265 ש"ח

1 Sapphire Radeon HD5850 1GB GDDR5 PCIE Model S5851GD5H 1,455 ש"ח

1 SAMSUNG DVD-RW SH-S223F x22 SATA Black OEM 159 ש"ח

1 Lian Li PC-8B Black 469 ש"ח

1 Seasonic SS-600HT Active PFC 650W Oem 375 ש"ח

1 Logitech® Cordless Desktop® MX™ 3200 Laser 499 ש"ח

סה"כ 5,551 ש"ח

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה ולשאלתך, אני גר בראשון :).

כמה שאלות:

1. 4 ג'יגה RAM יספיקו גם לשימושים אינטנסיביים או שכדאי לחשוב על 6-8? (אני מניח שלא.. אבל מנסה לברר)

2. לגבי ה board, באם כדאי ללכת על אחד שתומך ב usb3 ו 3 channel DDR או שזה לא שווה את העלויות?

3. לגבי קירור... יש טעם לקחת את ה SCYTHE MUGEN II תמורת 100 ש"ח נוספים?

כמו שאמרתי התקציב לא באמת מגביל מבחינתי.. אני בעיקר רוצה משהו חזק שימשיך איתי הרבה שנים.

אני לא מעוניין במשהו מטורף מדי, ולכן חשבתי ש 5K יהיה סדר גודל של תקציב הגיוני, אבל אם יש סיבה, אני אחרוג.

פורסם

1. 4GB זה יספיק . בעתיד תוכל לשדרג כשהתוכנות והמשחקים יהיו יותר טובעניים. כיום זה מעל ומעבר. אני מריץ המון תוכנות בו בזמן וגם משחק בזמן שהן פועלות ו- 4GB מספיק לי ואני לא מרגיש בחוסר.

2.הלוח תומך ב-DDR3 , לגבי USB3 תלוי עד כמה זה יהיה שימושי לך. אם תשתמשהרבה בהתקנים חיצוניים תומכים זה ישתלם לך אם רק פעם ב... אז אני לא חושב.

3. לא אמרת שאתה מתכנן OC ולכן לא הגזמתי עם הקירור. הקירור שהצעת הוא בהחלט יותר טוב השאלה היא אם יש בכלל צורך.

פורסם
  • מחבר

טוב, אני מקווה ש 4 באמת יספיקו, יש אופציה להרחבה במפרט הזה?

ולא שאלתי לגבי DDR3 שאלתי לגבי Triple Channel DDR, אבל לא נראה לי שזה באמת חשוב כרגע.

אם אני בכל זאת רוצה usb3 יש לוח אם מומלץ אחר? או שזה מגיע רק עם ה socketים היותר חדשים?

אני פשוט לא בטוח אם אני מוציא פה יותר מדי על כרטיס מסך ופחות מדי על לוח אם (שהוא לא פחות חשוב) ואני מנסה להבין את המשמעויות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים