עבור לתוכן

עזרה להכנס לתחום האוזניות.

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מאוד אוהב לשמוע מוזיקה ובהחלט נהנה ממוזיקה איכותית.

התחלתי עם זה דווקה בתחום הרכב, היתה לי מערכת מכובדת מאוד שכללה סט 3 חלקים בבמה הקדמית מוגברת חצי אקטיבי.

(ללא סב ושטויות אחרות) , בצער רב עקב קיצוצים בתקציב והפחד מפריצות מכרתי את המערכת. כרגע אני רואה שהאופציה היותר זולה (יחסית) שלי כדי לחזור ולהנות ממוזיקה זה תחום האוזניות.

טוב לאחר ההקדמה, הדרישות:

אני הולך לשמוע בעיקר מוזיקה מהמחשב, FLAC וקבצי לוסלס.

אני מאמין שאני יכול לכוון לכיוון סט אוזניות כמו ה SR80 (תחום מחירים כזה)

מה עוד אני יצטרך להשקיע כדי באמת להוציא את המקסימום מאוזניות טובות?

קראתי את הדביק, אני מבין שאני יצטרך מקור טוב (כרטיס קול) ומגבר אוזניות.

מה האופציות שלי, אין לי מושג מה המחירים של הציודים ולכן אני צריך עזרה כדי למצוא את עצמי בכל הבלאגן הזה.

אגב גם ראיתי מגברי אוזניות שכוללים גם DAC, זה אמור לחסוך את הכרטיס קול,כמו זה:

http://www.audiophileproducts.com/fireye2

האם הם טובים?

נ.ב

אני מוצא מיליון מעגלים שאפשר לבנות לבד, יש אולי איזה מגבר מומלץ לבניה עצמית? מבוססי טרנזיסטורים? OPAMP?

פורסם

חבל להשתגע עם אוזניות כמו SR80. הן לא כל כך צריכות מגבר, וגם כרטיס קול יש גבול למה שמשתלם להשקיע בהם.

במקום לבנות מגבר, עדיף שתשקיע מעט יותר באוזניות.

פורסם
  • מחבר

מכיוון שאני קצת מבין בתחום האודיו אז אני יודע שלשאול "אז מה אתה ממליץ?" זו שאלה דבילית.

אבל בכל זאת, כדי להיכנס לתחום בצורה חכמה : מה אתה ממליץ? :nixweiss:

כדי שניישר קו, אני מתאר לעצמי שאני יכול להשקיע באזור ה 1000 שקל (אפשר טיפה יותר)

איך כדאי לפזר את התקציב?

פורסם

אתה צודק בזה שאוזניות טובות הן אופצייה טובה וזולה (טוב לפחות בהתחלה.. P:) לחזור להנות מהמוזיקה שלך ואולי גם להכיר באור חדש גם כמה פינות שפיספסת עם המע' רמקולים (אני שואל את עצמי כמה ברצינות באמת אפשר לשמוע תוך כדי נסיעה, גם אם המע' ברמה גבוהה. אלא אם כן היית יורד לאוטו במיוחד כדי לשמוע מוזיקה?).

דבר ראשון, אני לא מסכים פה עם אנטולי בקשר לפיתרון שהצעת לגבי DAC/מגברון. זה לא נקרא להשתגע, מה גם שכל אוזנייה מרוויחה מהגברה וזה בהחלט שמיע. לא מכיר את מה שקישרת אליו אבל יש מכשיר די פופולרי כרגע בחו"ל הuDAC. זה בעיקרון DAC עם צ'יפ מעולה (ESS Sabre שהם שמים במכשירים היותר רציניים שלהם) שכולל גם יציאת אוזניות מוגברת לא רעה בכלל ממה שקראתי. יש עליו טונות רשמים בHead-Fi וגם תמצא רשמים מלפחות בחור אחד מהארץ שקנה אותו, תחפש ICON uDAC.

עכשיו לגבי האוזניות זה תלוי יותר מה אתה שומע, אופי הסאונד משתנה מאוד לאזניה אחת לשנייה. גראדו למשל ידועות במומחיות שלהם עם רוק ואקוסטית בעיקר.

פורסם

איליה, לדעתי אוזניות טובות יותר מה-SR80 ללא מגבר (כמובן לא אוזניות של 300אוהם), יישמעו טוב יותר מ-SR80 עם מגבר (אל תשכח שמגבר זה השקעה של כמה מאות שקלים, בסכומים הללו זה הפרש ניכר באוזניות).

בנוגע למקור, מה יש שם כרגע?

אם כבר אתה מחפש DAC, ולא פוחד לבנות לבד אז יש לך עוד אפשרויות. או ה-y1 שיעלה לך בערך 100$ בחלקים, או משהו פשוט יותר כמו ה-Grub שיעלה לך שליש מזה. שניהם נשמעים מעולה. ה-y1 מעט טוב יותר, אבל גם עולה פי 3. האם זה משהו שיהיה משמעותי כמו להשקיע את ההפרש באוזניות טובות יותר? לדעתי לא. אבל אם תבחר באחד המכשירים הללו כדאי לקחת גם מגבר אוזניות (לפחות בסיסי).

אפשרות אחרת היא כרטיס קול כמו ה-D1 ואוזניות. לטעמי ה-HD555 נשמעות טוב יותר מה-SR80, וכמדומני לא עולות הרבה יותר. הן גם מאוד נוחות.

פורסם
  • מחבר

ה D1 יכול להניע בצורה טובה אוזניות כמו ה HD555 של 50 אוהם?

אחלה אופציה מבחינת תקציב, יש איזה מקום בארץ שאפשר לשמוע כמה סוגי אוזניות?

הרי רק האוזנייים שלי יודעות מה אני אוהב.

פורסם

קילומבו. יש לך סניף בת"א ובעוד כמה מקומות.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון.

לאחר המון קריאה בפורום HEAD-FI התחדשתי לי בכרטיס קול: Auzentech X-Fi bravura 7.1

כרגע אני יוצא לעבודה, מקווה להספיק להעלות תמונות בערב.

עכשיו נשאר לשמוע כמה אוזניות ולהחליט איזה לקנות.

פורסם
  • מחבר

אחרי שמיעה ראשונית אני טיפה מאוכזב מהכרטיס :nixweiss:

ראיתי אנשים שדיווחו שניתן להגיע לעוצמה מכובדת אז אפילו עם ה CX300 הניידות שלי לא נפלתי מהעוצמה, והסאונד נשמע אנמי ומת משום מה.

יש למישהו רעיון מה אני לא עושה, או עושה לא בסדר?

מישהו התעסק עם הכרטיס הזה או יודע מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

חיברת דרך חיבור אוזניות (אם יש)?

פורסם

אני לא מבין איך זה שיש כבר 8 תגובות ואף אחד לא שאל אותו את זה.

לאיזה סוג של ז'אנרים אתה מאזין? איזה סוג של איכות אתה בעצם רוצה? כלומר משהו בומי וכיפי או צלול, רגוע, דרמטי ומפורט? (נקרא רפרנס)

בעיקרון שוק האוזניות הוא שוק גדול, אוזניות טובות (רפרנס בעיקר) דורשות הגברה (על ידי מגבר אוזניות יעודי) והטובות מבינהן דורשות הגברה מכובדת.

רכישת מגבר בארץ יכולה להתחיל מ-700 ולהגיע ל-2000 ש"ח בערך. תלוי בסוג האוזניה. אז כן... שאלה נוספת היא אם אתה מוכן להשקיע במגבר אוזניות.

משהו נוסף, תן לי לחלוק על מה שאמרו פה- יש כרטיסי קול בעלי מגבר אוזניות מובנה שטוב יותר מכל מגבר בסיסי ובהחלט מספיק להרבה מאוד זוגות אוזניות, לדוגמה ה-ASUS Xonar Essence ST\X.

בכל אופן, ההחלטה שלך להכנס לעסקי האוזניות בשביל סאונד איכותי היא החלטה נבונה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל , תודה על התגובה.

לא מחפש משהו בומי וכיפי, אני שומע כמעט כל סוגי המוזיקה, תלוי בתקופה ובמצב רוח. הסגנונות נעים בין אניגמה למטאליקה.

וכבר רכשתי כרטיס קול עם יציאה מוגברת יעודית לאוזניות Auzentech X-Fi bravura 7.1

Bravura01_sm.jpg

אני הולך לשמוע אוזניות עם הדיסקים שלי שאני שומע ומכיר ואז להחליט, בהחלט לא לקנות על עיוור.

פורסם

ואל תשמע גם עם שירים אחרים

רק מה שאתה אוהב (רצוי איזה שיר ממש אהוב)

אני במקומך , מביא כרטיס סביר (לא רילטק שעל הבורד למרות שגם הוא סבבה פלוס)

ואיזה מגבר נחמד עם כניסת אוזניות קדמית

אתה יודע מהקטנים האלה... ממש קטן ככה שישב בפינה ולא יציק

פורסם

תוכל להגדיר תקציב מוגדר שאתה מוכן להשקיע על אוזניות רפרנס?

אוזניות רפרנס טובות באמת מתחלות מ-1K בארץ, ואוזניות רפרנס מדהימות באמת כבר יעלו כפול בארץ (או 1K מחו"ל, תלוי בך)

עד שתגדיר תקציב, הנה כמה אופציות נהדרות בשבילך מכל התקציבים:

http://www.zap.co.il/fs.aspx?pid=473883194&sog=e-headphone

אוזניות שמצטיינות בניגון הסגנונות שאתה אוהב. הפירוט שלהן נחמד אבל לא מטורף. הקטע שהן מצטיינות בו הוא באס והדמית סאונד של ישיבה בחדר סגור עם רמקולים באיכות גבוהה. שמעתי אותם בעבר בתצוגה וממש התלהבתי.

http://www.headphones.co.il/store/main/product.aspx?id_prod=103

אוזניות רפרנס ידועות, האוזניות שלי. יש להן פירוט מטורף וטבעיות מטורפת וצליל ממש ממכר. אבל הן לא מתאימות למוסיקה בומית וכיפית בגלל שאין להן באס מפוצץ אלא הדוק ועמוק. (למרות שאני מוצא אותן כיפיות גם למוסיקה כיפית בגלל הפירוט) וממש לא מתאימות למטאל כבד מאוד. (לרוק-רוק כבד הן מעולות) עם מגבר יקר מאוד הן משוות לאוזניות יקרות פי 4. הבעיה איתן היא שהן דורשות הגברה מכובדת, אבל אפשר להתחיל עם הכרטיס קול שיש לך בשבילן. מחו"ל יעלה לך 1.5K כולל מכס ומשלוח.

http://www.headphones.co.il/store/main/product.aspx?id_prod=16

אוזניות מאוד ידועות ופחות קשות לדחיפה. מצטיינות בפירוט וטבעיות.

http://www.headphones.co.il/store/main/product.aspx?id_prod=34

אוזניות מאוד ידועות כמצטיינות לרוק, מטאל וכל הסגנון.

פורסם

^שמת לב שהתקציב שלו זה 1000ש"ח לכל המע' כן? הכרטיס הזה עולה ריטייל איזה 500~ ש"ח מה שהופך את כל האופציות הנ"ל לא רלונטיות. :'(

ד"א אגב הסתדרה הבעייה עם הכרטיס? הרצה אמורה לעזור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים