עבור לתוכן

בקשה|קיט להשתקת הרעש מהמארז

Featured Replies

פורסם

המארז שלי דיי שקט אבל עדיין הוא דיי מפריע לי לישון. זה antec 300 ושמתי את המאווררים על הכי שקט. מה שעושה בעיה זה מאוורר ה 80MM מקדימה , שהוריד בהרבה את הטמפרטורות כי המארז מגיע בלי מאוורר קידמי (הוריד לי 7 מעלות בדיסקים הקשיחים) אבל הוא מרעיש מאוד.

אני מצאתי בחנות בחו"ל קיט להשתקת המחשב:

http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=60_485_489&products_id=21209

יש שם הכול כולל חיבורי גומי למאווררים, להארדיסקים, רגליות גומי יותר טובות ואפילו כבלים להורדת המתח של המאוורר. כל זה טוב ויפה, אבל עלויות המשלוח של הקיט הזה גבוהות הרבה יותר מהמחיר של הקיט עצמו...

האם יש משהו דומה בארץ, או מחו"ל אבל עם עלויות משלוח יותר סבירות?

פורסם

לא מכיר כל כך קיטים להשקטה, אבל אני בטוח שבחנויות המחשבים יש פתרונות כאלה ואחרים). אולם, אם עיקר הרעש נובע מהמאוורר הקדמי פשוט תחליף אותו. במחיר של 40-80 ש"ח ניתן לקנות מאוורר 120 מ"מ כגון Schyte S-flex (זה של ה-800 סל"ד ממש חרישי, אם אתה רוצה שקט + קצת יותר דחיפת אוויר אז זה של ה-1200 סל"ד גם מאוד מוצלח לדעתי) או מאוורר של Arctic Cooling (ולא חסרים מאווררים נוספים שהם שקטים ואפילו שקטים מאוד) וכך לפתור את הבעיה הזאת.

לדעתי ניתן לקנות חומרי גלם (או לאלתר ממה שיש בבית) כגון גומיות וספוג ו"לרפד" אזורים מתכתיים שבאים במגע אחד עם השני וכך להפחית קצת את רעש הרעידות.

אני הייתי ממליץ קודם להחליף את המאוורר ואז לבדוק שוב את דרגת הרעש, אם עדיין הרעש יהיה חזק מדי ניתן לחשוב הלאה מה עושים.

פורסם
  • מחבר

אני ניסיתי בכלל לנתק אותו, זה עזר אבל עדיין הרעש מורגש.

חוץ מהמאוורר הזה יש עוד שני דיסקים קשיחים וחמישה מאווררים (2 של המארז, מעבד ספק וכרטיס מסך), אז יש מספיק דברים מרעישים.

את המאווררים של המארז והספק גם הייתי יכול לחבר באמצעות מחברי הגומי האלו ואולי הייתי מצליח גם "לקמבן" אותם על המאוורר של המעבד. הכרטיס הוא דווקא הדבר הכי שקט שיש לי.

לצערי אין לי בבית ספוגים או גומיות :(

אני חיפשתי בחנויות בארץ ולא מצאתי קיטים כאלו... יש הצעות?

כמו כן אולי אתה מכיר חנות בחו"ל ששולחת לישראל בדואר, מצידי לא רשום בלי מספר חבילה אבל מחיר נורמאלי. לא 15$ למשלוח כמו שראיתי בהרבה חנויות. זה לא איזה משהו גדול כמו קירור מים שצריך משלוח UPS , זה כמה גומיות קטנות בתוך קופסא.

פורסם

אני לא מכיר חנויות או קיטים (אולי ב-eBay)

אם המאווררים מרעישים (הכוונה לא לרעש של הרעידות) שום ערכת השקטה מבוססת גומיות לא תשקיט אותם. פשוט צריך להחליף למאווררים שקטים (כולל החלפת קירור למעבד אם הוא מרעיש).

מה סוג הרעש שאתה שומע? אולי תנתק את כל המאווררים (כל השלושה של המארז) למשך מספר שניות כדי לבדוק אם יש ירידה משמעותית בדרגת הרעש (או לפחות לאתר את גורם הרעש העיקרי).

אולי אחרים שמכירים יותר יגיבו פה בהמשך. אם לא, אולי כדאי לפתוח דיון בפורום מודניג, די בטוח ששם יש לאנשים היכרות טובה יותר עם חנויות והזמנות מחו"ל/מהארץ.

פורסם

ישנם קיטים כאלו..אבל זה פשוט ספוג סופג רעש..לדעתי זה לא הכי מועיל ודי מחמם את המארז..

אם אתה פריק של שקט..אז תרכוש מוצרים שקטים בהתאם..בחל ממאווררי מארז ועד לקירור למעבד..השינוי יהיה קיצוני..

מה גם שתבדיל בין רעש של מאוורר (להבים) לבין רעידות וכו של המארז..שכן זה שני דברים שונים שאפשר לסדר "בצורות" שונות..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים