עבור לתוכן

ייעוץ לגבי תאימות לוח asus m2n-e למעבד 630. בעייתיות במידע באתר אסוס נאדה בחיפוש

Featured Replies

פורסם

אז ככה חברים.

אני מעביר את המעבד 7750 ה"ישן" שלי למחשב אחר ובהזדמנות חגיגית זו משדרג את המחשב הנוכחי שלי.

http://asus.com/product.aspx?P_ID=NFlvt10av3F7ayQ9

זה הקישור לדף המוצר באתר אסוס.

יש לשונית של מעבדים בהם הוא תומך, יש שם מעבדי athlonII מהדור החדש ואפילו פנום2.

הבעיה שיש שם דגמים שאין להשיג. אני שמתי עין על ה AMD Athlon™ II X4 630 והוא לא נמצא ברשימה.

הקטע שמעבדים טובים ממנו כן נמצאים ברשימה וגם מעבדים מאוד זהים לו.

המעבדים הזהים הם אלו:

Athlon IIX4 635(ADX635WFK42GI),2.9GHz,512KB,rev.C2,95W,SocketAM3

Athlon IIX4 640(ADX640WFK42GM),3.0GHz,512KB,rev.C3,95W,SocketAM3

כשלמעשה אני לא מוצא שום הבדל חוץ מהמהירות קלוק, אם הייתו יכול הייתי מביא אחד מהמעבדים האלו וזהו אבל אני פשוט לא מוצא אותם למכירה. לא ביבואן שאני קונה ממנו ולא במקומות אחרים שבדקתי. מוזר נכון?

יכול להיות שאסוס לא טרחו לעדכן את הרשימה בכל פיפס קטן שAMD משנים בדגמי המעבדים שלה?

או שיכול להיות שיש תמיכה למעבדים הנ"ל ולא למעבד שאני מעוניין בו.

אשמח לעזרה חברים, יום ראשון אני מבצע את הרכישה ואני בהתלבטות.

רק כדי לשמור על החוקים ואם אתם רואים צורך, מפרט:

asus m2n-e

amd 7750

4gb ddr800

hd4850 vapor-x

seasonic 500w

תודה רבה מראש על העזרה חברים. אתם גדולים.

עריכה:

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20100201180501953&board_id=1&model=M2N-E&page=1&SLanguage=en-us

אוקיי, מצאתי מישהו ששם את הדגם 620 על הלוח ואין לו בעיות.

אז שתי שאלות-

מה אתם אומרים, שווה ההחלפת מעבד מהנוכחי שיש לי? ישפיע?

והאם כדאי לקנות את ה630 למרות שאני לא סגור במאה אחוז שהוא יעבוד אני כמעט בטוח. וההבדל במחיר זניח. פשוט השאלה אם יש משמעותי בין המעבדים ששווה את הסיכון שיהיו בעיות יציבות כלשהן. ה620 הוא 2.6 וה630 הוא 2.8

פורסם

ראשית מיותר לציין שתצטרך לבצע עדכון ביוס וכפי שמתואר בצד ימין של ה-Athlon/Phenom II גם לשנות הגדרה או שתיים בביוס.

הסיבה לכך שלא מצאת את ה-635 וגם לא תמצא את רוב מעבדי ה-Athlon/Phenom II שנמצאים ברשימה היא שרובם חדשים (יחסית). הם בין המעבדים האחרונים ששוחררו במשפחות הללו..

http://www.behardware.com/news/10749/twelve-c3-revision-athlon-iis.html

כפי שראית בקישור שהבאת- זה עשוי לעבוד. כאן אתה יכול לראות מעבד שדווקא נמצא ברשימה (ומן הסתם שיעבוד) אך יש שם גם הסבר מרוהט על הפונקציה (או שתיים) בביוס שאולי תצטרך לשנות:

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20100225094801390&board_id=1&model=M2N-E&page=1&SLanguage=en-us

בכל אופן- מה השימושים במערכת? אולי יהיה עדיף מעבד אחר שהלוח שלך יתמוך בו ב-100 אחוזים.

פורסם
  • מחבר

אני עושה הרבה במחשב. גם משחקים וגם עבודה ביום יום שכוללת מולטי טסקין ברמה סבירה.

נמאס לי שכשאני פותח קובץ או שניים בוינראר או מעביר משהו להארדיסק הנייד המחשב כמעט מושבת.

בכל מקרה, לקחתי את הסיכון והזמנתי אחרי הפוסט של ההוא עם ה620 ואני אעדכן.

סתם בשביל ידע כללי. למשחקים היית ממליץ על מעבד אחר באותו תקציב? אולי על הX3?

הייתי מביא פנום אבל אני לא רוצה להשקיע יותר מדי על העגלה.

עדכון ביוס עשיתי כבר אתמול :P

וזה פשוט מודיע לך על עדכונים שהביוס מבצע, אלו לא פעולות שהמשתמש צריך לבצע.

תודה על העזרה

פורסם

"וזה פשוט מודיע לך על עדכונים שהביוס מבצע, אלו לא פעולות שהמשתמש צריך לבצע."

אתה מדבר על זה?

"Due to Bios ROM size limitation remove LAN PXE ROM and change Crashfree3 to Crashfree2"

ממש לא. אלו דברים שאתה צריך לוודא בהגדרות הביוס.

בכל מקרה ה-620 לא נמצא ברשימת המעבדים הנתמכים אז אולי זה לא רלוונטי אליו.

לשאלתך- ה-620 הוא מעבד טוב לצרכים שלך. אתה תהיה מבסוט. רק שים לב- ציינת העברת קבצים ופתיחת RAR.. בשביל זה לא צריך מעבד חזק, צריך התקן אחסון טוב.

פורסם
  • מחבר

קודם כל הבאתי את ה630 ועובד מעולה עד כה. הלוח מזהה דגם והכל ואין שום בעיות..

לגבי העדכון ביוס, בקישור לדיון שהבאת בנושא כתבו כך:

"Glad to see everything worked out for you, that's good news. In regard to your other questions. There is no need for you to do anything as far as downgrading from CrashFree 3 to CrashFree 2, see CrashFree 2 instructions below. Not sure how you would go about removing LAN PXE, should have been removed with the bios update."

לא יודע, זה עובד וזה מה שחשוב..

וסתם לידע כללי, למעבד אין שום השפעה על פתיחת קובץ ראר?? זה הכל ההתקן איחסון. או שיש השפעה והיא קטנה?

ואני התכוונתי שכשאני עושה את הפעולות האלו שאר המחשב מקרטע, הדפדפן, המוזיקה שאני שומע. אין קשר למעבד?

פורסם

המעבד עובד בפתיחת RAR.. אבל צוואר הבקבוק הכי גדול בפעולה הזו הוא הכונן הקשיח.

תריץ perfmon ותראה מה קורה במהלך פתיחת RAR.

פורסם
  • מחבר

אממ תגיד יש לי עוד שאלה לגבי אותה מערכת.

עד היום היה לי 4 ג'יגה זכרון, 2x1 ג'יגה 667 ישן ג'נרי ולא מזמן הוספתי 2x1 800 של OCZ שאמורים להיות טובים.

אז קודם כל אני שואל לידע כללי. אם יש גם 667 וגם 800 זה מוריד את המהירות של ה800 או שאין קשר וכל סט זכרונות עובד בנפרד?

עכשיו אני מעביר את הסט 667 הישן למחשב HTPC שאני מרכיב לסלון. למחשב שלי כדאי להביא 2x1 במהירות 1066, זה לא יעשה בעיות? והאם בכלל יורגש/יהיה הבדל?

לגבי תמיכה הבנתי שיש ל1066 בלוח הזה אחרי עדכון ביוס אבל אני רוצה לדעת אם יש לי טעם בכלל לרדת לעומק העניין.

ההבדל במחירים הוא ממש זניח

פורסם

התשובה בסטיקי- התדר של ה-800 ירד ל-667. הכל פועל לפי הזיכרון האיטי ביותר, תזמונים ותדרים.

ואין שום טעם ב-1066 למערכת שלך אם יש עליה כבר 800. שוב, התדר ירד. אפילו אם תעשה אוברקלוק למודולים של ה-800 - לא תרגיש בהבדל. וגם אין טעם להתעקש על 2X1GB, אם הלוח מאפשר (יש לבדוק בחוברת לפני רכישה בכל מקרה!) וזה יותר זול ---> אז אפשר לקנות 1X2GB, אולי מפסידים DC אבל זה שטויות.

פורסם
  • מחבר

התשובה בסטיקי- התדר של ה-800 ירד ל-667. הכל פועל לפי הזיכרון האיטי ביותר, תזמונים ותדרים.

ואין שום טעם ב-1066 למערכת שלך אם יש עליה כבר 800. שוב, התדר ירד. אפילו אם תעשה אוברקלוק למודולים של ה-800 - לא תרגיש בהבדל. וגם אין טעם להתעקש על 2X1GB, אם הלוח מאפשר (יש לבדוק בחוברת לפני רכישה בכל מקרה!) וזה יותר זול ---> אז אפשר לקנות 1X2GB, אולי מפסידים DC אבל זה שטויות.

טוב לדעת! המון תודה

אממ, DC? מה זה אומר?

בכלל מורגש הבדל בין 1066 ל800?

בכל מקרה המון תודה חבר עזרת לי מאוד, שיהיה חג שמח. זה אתר מעולה אני נעזר בו תמיד וטוב לראות שהוא רק מתפתח.

פורסם

שמחתי לעזור ושגם לך יהיה חג שמח :)

DC = Dual Channel

ולא, לא תרגיש בהבדל. כפי שאמרתי: "אפילו אם תעשה אוברקלוק למודולים של ה-800 ((כלומר תהפוך אותם ל-1066))- לא תרגיש בהבדל"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים