עבור לתוכן

The best of BLUES!

Featured Replies

פורסם

אם כבר הזכרת קאברים, יש ללד זפלין כמה ביצועים של שירי בלוז שאחרים כתבו (קשה לקרוא להם קאברים כי הם עשו מהשירים דברים אחרים לגמרי מהמקור).

When The Levee Breaks

Bring It On Home

I Can't Quit You Baby

In My Time of Dying

Since I've Been Loving You (זה כן מקורי שלהם)

Tea for One (גם זה)

The Lemon Song

Travelling Riverside Blues

You Shook Me

• תגובות 33
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

You Shook Me, עם כל הכבוד לזה שזה שיר מצויין, זה לא בלוז... וגם חצי מהשירים שהזכרת אלטרנטיביים מידי לטעמי כדי להחשב כבלוז...

אבל אתה בכיוון :)

יש הצעות נוספות?

פורסם

:o

כנראה שההגדרה שלך לבלוז מצומצמת מדי, You Shook Me זה שיר בלוז טיפוסי (אתה יכול גם לבדוק בויקי אם אתה לא מאמין).

פורסם
  • מחבר

יש שם קטעים פסיכודאליים, רוק אנ' רול, אלטרנטיביים והכול במסגרת של בלוז... האופי אולי "בלוזי", אבל לפי דעתי הוא עובר את הגבולות של בלוז ולא מתאים לרשימה שאני מכין... כמו שכמה שירים "בלוזיים" מדי לא נכנסו לרשימת הBEST OF ROCK למרות שאני מאוד אוהב אותם... (אגב, צריך להזכר באיזה שירים בדיוק מדובר:P אני זוכר שהיו כאלה- אבל לא זוכר את השמות :s07:)

פורסם

אם כבר הזכרת קאברים, יש ללד זפלין כמה ביצועים של שירי בלוז שאחרים כתבו (קשה לקרוא להם קאברים כי הם עשו מהשירים דברים אחרים לגמרי מהמקור).

When The Levee Breaks

Bring It On Home

I Can't Quit You Baby

In My Time of Dying

Since I've Been Loving You (זה כן מקורי שלהם)

Tea for One (גם זה)

The Lemon Song

Travelling Riverside Blues

You Shook Me

אחד השירים האדירים ביותר בהיסטוריה

פורסם

Eric Clapton - Before You Accuse Me (מהאלבום ג'ורנימן)

ו Swing Low Sweet Chariot גם כן של אריק.

פורסם

הוא רוצה בלוז איכותי שלא כל צעיר בימים\חדש לסגנון מתחיל לשמוע .

נעע... לא משהו... אין לזה נשמה של בלוז... לא יותר מ"חביב"...

דאא... thank you captain obvious...

אני רוצה המלצות לדברים הפחות מוכרים... כאלה שלא נדחפים לכול אוסף "BEST OF" של האומן המבצע... טוב שלא המלצת לי על "boom boom" של ג'ון לי הוקר :P;)

שוב: תנו לי המלצות לקאברים. את ה"BEST OF" של ג.ל. הוקר, קינג, קלפטון מאדי ווטרס אריטה פרנקלין, ריי צ'ארלס וסטיבי ריי ווהן כבר יש לי ;)

אני רוצה את המיוחדים (כמו האלבום האדיר "riding with the king"...)

פורסם
  • מחבר

האמת, עכשו אחרי ששמעתי הרבה חומר של קלפטון שלא הכרתי קודם, הגעתי למסקנה שהוא די חופר... חוץ מהלהיטים המוכרים שלו, שאר הדברים די יבשים...

BB קינג וסטיבי ריי ווהן לעומת זאת מפגיזים כל פעם.

אני אעשה מיני סיכום של כמה דברים (פחות מוכרים מהאוספים הטחונים) ששמעתי עד עכשו:

קינגז ג'אם- אלבום ג'אמים של ביבי קינג והנדריקס: אלבום ממש נחמד למי שאוהב ג'אמים ארוכים של בלוז. לי חצי אלבום הספיק...

סטיבי ריי ווהן & חברים- אלבום של סטיבי ריי ווהן ו.... חברים: אהבתי, ואפילו די הרבה.

ריידינג וית' דה קינג- אלבום די מוכר האמת של ביבי קינג וקלפטון: רוב האלבום ממש טוב. חלק לא.

עוד אלבום ששמעתי זה הפסקול של הסרט "האחים בלוז"... יש שם כמה ביצועים ממש טובים. אני חושב לקחת את השיר "THINK" של אריאטה פרנקלין משם לרשימה. יש שם דם איזה שיר עם סולו של החצוצרן שממש אהבתי.

תוכניות לעתיד: אלבומים של אלברט קינג ואריאטה פרנקלין :xyxthumbs:

פורסם

הזכירו פה את buddy guy, ואני לא חושב ששמעת אותו ממש, אז תבדוק אותו.

חוץ מזה תשמע גם דברים של johnny winter.

נראה לי שאתה מכיר בעיקר אמני בלוז מפורסמים. אני מציע לך (בכל ז'אנר שאתה אוהב) לחפש גם דברים מחוץ למיינסטרים.

פורסם
  • מחבר

זה למה פתחתי את השירשור הזה ::)

מחוץ למיינסטרים יש אוקיינוס של אנשים... לשמוע את כולם- ובמיוחד את הטובים זה בלתי אפשרי אם אין מישהו שבמיקרה שמע והמליץ...

פורסם

אני השתמשתי ב Pandora דרך Tor וגיליתי הרבה שירים ואמנים לא מוכרים.

עכשיו זה כבר לא עובד לי משום מה, אבל אני מניח שאפשר להשתמש בשירותים דומים (כמו last.fm שיצא לי לנסות כמה פעמים).

חוץ מזה הרבה פעמים אני שומע שירים והופעות ביוטיוב, ודרך ה related videos אני מוצא לא מעט שירים ואמנים טובים שלא הכרתי.

פורסם

Buddy Guy & Junior Wells - A Man Of Many Words

האמת כל האלבום טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים