עבור לתוכן

Dell Studio 14 - מפרט מותאם אישית - 1200$. מה אתם אומרים?

Featured Replies

פורסם

היי,

אני לקראת קנייה של מחשב חדש, הצרכים של מהמחשב הם:

עבודה ברובה בעומס (הרבה תוכנות שפועלות ביחד והרבה פעולות בזמן קצר) צריך שתיהיה לו את היכולת לעבוד חלק לכל אורך זמן העבודה.

משחקים - מעוניין לשחק במשחקים חדשים שיוצאים לשוק עכשיו.

תוכונות כבודות - פוטושופ למיניהם...

סרטים - מעוניין לראות בו סירטי HD.

מצורף המפרט שהרכבתי בעצמי למחשב, אשמח לשמוע מה אתם חושבים על המפרט, האם הוא יעמוד בכל הדרישות?

האם הכרטיס מסך שלו טוב? אני לא ממש סגור על זה.

Genuine Windows® 7 Home Premium, 64bit, English

Intel® Core™ i7-720QM Quad Core Processor 1.6GHz (2.8GHz Turbo Mode, 6MB Cache)

14.0” High Definition (720p) LED Display with TrueLife™ and Camera

4GB Shared Dual Channel DDR3 at 1333MHz

500GB SATA Hard Drive (7200RPM)

8X CD/DVD Burner + Roxio Easy CD & DVD Burning - Enhanced Burn/Authoring

84 WHr 9-cell Lithium Ion Primary Battery

High Definition Audio 2.0

512MB ATI Mobility Radeon HD 4530

פורסם

Core Processor 1.6GHz (2.8GHz Turbo Mode, 6MB Cache).

זה 1.6 או 2.8?

מה זה הטורבו מוד הזה? (מה האפקטים שלו?)

בכלל אם מישהו יכול להסביר לי על המעבד הזה אני אשמח.

אני גם מחפש מחשב אם אותם צרכים.

מצאתי לך משהו 1080p אשמח אם תביעה את דעתך.

תודה מראש לכל העונים לשאלות שלי.

http://www.dell.com/us/en/home/notebooks/laptop-studio-xps-16/pd.aspx?refid=laptop-studio-xps-16&s=dhs&cs=19&~oid=us~en~29~laptop_studio_xps16_cto3~~

פורסם

תוכל לקרוא עוד על הטורבו פה:

http://hwzone.co.il/articles/corei7_preview/7

בקצרה -התדר הבסיסי של המעבדים האלו הוא 1.6, אבל אם המחשב מזהה שהמעבד לא הגיע עוד למגבלת ההספק שלו (נגיד לא כל הליבות פעילות כרגע, או שהן לא פעילות ב-100% או שהוא עדיין לא חם ממש) - הוא מגדיל את התדר (כאמור - עד 2.8).

כלומר - אם אתה מריץ כרגע רק יישום כבד אחד (למשל משחק) - אז במקום ליבה ב-1.6 ו-3 ליבות שלא עושות כלום, תהיה לך ליבה ב-2.8 ו-3 ליבות שלא עושות כלום.

כשתריץ כמה יישומים במקביל וכל הליבות יהיו "עסוקות" - הן יהיו הרבה ליבות יותר איטיות (כלומר 1.6).

אתה קונה את המחשב בארה"ב? גם אני מחפש עכשיו מחשב עם Ci7 בארה"ב.

בדקת אם ה-Studio 14 מקבל אחריות בארץ?

פורסם

אפשר בבקשה הסבר יותר פשוט?

האם המעבדים האלה מומלצים למשחקים?

אם אני מריץ משחק כבד, שדורש 2.8, האם המעבד באמת יספק את הסחורה או שהוא ישאף ל2.8?

האם שימוש ארוך במצב הטורבו יכול לפגוע במחשב בצורה כלשהי?

המחרים בארץ לא מציאותיים, ולכן אין סיכוי שאני יקנה בארץ (גם כמחאה)((במדינות אחרות היו נותנים באן לאותם משווקים שמוחרים כל כך יקר פשוט חוצפה).

אני עדין לא הגעתי לשלבי הרכישה של המחשב, ולכן עדין לא התעמקתי בנושא האחריות, אך זה מה שהבנתי תקנו אותי אם אני טועה.

אני הבנתי שדל מספק אחריות בין לאומית למחשבים שלה, ואם במעבדות דל בארץ אין את החלקים התואמים למחשב שלך, האחריות תספק לך מענה אך זה יקח זמן.

פורסם

מור, בנוגע לאחריות, תקרא בדביק כאן בפורום. אני לא מזמן רכשתי סטודיו 15 בחול ואפשר להחיל את האחריות גם בארץ (עדיף לוודא מראש שזה אפשרי לדגם הספציפי שתרצה לרכוש).

פורסם

אנטולי, קראתי את הפוסט שלך - היה מאוד מפורט.

העניין הוא שלדגמים הבייתיים (נגיד ה-1557/1558) אין באתר של דל אפשרות לאחריות NBD בבית הלקוח, רק הרחבה של 3 שנים (ולא כתוב כלום על 4 שנים או בינ"ל).

לדגמים העסקיים (Vostro 3400-3300-3500) יש NBD והרחבת אחריות בינ"ל, אבל יש שם איזה משהו על תשלום נוסף חודשי על השרות...

אני מבין שאפשר להגיע לארץ ולעשות את ההרחבת אחריות פה, אבל השאלה אם זה על כל דגם שנמכר בארץ (ה-1557/8 מגיעים לארץ כבר בצורה שוטפת, ואני מניח שגם ה-VOSTROים יגיעו...)

פורסם

לא הבנתי מה בדיוק הבעיה, אבל אני אסביר לך בקצרה.

אחריות בארץ עולה פחות מאשר בארה"ב (נשמע הזוי, אבל בדקתי וזה אכן המצב). לכן כשרוכשים את המחשב, כדאי לרכוש עם אחריות כמה שיותר בסיסית וקצרה. בכדי לדעת האם אפשר להרחיב בארץ את האחריות לדגם המבוקש, מתקשרים לדל ושואלים (הם גם יגידו לך מראש את המחיר). אם תרצה את המספר של האדם שמטפל בזה (לפחות בזמן שאני רכשתי לפני כמה חודשים), תן לי הודעה בפרטי ואני אשלח לך. לחלופין אפשר להתקשר לדל ישראל או ליעל פתרונות (שנותנים את שירות התיקונים) והם יפנו אותך לאדם הרלוונטי.

פורסם

תראה, המפרט שבחרת הינו מפרט טוב אבל הכרטיס מסך (גרפי) טיפה חלש ומיושן, לגבי משחקים חדשים הוא יכול להוות בעיה כמו כן, להציג בעיה בלי פתרון זה לא שווה הרבה, לכן אני מציע לך לעשות CTO בסוני, מכיוון שה (VAIO CW (14.1 מגיע עם GEFORCE 230M, I5-540M זיכרון עד 8GB וכו'. עכשיו, אני לא יודע כמה חשוב לך זמן בטריה, אבל אני מניח שחשוב מכיוון שבחרת 9 תאים, הווה אומר שההבדל שבין I7 ל I5 בביצועים הוא מינורי לעומת ההבדל בצריכת חשמל. במידה ואתה עושה הרבה מולטיטסקינג ועבודה שדורשת הרבה זיכרון אני ממליץ לך ללכת על 6GB זיכרון לפחות מכיוון שמערכת ההפעלה הבנויה על 64-BIT דורשת יותר זיכרון ממערכת הבנויה על 32BIT במצב "מנוחה", אולם אם המחשב ברובו מיועד למשחקים וסרטים אזי 4GB יעשו את העבודה בקלות.

שורה תחתונה, אתה מקבל מחשב שהוא יותר מאוזן מבחינת הרכיבים ושעונה על הדרישות שלך בצורה טובה יותר באותו מחיר (אם בחרת ללכת על 4GB זיכרון).

לגבי אחריות, כמו שאחרים כתבו צריך לבדוק מול הספק אולם לפי הרבה תגובות בפורומים השונים דל נותנים שירות גרוע ביותר, אין ברשותי דל לכן אני אומר את זה על סמך תגובות של אחרים.

דבר אחרון לגבי הI7, רוב המחשבים הניידים לא מגיעים עם אותו I7 כמו השולחניים, זהו מעבד הרבה יותר חלש ואתה יכול לבדוק ביצועים בכמה אתרים, דבר שני כיום רוב התוכונות לא תומכות בריבוי ליבות.

מקווה שעזרתי לך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים